https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Чесапийк бей ретривър

Inhaltsverzeichnis

Научна класификация Chesapeake Bay Retriever

Кралство
Животни
Тип
Клъстер
Правителство
Бозайници
Разред
Хищни
Семейство
Кучеви
Тип
Canis
Научно наименование
Canis Lupus

Природозащитен статус Chesapeake Bay Retriever

 • Не е в списъка

Местоположения за ретривърите Chesapeake Bay

 • Северна Америка

Факти за ретривърите Chesapeake Bay

Диета
Всеядно
Общо име
Чесапийк Бей Ретривър
Слоган
Светъл и щастлив нрав!
Група
Куче оръжие

Физически характеристики на Chesapeake Bay Retriever

Тип кожа

< dd> Коса

Очаквана продължителност на живота
13 години
Тегло
34 kg (75 lb)

Изображения на Chesapeake Bay Retriever

Щракнете върху всички наши изображения на Chesapeake Bay Retriever в галерията.

Вижте всички снимки на Chesapeake Bay Retriever!

Търсене

Тази публикация за Chesapeake Bay Retriever може да съдържа връзки към нашите партньори. Купуването чрез тях ни помага да изпълним нашата мисия, която ни помага да образоваме видовете по света, така че всички да можем да се грижим за тях по-добре.

Chesapeake Bay Retriever е вид ловно куче, отглеждано за лов на патици. Чесапийк Бей в Мериленд и Вирджиния.

Тази спортна порода е смесица от нюфаундлендски хрътки, гончета, водни шпаньоли, сетери и няколко други породи. Тъй като заливът е толкова студен през зимните месеци, кучетата са развъждани да имат гъста и водоустойчива козина, която ги поддържа топли и сухи, докато тичат и плуват в ледената вода. Ретривърът Chesapeake Bay, или “шахът”, както често се нарича, може да успее да хване до 100 или повече патици за един ден.

Освен че са отличен спътник на лов, Chesapeake Bay Retrievers са и отлични терапевтични кучета. Някои дори се използват от органите на реда за откриване на наркотици или бомби, защото имат много силна миризма.

Шахът може да бъде страхотно семейно куче, ако му бъде осигурена адекватна социализация и много упражнения. Те са много чувствителни, интелигентни и любящи кучета.

3 предимства и недостатъци на притежаването на Chesapeake Bay Retriever


Плюсове! Недостатъци! Обучение
Като цяло ретривърът Chesapeake Bay е сравнително лесен за обучение. Трябва да се уверите, че започвате да обучавате кучето си от ранна възраст и да му осигурите много социализация, за да постигнете най-добри резултати. Упражнение
Ретривърът Чесапийк Бей изисква много упражнения. Те се справят най-добре, когато могат да плуват, тичат, да се разхождат и да играят редовно. Ако не сте в състояние да осигурите възможности за този тип дейност, Chessie може да не е най-доброто куче за вас. Дружелюбни
Chess са много привързани и дружелюбни кучета, особено с хора, които познават и на които имат доверие . Линеене
Чесапийк бей ретривърът линее повече от някои други породи кучета, така че бъдете готови да имате козина в дома си. Забавно
Защото те са кучета A високоенергийна порода, Chesapeake Bay Retriever обича да играе. Ако търсите игриво кученце, това е добра порода, за която да помислите. Нужда от компания
Шахът не е добра порода, ако сте далеч от дома си за продължителни периоди от време. Те се справят най-добре, когато някой е вкъщи с тях и могат да причинят безпокойство, ако бъдат оставени сами за твърде дълго време Чесапийк бей ретривър

Размер и тегло на чесапийк бей ретривър

Чесапийк бей ретривър е голяма порода кучета. Мъжките обикновено са малко по-големи от женските. Мъжките ретривъри Chesapeake Bay са високи от 23 до 26 инча и тежат от 65 до 80 паунда. Женските обикновено са високи от 21 до 24 инча и тежат от 55 до 70 паунда.

Височина Тегло Мъжки 23 до 26 инча 65 до 80 паунда Женски 21 инча до 24 инча 55 паунда до £ 70

Често срещани здравословни проблеми на Chesapeake Bay Retriever

Има няколко често срещани здравословни проблема, които се срещат в много Chesapeake Bay Face Ретривъри. Много от тези здравословни проблеми са наследствени, което е една от причините да приемете тази порода от отговорен развъдчик. Животновъдите ще могат да провеждат различни тестове, за да проверят своите стада за разплод за тези по-често срещани здравословни проблеми.

Едно от състоянията, пред които могат да се изправят ретривърите Chesapeake Bay, е дисплазия на тазобедрената става. Дисплазия на тазобедрената става възниква, когато тазобедрената става на кучето не се формира правилно. Топката и ставната седалка се търкат една в друга и се търкат една в друга. С течение на времето това става много неудобно за кучето и може да причини накуцване. Консултирайте се с вашия развъдчик, за да се уверите, че е извършил оценка на бедрата и на двамата родители на кученцето, което гледате. Можете също така да помолите вашия ветеринарен лекар да оцени бедрата на вашето кученце преди или след осиновяването.

Болестта на фон Вилебранд е друг здравословен проблем за ретривърите Chesapeake Bay. Това е заболяване на кръвта, което възпрепятства процеса на съсирване на кучето. Симптомите на това заболяване включват епистаксис, продължително кървене след операция или травма и кървене на венците. В повечето случаи кучетата се диагностицират с разстройството на възраст между 3 и 5 години. Въпреки че болестта не е лечима, зашиването или изгарянето на наранявания, избягването на определени лекарства и трансфузиите могат да помогнат за справяне с болестта.

Chesapeake Bay Retriever може също да страда от дегенеративно очно заболяване, наречено прогресивна атрофия на ретината (PRA). PRA кара кучетата да губят фоторецептори в задната част на очите си, което води до слепота с течение на времето. Ако закупите кеси от реномиран развъдчик, е по-малко вероятно вашето куче да страда от болестта, тъй като не отглежда кучета, които имат PRA.

Шахът също може да бъде повлиян от разширяването на стомаха. известен също като метеоризъм. Това е много сериозно състояние, което засяга кучета с дълбок гръден кош. Когато кучетата ядат обилно, последвано от много енергични упражнения, стомасите им могат да се раздуят и да се напълнят с газове. Коремът също се извива понякога. Вашето куче ще бъде видимо подуто и ако забележите някакви признаци на подуване, то трябва да бъде насочено към спешен ветеринарен лекар.

В заключение, ето някои от основните здравословни проблеми, с които могат да се сблъскат ретривърите Chesapeake Bay:

 • Дисплазия на тазобедрената става
 • Болест на фон Вилебранд
 • Прогресивна атрофия на ретината
 • Подуване на корема (стомашна дилатация)

Темперамент Chesapeake Bay Retriever

Въпреки че много шахматни фигури са колебливи или дори агресивни към непознати, те показват много привързана и любяща личност към членовете на семейството си. Те също така често показват защитни качества, което означава, че можете да обучите Chesapeake Bay Retriever да бъде добър пазач.

Те са много интелигентни кучета и могат да бъдат независими или дори упорити понякога, но могат да бъдат страхотни домашни любимци. Тяхното много приятелско поведение и защитни инстинкти им помагат да бъдат внимателни с хората, които обичат. Правилно обучени и социализирани, те също могат да се научат да бъдат внимателни с по-малки деца.

Как да се грижим за Chesapeake Bay Retriever

Ако обмисляте да осиновите Chesapeake Bay Retriever, има няколко точки, които трябва да имате предвид. Планът за грижа за кеси ще се различава от този на другите кучета поради специфичните здравословни проблеми на породата, хранителните нужди и темперамента.

Храна и диета за Chesapeake Bay Retriever

Когато избирате храна за вашия Chesapeake Bay Retriever, важно е да търсите качествена храна за кучета. Висококачествената храна за домашни любимци от доверени марки ще съдържа по-добра комбинация от хранителни вещества, за да помогне на вашето куче да остане здраво и да задоволи хранителните му нужди. По-евтините храни често съдържат пълнители или странични животински продукти, които не осигуряват същите ползи за здравето на вашето куче.

Възрастните кучета от породата Chesapeake Bay трябва да ядат 2 до 2,5 чаши суха храна дневно. За повечето кучета ще искате да разделите храната им на две хранения. Точното количество храна, от което вашият Chesapeake Bay Retriever ще се нуждае, ще зависи от неговия метаболизъм, възраст, ниво на активност и други фактори. Винаги можете да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, ако не сте сигурни с какво количество да храните кучето си.

Кученцата имат по-малък стомах, така че ще трябва да ядат по-малки и по-чести хранения. Кученцата на възраст от 8 до 12 седмици ще трябва да ядат четири малки хранения, а кученцата на възраст от 3 до 6 месеца трябва да ядат три малки хранения. До 6-месечна възраст кученцето трябва да яде само две хранения на ден.

Подстригване и подстригване на Chesapeake Bay Retriever

Подстригването и подстригването за тази порода е относително лесно. Те имат по-мек подкосъм с по-дебела външна козина. Ако разресвате вашия Чесапийк бей ретривър веднъж седмично, това ще намали количеството останала коса в дома ви. Ако не се четкат редовно, очаквайте тази порода да отдели доста.

В допълнение към редовното четкане на вашето куче, вие също ще искате да му подстрижете ноктите. Твърде дългите нокти могат да им затруднят ходенето или бягането.

Обучение на Chesapeake Bay Retrievers

Chesapeake Bay Retrievers са интелигентни кучета, които са сравнително лесни за обучение. За най-добри резултати трябва да започнете да обучавате вашето кученце от най-ранна възраст. Записването на кучето ви в класове по послушание също ще помогне в процеса на обучение и ще се увери, че то ще научи правилното поведение.

Упражнение за ретривър Chesapeake Bay

Ако обмисляте да доведете у дома куче от тази порода, уверете се, че сте подготвени за много упражнения. Като спортна порода, шахът има много енергия и изисква редовни упражнения. Тези кучета обичат да се разхождат, плуват, тичат и ловуват. Можете също така да обучите Chesapeake Bay Retriever да се справя добре с проследяване, ловкост или други кучешки спортове. Като ловно куче, те също са чудесен спътник при лов или упражнения на полето.

Кученца Chesapeake Bay Retriever

Ако търсите кученце Chesapeake Bay Retriever за осиновяване, трябва да се опитате да планирате време, когато можете да посетите кученцето или наличните кученца. Потърсете кученце, което е игриво и любопитно, но не и такова, което изглежда твърде агресивно към други кучета, които са с него.

Преди да доведете кученцето си у дома, уверете се, че домът ви е защитен срещу кученца. Преместете всичко, което може да бъде потенциално опасно за вашето ново куче, както и всичко, което е ценно за вас. След като новото ви кученце се прибере у дома, обучете го веднага. Ранното обучение и социализация ще помогнат да се гарантира, че вашето кученце ще научи какво е и какво не е приемливо и ще израсне като приятелско и добре възпитано куче.

Трябва също така да се уверите, че вашето кученце има достатъчно време. играйте и тренирайте. Когато вашето куче е на около 6 месеца, можете също да започнете да го учите да плува.

Чесапийк бей ретривър и деца

Чесапийк бей ретривър може да бъде добра порода кучета, за да има деца наоколо, o доколко кучето е правилно обучено и социализирано и децата са достатъчно големи, за да знаят как правилно да се отнасят с кучето. Шах обичат да играят с деца и могат да бъдат много внимателни. Въпреки това е по-малко вероятно да раждат бебета, които ги дърпат за опашките, хващат за козината им или по друг начин ги дразнят.

Най-вероятно, ако вашият Chesapeake Bay Retriever се чувства тревожен, той просто ще се отдалечи от бебето. Въпреки това, винаги трябва внимателно да наблюдавате децата си, когато са наоколо с тази или друга порода кучета.

Кучета, подобни на ретривърите Chesapeake Bay

 • Лабрадор ретривъри: Лабрадор ретривърите и ретривърите Chesapeake Bay са голяма порода ловни кучета. Те са със сравним размер, като и двете породи тежат около 70 паунда и средна височина от 22-24 инча. Освен това и двете кучета имат интелигентност над средната и могат лесно да бъдат обучени. Една разлика е, че лабрадорите могат да бъдат по-чувствителни и общителни от Chesapeake Bay Retriever.
 • Златни ретривъри: Златните ретривъри са друга порода ловни кучета, толкова много приличащи на шах, те са били развъждани, за да помагат при лов. Както подсказва името, златните ретривъри са златистокафяви на цвят, докато ретривърите Chesapeake Bay обикновено са малко по-тъмни на цвят. И двете кучета могат да бъдат много игриви и голдън ретривърите ще се нуждаят от повече социално взаимодействие от ретривърите Чесапийк Бей.
 • Ретривър с къдрава козина: Ретривърът с къдрава козина също е ловно куче от едра порода. Обикновено са само с няколко инча по-високи от Chesapeake Bay Retriever, но и двете породи тежат около 70 паунда. Въпреки че козината им е много различна на външен вид, и двете кучета са относително лесни за грижи и отделят малко, но не много. Къдравите ретривъри не са толкова умни или игриви като ретривърите от Чесапийк Бей, но често са по-привързани.

Обичайни имена за Chesapeake Bay Retriever

Някои често срещани имена, които можете да обмислите за вашия ретривър от залива Чесапийк:

 • Чеси
 • Чубака
 • Хънтър
 • Джейк
 • Мечка
 • Анна
 • Карамел
 • Ками
 • Канела
 • Скарлет

Известен Чесапийк Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever е официално куче от Мериленд. Това е и Университетът на Мериленд, талисманът на окръг Балтимор. Освен това шахът е бил любим любимец на много известни хора. Ето някои примери за известни ретривъри Chesapeake Bay:

 • Ретривърът Chesapeake Bay на Пол Уокър на име Буун
 • Ретривърът Chesapeake Bay на Том Фелтън на име Тимбър
 • Президент Теодор Roosevelt’s Chesapeake Bay Retriever Sailor Boy
 • John McCain Chesapeake Bay Fighter Бирма

Вижте всички 68 ЧЗВ за Chesapeake Bay Retriever (Често задавани въпроси)

Как колко струва да притежаваш Chesapeake Bay Retriever?

Ако искате да доведете вкъщи Chesapeake Bay Retriever, сумата, която плащате, може да варира значително в зависимост от това дали осиновявате спасително куче или купувате от развъдник. Осиновяването на куче вероятно ще струва около 300 долара, докато закупуването от развъдчик ще струва поне 900 долара, но вероятно дори 5000 долара.

В допълнение към разходите на развъдника или таксите за осиновяване, не забравяйте да предвидите храна, играчки, щайги, въжета и нашийници и всичко друго, от което се нуждаете. Вие също ще искате да спестите пари от ветеринарни сметки и здравна застраховка за вашето куче. Тези разходи могат лесно да достигнат до $ 1000 или повече през първата година. След първата ви година ще искате да похарчите $500 или повече за годишните си разходи.

Чесапийк бей ретривър добро семейно куче ли е?

Ретривърът Chesapeake Bay може да бъде чудесен за деца. Те обаче се справят най-добре с по-големи деца, които знаят как да уважават кучето. Chesapeake Bay Retriever често се измъква от стресовата ситуация, но вие ще искате да наблюдавате внимателно малките деца, за да сте сигурни, че няма да провокират вашия Chesapeake Bay Retriever.

Нахвърля ли се ретривърът Chesapeake Bay?

Да, той заряза ретривърите Chesapeake Bay. Въпреки това, ако ги разресвате веднъж седмично, те няма да пуснат твърде много косми в дома ви.

Каква е очакваната продължителност на живота на Чесапийк бей ретривър?

Чесапийк бей ретривърите обикновено живеят между 10 и 13 години.

Колко често трябва да се къпе Chesapeake Bay Retriever?

Ретривърите Chesapeake Bay не трябва да се къпят твърде често, тъй като това може да премахне защитните масла от косата им. Това може да доведе до загуба на водоотблъскващи свойства на косата им. Подходящо време за къпане на вашия Chesapeake Bay Retriever е по време на периода на линеене, тъй като това може да помогне за премахване на мъртвите косми, за да освободи място за нови косми.

Какво е средното тегло на Chesapeake Bay Retriever?

Средното тегло на мъжки ретривър Chesapeake Bay е 65 паунда, а средното тегло на женски ретривър Chesapeake Bay е 55 паунда.

Тревопасни, месоядни или всеядни животни ли са Chesapeake Bay Retriever?

Чесапийк бей ретривърите са всеядни, което означава, че ядат както растения, така и други животни.

Към кое кралство принадлежат ретривърите Chesapeake Bay?

Chesapeake Bay Retriever са собственост на Kingdom Animalia.

Към кой клас принадлежат Chesapeake Bay Retrievers?

Ретривърите Chesapeake Bay принадлежат към клас бозайници.

Към коя група принадлежи Chesapeake Bay Retriever?

Ретривърите Chesapeake Bay са от типа Глутница.

Към какво принадлежи семейство Чесапийк бей ретривър?

Chesapeake Bay Retriever са членове на семейство Canidae.

В кой ред принадлежат Chesapeake Bay Retriever?

Ретривърът Chesapeake Bay е член на разред Хищници.

Какъв вид покритие имат ретривърите Chesapeake Bay?

Ретривърите Chesapeake Bay са покрити с косми.

Какъв тип са ретривърите Чесапийк бей?

Ретривърът Chesapeake Bay принадлежи към рода Canis.

Какво е интересното за ретривърите Chesapeake Bay?

Ретривърите Chesapeake Bay имат ярък и щастлив нрав!

Какво е тяхното научно наименование за Chesapeake Bay Retriever?

Научното наименование на Chesapeake Bay Retriever е Canis Lupus.https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/