https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Саблебек (косатка джудже)

Inhaltsverzeichnis

Фалшива научна класификация на косатката

Кралство
Животни
Клъстер
Клъстер < /dd>

Клас
Бозайници
Разред
Artiodactyla
Семейство
Delphinidae
Род
Pseudorca
Научно име

< dd> Pseudorca crassidens

Статус на опазване на False Orc

 • Почти застрашен

Локации на фалшиви орки

  • Океан

  Факти за фалшиви убийци

  Групово поведение на риба, калмари и морски бозайници в жертва

   • Под

Забавен факт за храната Най-отличителната черта Разнообразни вокализации Други имена Черна риба или кит пилот Период на бременност До 16 месеца Тип вода

 • Сол
 • < / ul> Хабитат

  Крайбрежни и дълбоководни региони ХищнициАкули и косатки Диета Месоядни Животни Среден размер на котилото 1 Тип Бозайник Общоприето име Фалшиво оран

  Фалшиви Характеристики Физическа косатка

  Цвят < /tdt> >

  • Сиво
  • Черно
  • Бяло
  Тип кожа
  Кожа
  Максимална скорост ​​
  18 mph
  Издръжливост
  Около 60 години
  Тегло
  До 4000 паунда
  Дължина
  До 20 фута

  Фалшиви изображения на косатки

  Разгледайте всички наши снимки False Orcs в галерията. Вижте всички снимки на False Orcs! <& Nbsp; div> & nbsp; Търсене False Orc е бърз и ловък плувец, върхов хищник и много интелигентен и общително животно. Името, разбира се, идва от приликата между косатките и фалшивите косатки. До 1862 г. ранните таксономисти класифицираха и двата вида в един и същи род. Въпреки името, този вид понякога се бърка с афалина или перка с къси перки. & nbsp; Сега е застрашен в някои части от ареала си.

  5 невероятни факта за фалшивия орк!


  < ul>

 • Лъжливият орк е силно социален, който образува групи от до 500 члена, някои от които може да включват океански делфини. & nbsp; Тези групи понякога се разпадат на по-малки групи от 10 до 30 души по време на лов.
 • Фалшивата косатка има различна гама от звуци. включително свирене, скърцане и пулсиращи звуци. Въпреки че не е напълно ясно за какво говорят, видът има толкова много различни звуци на свое разположение, че експертите предполага, че трябва да е сложна форма на комуникация, диференцирана, да речем, от човешката Без звуци.
 • Един от по-удивителните факти за неговата интелигентност е, че фалшива косатка ще последва кораба за допълнителна скорост и всъщност ще прескочи събуждането. Много малко други животни правят това подскачащо движение в следа отзад кораба.
 • Голям брой фалшиви орки понякога случайно се изхвърлят на плажа, вероятно докато търсят храна. Това може да бъде много мрачно зрелище.
 • Понякога фалшива косатка разкъсва храната си направо. Но е известно, че предлага храна на гмуркачи.

Фалшивото научно име на косатката & nbsp;

Научното име на тези животни е Pseudorca crassidens. & nbsp; Pseudorca очевидно означава псевдо (или фалшива) косатка, докато crassidens означава груб зъб на латински. Фалшивата косатка е единственият жив представител на този вид днес (въпреки че още два вида са известни от вкаменелостите). принадлежи към семейство Delphinidae, което прави Той е тясно свързан с океанските делфини и косатките. Разбира се, като китоподобни, той е основен тип бозайник, тъй като се ражда млад и произвежда мляко. Китоподобните всъщност са еволюирали от копитни животни преди около 50 милиона години. като съвременен елен, подобен на елен, но най-близкият жив роднина е хипопотам.

Фалшив вид на косатка


Тези животни всъщност изглеждат малко като кръстоска между делфин (с доста тънко, ергономично тяло) и косатка (поради закръглената си глава без клюн). Въпреки това вероятно не бихте ги сбъркали с косатка. Фалшивата косатка има много по-малка гръбна перка и отчетлива извита гърбица на перките черно-бяло оцветяване на косатката, фалшивата косатка има черна или тъмно сива окраска с бяла ивица по протежение на страната й. Това го прави да изглежда повече като океански делфин Мъжкият от този вид измерва дължина до 20 фута. гости и тегло от 3000 или 4000 паунда, докато женската е с малко по-малко страхотни 16 фута. Това е приблизително размерът на пикап. Фалшиви косатки, летящи заедно

Фалшиво разпространение, популация и местообитание на косатките

Тези животни наистина имат огромна територия, която украсява всеки континент с изключение на Антарктида. Поради предпочитанията си към умерените и топли тропически води, този вид има естествен ареал, който се простира около бреговете на Африка, Индия, Тихоокеанския регион (включително Австралия и Нова Зеландия ), американските тихоокеански брегове, чак до Хавай и Карибите. Море и Средиземно море. Намира се също далеч на север до Северно море около Великобритания и Норвегия, Китай и Япония, Тихия океан, Канада и Аляска. Те обикновено се гмуркат на около 2000 фута в търсене на храна, но като бозайници трябва от време до време, за да плуват в търсене на въздух. Точните данни за популацията не са известни, но местни популации от десетки хиляди са наблюдавани в някои региони като Китай и Япония. Въпреки широкия си ареал, този вид всъщност е почти застрашен. неговото оцеляване е изчерпано плячка, нараняване или смърт от заплитане и замърсяване на околната среда. Въпреки че Съединените щати са забранили много вредни химикали, замърсяването все още може да пренесе световните течения от други региони. Тъй като този вид е на върха на хранителната верига, е изложен на токсини които се натрупват на по-ниски нива. < h2> Фалшиви хищници и плячка на косатките


Подобно на много делфини, тези животни се хранят почти изключително с риба, калмари и в по-малка степен бозайници като като тюлени и морски лъвове. Някои от най-честите жертви на риба включват жълтопер тон, костур, сьомга и жълтеница. Фалшивата косатка ще атакува плячката, като я хване в устата си, когато плува с висока скорост. до смърт и ожулва кожа с остри зъби. Лъжливата косатка има малко естествени хищници в дивата природа, с изключение може би на акули и други косатки, но телетата са предимно уязвими и много по-уязвими за нападение. Те разчитат на защитата на майка си и групата си Хората понякога ловуват фалшиви косатки, но не в особено големи количества или в индустриален мащаб.

Размножаване и продължителност на живота на фалшиви косатки

Както много други китоподобни, фалшивите косатки имат доста сложен репродуктивен цикъл, който включва дълъг период на съзряване и растеж Размножителният сезон продължава през цялата година, но изглежда достига своя връх в края на зимата или началото на пролетта, когато и мъжките, и женските ще имат множество партньори за чифтосване.бременност, която продължава до 16 месеца.Нищо чудно, че тя ражда само едно теле на ден време и няма да забременее около седем години.Младото теле излиза от матката и може да плува самостоятелно.дори в продължение на две години, когато получава защита, грижи, млечни хранителни вещества и ценни умения за оцеляване.Женските отнемат около осем до 11 години за съзряване, а мъжките осем до десет години за съзряване Това време на развитие ги подготвя за дълъг и успешен живот живот, обикновено около 60 години в дивата природа Жените започват да изпитват менопауза на възраст между 44 и 55 години

Фалшиви плугове в риболова и готвенето


Фалшивият орк рядко се ловува с цел за получаване на храна или други ресурси. изключения. & nbsp; В някои японски села хората бутат лодките си в залива или плажа, за да им попречат да избягат. & nbsp; Хората в източния тропически регион на Тихия океан също могат да ядат месото им. Вижте всичките 27 животни, чиито имена започват с буква F < h2> Често задавани въпроси за фалшивите орки

Опасни ли са фалшивите орки? Лъжливият орк очевидно е достатъчно голям и мощен, за да нарани човек, но са докладвани много малко реални атаки. Факт е, че те не са особено агресивни, освен да защитават капсулите си. Защо се нарича фалшив орк? Въз основа на приликите си с черепа, фалшивият орк първоначално е бил причислен към рода Orca от зоолога Джон Едуард Грей през 1846 г. Дори след като беше прехвърлен в друг вид, идеята, че е подобен на косатка, изглежда оставаше. / p> Колко големи са фалшивите орки? Фалшивите косатки могат да растат до 20 фута 4000 паунда. Каква е диетата на фалшивите косатки? Диетата на фалшивите косатки се състои почти изцяло от риба, калмари и морски бозайници. Колко дълго живеят фалшивите косатки? Достатъчно дълго, за да умре от естествена смърт, той може да живее средно около 60 години.

Към кое кралство принадлежат фалшивите орки? Лъжливият убиец Китовете принадлежат към Кралство Анималия Към кой клас принадлежат фалшивите орки? Лъжливите орки принадлежат към глутницата Към кой клас принадлежат фалшивите орки? Лъжливите орки принадлежат към класа бозайници. Към кое семейство принадлежат фалшивите орки? Лъжливите орки принадлежат към семейство Delphinidae. Към кой ред принадлежат фалшивите орки?

Фалшивите косатки принадлежат към разреда на равнокопитните. Какъв вид покритие имат фалшивите косатки? Фалшивите косатки са покрити с кожа. В какъв тип местообитание живеят фалшивите косатки? Фалшивите косатки живеят в крайбрежни и дълбоководни райони.

В какви местообитания живеят фалшивите косатки? Фалшивите косатки живеят в крайбрежните и дълбоководни райони. Кои са някои хищници или фалшиви орки? Фалшивите хищници на орките включват акули и косатки. Какъв е средният размер на котилото за фалшива косатка? Средният размер на котилото за фалшивата косатка е 1. Какво е научното наименование за фалшивата косатка?

Научното наименование на фалшивата косатка е Pseudorca crassidens. Какво прави фалшивата косатка & nbsp ;? Фалшивите китове убийци имат разнообразни вокализации. Какво отличава фалшивите китове убийци? Фалшивите орки имат разнообразни вокализации.

Коя е най-голямата заплаха за фалшивите орки? Най-голямата заплаха за фалшивите орки е конкуренцията за храна с хората. Какво е другото име за фалшивите орки? Фалшивата косатка се нарича също черна риба или фалшив пилот на кит. Колко фалшиви орки са останали в света? Размерът на населението на фалшивите орки е неизвестен. Какво е интересно за фалшивите орки? Фалшивата косатка изглежда така, сякаш делфин пресича косатка! Колко бърза е фалшивата косатка? Фалшивата косатка може да се движи със скорост до 28 мили в час.https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/