https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Чау чау

Научна класификация Chow Chow

Кралство
Животни
Тип
Клъстер

< dt> Правителство

Бозайници
Разред
Хищни
Семейство
Кучеви
Тип
Canis
Научно име
Canis lupus

Статус на опазване на чау чау

  < li> Не е посочено

Местоположения за чау-чау

 • Азия

Факти за чау-чау

Забавен факт
Произход Чау чау е на сто години.
Най-забележителната черта
Възрастният чо-чау има син език
Темперамент
Не общителен или общителен, понякога агресивен и често подозрителен към непознати
Диета
Всеядно
Обичайно име
Чау чау
Слоган
Лоялен и привързан към семейството си!
Група
Север

Физически характеристики на чау чау

Цвят
< ul>

 • Светлобежово
 • Червено
 • Синьо
 • Черно
 • Кремаво
 • Тип кожа
  Коса
  Очаквана продължителност на живота
  9-15 години
  Тегло
  32 kg (£70)

  Изображения на чау-чау

  Разгледайте всички наши изображения на чау-чау в галерията.

  Вижте всички снимки на чау чау!

  Намерете любимите си домашни любимци! Търсене

  Тази публикация може да съдържа партньорски връзки към наши партньори. Купуването чрез тях ни помага в по-нататъшна мисия, която ни помага да образоваме видовете по света, така че да можем да се грижим за тях по-добре.

  Известно е, че чау чау са универсални и идват от древен Китай.

  Те са ниски, но мускулести и имат дълбок гръден кош, което може да е една от причините да станат работни кучета.

  Те обикновено са около 20 инча в холката и имат репутацията на най-чистите кучета. Въпреки че може да имат лека миризма, те са известни като придирчиви като котките. Чау чау имат двойна козина с различни цветове като червено, синьо, черно, кремаво и светлобежово.

  Чау чау са уникални домашни любимци, въпреки че изглеждат като типични домашни любимци. Тези кучета имат научното наименование Canis lupus familiaris и тяхното родословие е на стотици години. Въпреки че повечето източници сочат, че идват от древен Китай, действителният им произход е неясен.

  Китайците са използвали тези кучета като работни поради тяхната сила и набито телосложение. Оттогава обаче те се превърнаха в любимите домашни любимци на много семейства.

  Тези кучета имат 44 зъба, докато повечето други животни имат 42 зъба. Те също имат доста широка гама от цветове на козината си, включително червено, черно и синьо.

  3 предимства и недостатъци на това да имате чау чау


  Плюсове! минуси! Добри пазачи : въпреки малкия си размер и класификация, тези кучета са страхотни пазачи и добре познават заобикалящата ги среда. Агресивни : Тези кучета понякога могат да показват агресивно поведение и да бъдат прекалено подозрителни от тях. към непознати. Спокойни и уверени : ако търсите груба порода, това може да е идеалният избор за вас. Създатели на политики : Тези кучета имат мнение за своите собствен. Ето защо всяка намеса в техните решения може да доведе до неудобно поведение. Обноски у дома : тези кучета не предизвикват много безпокойство в къщата, така че не превръщат дома ви в абсолютен хаос. Грижи : нуждаете се от редовно подстригване, така че освен ако не търсите домашен любимец, изискващ висока поддръжка, това може да не е добър избор за вас.

  Размер и тегло на чау чау

  Когато се класифицират като “неспортсменска” порода, тези кучета са сравнително малки по размер. Не се заблуждавайте от пухкавата им козина – те са също толкова здрави и издръжливи, колкото и малките. Докато мъжките са високи около 17 до 20 инча, женските се обаждат някъде по средата с 18 инча. Мъжките са по-тежки от женските с тегло между 45 и 70 паунда. Женските обаче достигат максимален размер от 44 до 60 паунда. в техния размер за възрастни. < / h2>

  Като всяко друго куче, чау чау (научно наименование: Canis lupus familiaris) има свой собствен набор от проблеми, които са в съответствие с малките кучета. Един от най-големите проблеми, с които се сблъсква тази порода кучета, е дисплазията на тазобедрената става и лакътя. Това състояние е вроден дефект на породата и просто означава, че лакътните и тазобедрените стави не са правилно подравнени.

  Друг проблем сред тези кучета е заболяването на кръстните връзки. Колянната става става нестабилна, което води до усукване и плъзгане на ставата, което е изключително болезнено. Това куче ще покаже болка, като ходи само на три от четирите си крака и внимателно накуцва.

  Често тези кучета развиват състояние на подуване, известно като раздуване на стомаха. Торзията на стомаха може да бъде фатална и засяга главно кучета с дълбок гръден кош (което е типично за тях). Тъй като стомахът е подут, в някои случаи той никога не прогресира. Метеоризмът обаче може да причини изкълчване.

  Ентропионът е друго очно заболяване, от което страдат тези кучета. Също често срещано при английските булдоги, то се причинява от търкалянето на клепача навътре в окото, насочвайки косата по клепача, за да се търка в роговицата и да причини силна болка.

  Следователно здравословните проблеми, от които страдат тези кучета:

  • Дисплазия на тазобедрената става
  • Дисплазия на лакътя
  • Заболяване на кръстните връзки < / li>
  • Разширен стомашен обрат
  • Ентропион

  Темперамент на чау чау

  Тези кучета, независимо дали са чистокръвни или смесени, не са известни като много социални и не са много социални. Техният темперамент е такъв, че могат да станат много подозрителни към непознати и често могат да бъдат много агресивни към други кучета.

  За да се чувстват комфортно с други кучета, те трябва да бъдат запознати с концепциите за социализация много рано в живота. Въпреки че това разположение ги прави защитни кучета пазачи, семействата с други животни може да се нуждаят от допълнителна работа, за да ги обучат за гражданско поведение.

  Те често могат да предизвикат хаос, като лаят аларма, която трябва да бъде наблюдавана. . Тези кучета са интелигентни, но също така са надменни и упорити. Имат нужда от търпелив и строг стопанин и дресьор. Известно е, че са много защитни към семействата на своите собственици и често могат да станат доминиращи, ако не научат позицията си в семейството. Понякога могат да се подчиняват в правилната посока.

  Грижа за чау-чау

  Отглеждането на чау-чау може да изисква много работа, но диетата им е справедлива и лесна за спазване. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато се грижите за вашето куче.

  Храна и диета за чау-чау

  Тези древни китайски кучета често ядат храна, пълна със зърнени храни и зеленчуци. Можете да допълвате диетата им с риба и соя от време на време. Трябва обаче да останете спокойни с нивата на протеини в диетата им, тъй като високите нива на протеини могат да доведат до кожни проблеми при тези кучета. Въпреки това, те обичат смесица от суха и мокра храна, така че единственото притеснение е храната им да съдържа минимално количество зърнени храни, тъй като породата може да е алергична към тези храни.

  Кученцата трябва да получават същата диета. Въпреки това ще трябва да храните кученцата с по-малки количества на по-кратки интервали, тъй като техните малки стомаси обикновено не могат да усвоят твърде много храна наведнъж.

  Поддръжка и подстригване на чау-чау

  Известно е, че тези кучета изискват доста висока поддръжка и се нуждаят от ежедневно четкане. Косата им изисква много редовно разресване. Те имат двойна козина и може да отнеме известно време, за да се премахнат всички косми, които отделят. За щастие, повечето гримьори са много грижовни и нежни с породата.

  Могат да се къпят всяка седмица. Въпреки това не чакайте повече от шест седмици, за да ги изкъпете, тъй като ще миришат неприятно.

  Обучение на чау чау

  Обучението на тези кучета не е никак лесна работа, независимо от породата. Те имат ловни характеристики и често могат да бъдат агресивни и хищни към други домашни животни и животни като цяло и тези наклонности трудно се отърват.

  Те също са много независими и високи, което означава, че тези кучета не могат да бъдат принуждавани към нищо. Или са се затворили напълно, или са ви отмъщавали, ако сте се опитали да ги обучавате при трудни условия или с наказания. Най-добрите техники за обучение ще трябва да включват стимул с положително подсилване.

  Упражнение чау-чау

  Всяко куче се нуждае от редовни упражнения, за да поддържа здравословно тегло и да регулира настроението. балансиращи хормони. Това движение предотвратява безпокойството. Те обаче не обичат да излизат твърде често от вкъщи – няколко разходки на ден са им достатъчни, за да имат всичко необходимо.
  Очаква се телата им да са по-дебели и повечето кученца ще бъдат готови да влязат вътре след около 15 минути. Ако успеете да ги накарате да останат навън малко по-дълго, можете да се измъкнете на една разходка, която отнема малко повече всеки ден.

  Кученца от породата чау-чау

  Кученцето има двойна козина отрано и ще трябва да бъде обучено на социализация много рано в живота си, за да стане общителен възрастен. Кученцата ще трябва да се хранят с малки количества на по-кратки интервали, тъй като техните малки стомаси не могат да усвоят голямо количество храна наведнъж. Тези чести хранения вероятно ще продължат до една година, когато вашето кученце порасне.

  Чау-чау и деца

  Ако тези кучета можеха да се научат да бъдат с деца, биха били страхотни. Те обаче не са много търпеливи с децата и няма да злоупотребяват с малки деца. Те са чудесни за семейства с деца, които знаят как правилно да се отнасят с тези кучета.

  За семейства, които искат да осиновят едно от тези кучета, не забравяйте да говорите с децата в домакинството за подходящо поведение, за да избегнете злополуки.

  Кучета, подобни на чау-чау

  Колкото и красиво и нахално да е чау-чау, това куче не е подходящият домашен любимец за всеки. Ето някои алтернативни породи, които може да са подходящи за потенциални собственици.

  • Тибетски мастиф: Подобно на чау-чау, тибетските мастифи също са агресивни и упорити. Те са много по-големи от чау-чау, но само малко по-високи.
  • Аляски маламути: Аляските маламути са интелигентни и много социални, което ги прави страхотен домашен любимец за семейства, които общуват често с други хора. Те са невероятни пазачи, но се нуждаят от много повече пространство от апартамент, за да процъфтяват.
  • Keeshond: Известно е, че са много лоялни и приятелски настроени към стопаните си и имат много привързан характер. Те обаче са много по-дружелюбни към непознати, така че може да не са подходящ пазач за някого.

  Известни чау чау

  Няколко известни личности притежават тези кучета. Някои от тях включват Марта Стюарт, президентът Калвин Кулидж и Елвис Пресли и приятелката му Линда Томпсън. Един от тях е притежавал и известният психоаналитик Зигмунд Фройд.

  Често срещани имена на чау-чау

  Някои често срещани имена на чау-чау са:

  • Късмет
  • Шанс
  • < li > Дейзи

  • Спарки
  • Bow-Wow

  Вижте всички 68 животни, които започват с буквата C

  Често задавани въпроси за Chow Chow ( често задавани въпроси)

  Колко струва да притежаваш чау-чау?

  Тези кучета обикновено струват около $900. Допълнителните разходи могат да варират от $700 до $1000 на година.

  Полезно ли е чау чау за деца?

  Ако е правилно обучено, чау-чау може да бъде чудесно с децата. Те обаче не са особено търпеливи към децата в семейството – особено много малките.

  Колко дълго живее чау чау?

  Продължителността на живота на чау чау обикновено е между 9 и 15 години.

  Чау чау агресивно ли е?

  Чау-чау понякога могат да проявяват агресивно поведение към други домашни любимци и животни като цяло.

  Добри семейни кучета ли са чау чау?

  Ако бъдат обучени да живеят със семейството ви, те могат да бъдат прекрасни домашни любимци.

  В какви цветове са чау чау?

  Предлагат се в различни цветове, включително черно, светлобежово, кремаво, червено и синьо.

  Тревопасни, месоядни или всеядни животни са чау чау?

  Чау чау са всеядни, което означава, че ядат както растения, така и други животни.

  Към кое кралство принадлежат чау чау?

  Чау чау са собственост на Kingdom Animalia.

  Към кой клас принадлежат чау чау?

  Чау-чау са в клас Бозайници.

  Какъв вид чау чау е това?

  Chow Chows е член на типа Pack.

  Към кое семейство принадлежат чау чау?

  Чау чау са членове на семейство Canidae.

  Към кой разред принадлежат чау чау?

  Чау чау са членове на разред Хищни.

  Какъв вид чау чау са те?

  Чау чау принадлежат към рода Canis.

  Какъв вид покритие имат чау чау?

  Чау чау са покрити с косми.

  Какво е интересното за чау чау?

  Чау чау са лоялни и привързани към семействата си!

  Какво е научното наименование на чау-чау?

  Научното наименование на чау-чау е Canis lupus.  https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
  https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/