https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Опосум

Научна класификация на опосума

Кралство
Животни
Тип
Низове
Клъстер < / dt>

Бозайници
Ред
Дофини
Семейство
Дофини
Научно име < / dt>

Didelphidae

Състояние на опазване на опосума

  • Най-малко безпокойство

Местоположения на опосум

< ul>

  • Океания
  • Факти за опосума

    Храна
    Насекоми, листа, цветя
    Местообитание
    Храсти и тропически гори
    Хищници
    Лисица, котка, птици
    Диета
    Всеядни

    Среден размер на котилото
    2
    Местоположение
    Южна и Централна Америка
    Характеристики
    Дълго хващаща опашка
    Начин на живот
    Самотник
    Любима храна
    Насекоми
    Тип

    < dd> Бозайник

    Парола
    В Австралия има 69 вида континенти!

    Физически характеристики на опосума

    Цвят
    • Кафяв
    • Сив
    • Черно
    • Бяло
    Тип кожа
    Кожа
    Максимална скорост < / dt >

    15 km / h
    Очаквана продължителност на живота
    5-8 години
    Тегло
    0,1-14,5 kg < /dd>

    Изображения на опосум

    Разгледайте всички наши изображения на опосум в галерията Вижте всички изображения на опосум! Намерете любимите си домашни любимци! & nbsp; Търсене “ Опосумът е едно от най-популярните торбести животни в Австралия. „Опосумите са нощни животни, които могат да се движат по високите дървета с изненадваща ловкост и безгрижно отношение. Понякога, когато живеете до хора, опосумите могат да бъдат видени или дори чути да тичат през покриви или палуби през нощта. & nbsp; Опосумите понякога са използвани взаимозаменяемо, но те всъщност означават различни неща. Опосумът се отнася конкретно за американския опосум. От друга страна, опосумът се отнася за австралийски сорт с научното име Phalangeriformes. Те принадлежат към различни разреди, но и двата са примери за торбести.

    3 факта за опосумите

    • Торбестите са древна линия бозайници, отделили се от плацентарните бозайници преди повече от 100 милиона години < /strong>. & nbsp; Съвременните опосуми, кенгурута и коалите вероятно са еволюирали от общ прародител, живял преди около 20 до 30 милиона години.
    • Мъжките и женските се наричат жакове и дънки , съответно, докато групата се нарича пасела.
    • В Австралия и някои близки острови разпространението на малки и големи градове направи срещите по-чести. & nbsp; Понякога смятани за вредители, опосуми като да се крият в тъмни местакато тавани, навеси и гаражи, причинявайки щети и унищожаване на градини, ферми, гори и оборудване.Сами по себе си те не представляват почти никаква опасност за хората, но могат да разпространят болести чрез пробиване на кожата с остри нокти. & nbsp; Ако попаднете на такъв във вашето местоживеене или в близо до него е добре да избягвате контакт и да позволите на специалисти да го отстранят по хуманен начин.

    Научно наименование на опосума

    Научното име на опосума е Phalangeriformes, което идва от гръцката дума фалангер, което означава паяжина, отнасяща се до комбинираните числа на задните крака. Опосумите са разделени на няколко различни семейства и родове. Семейството Phalangeridae включва повечето опосуми, включително добре познатите обикновени опосуми и кускус. Други разновидности са опосуми джуджета, кръгли опосуми, триаци и планери. В тихоокеанския регион има около 70 различни вида опосуми. Те принадлежат към торбестите животни от разред Diprotodontia заедно с кенгуру, валаби, коали и вомбати. Тези характеристики обикновено са общи за всички опосуми, но все пак показват страхотно разнообразие, особено що се отнася до техния размер.Най-малкият вид е тасманийският опосум джудже, който е с дължина под 3 инча и тежи по-малко от молив. Мечи уши, които тежат до 22 паунда, което е горе-долу с размера на опитомена котка. Опосумите се различават и по други физически характеристики. Четкоопашатият опосум има много пухкава опашка с голо дъно. Опашката. Може би най-уникалната адаптация на all opossums is the planer. Както подсказва името, тези видове са развили големи петна кожа между крайниците си, които им позволяват да се плъзгат във въздуха. Тези клапи са много подобни на летящите катерици (които всъщност са гризачи и плацентарни бозайници, а не торбести ).Това е пример за конвергентна еволюция: две отделни животни, развиващи сходни черти по точно едни и същи причини. върху гладката кора, той придобива свой вид, подходящо наречен Акробати. & nbsp;

    Поведение на опосума

    Опосумите са животни, които се различават както по поведение, така и по физически характеристики. Опосумите са нощни и самотни същества, които се срещат само през периода на Като най-земни и земни -обвързани с всички опосуми, те могат да живеят близо до човешки домове и градини. От друга страна, опосумите отново и отново са силно социални същества, които обитават общи гнезда, наречени дрей. & nbsp; Тези групи обикновено се състоят от размножаваща се двойка мъжки и женски и потомство. Тези планери (включително добре известния планер на катерица и планер на захар) имат клапи между крайниците си, за да се плъзгат между клоните на дърветата и земята отдолу. Опосумите са доста послушни, всеядни животни, които се държат агресивно само когато са застрашени. Някои тяхното защитно поведение включва преструване на мъртви, ръмжене, носене Опосумите прекарват по-голямата част от времето си в четкане или сън, когато не ловуват. Опосумите общуват помежду си (и с потенциални опасности) както чрез звук, така и чрез миризма. и локализационните обаждания включват скърцане, съскане, щракане, сумтене и вой. Те също имат ароматни жлези на гърдите си, за да маркират територия.

    Местообитанието на опосума

    Опосумът произхожда от горите на Австралия и околните острови Тасмания, Нова Гвинея, Селебес и Соломоновите острови. Най-често срещаните им местообитания включват дъждовни гори, евкалиптови гори, гори, храстовидни крайбрежни райони области и дори жилища за хора Всичко, от което се нуждаят, е сравнително гъста мрежа от дървета, където могат да останат за защита и храна.

    Диета с опосуми

    Опосумите са еволюирали, за да предпочитат всеядна диета, която включва насекоми и яйца и голямо разнообразие от растителни вещества, някои от които са отровни за други животни. се появи възможност, те също ще събират храна, оставена от други животни и хора. Точният състав на диетата варира в зависимост от наличието на храна на различни места, така че най-добре се описва като опортюнистична. в червата) да ферментира и смила храни с високо съдържание на фибри в диетата Кътниците имат остри върхове, които им помагат да дъвчат твърда растителна материя.

    Хищници и заплахи за опосумите

    Опосумите често се ловуват от змии, котки, кучета, лисици, сови, тигрови кукули и други големи хищници. Тигрите и змиите са ендемични за Австралия, но много други видове са въведени от Опосумите са били ловувани от хората заради козината им, но най-голямата заплаха за тяхното съществуване е унищожаването на местообитанията както от пожари, така и от човешка дейност. , тези случаи значително се влошават от изменението на климата.

    Размножаване на опосум, бебета и продължителност на живота

    Размножаването варира от моногамия (един партньор) до полигамия (множество партньори) и почти всичко между тях. & nbsp; Само планинският опосум има способността да променя системата си на чифтосване по прищявка в зависимост от количеството налична храна в околната среда.Мъжките се стремят към женски със силни викове и могат да зародят няколко групи малки през брачния сезон.След чифтосване женската произвежда едно или две (рядко три) жизнеспособни потомства, обикновено в средата на годината. & nbsp; Някои видове произвеждат до 10 потомства, но повечето бебета умират бързо, оставяйки само няколко. За да увеличи максимално шансовете за оцеляване, майката намира удобно скривалище в хралупи на дървета или изоставена птица гнезда за носене на малките. Само няколко вида изграждат гнезда от нулата. Както при много други животински видове, майката е отговорна за повечето от родителските отговорности, докато бащите не допринасят почти нищо за Обикновеният опосум е единственият вид, при който мъжките играят значителна роля в грижата за малките си. Бременността обикновено е доста кратка. При храстовите опосуми тя продължава само 16 или 17 дни. те се обаждат, те изпълзяват от родовия канал в торбичката на майката, за да се хранят с млякото й. На този етап те все още са слепи и глухи и измерват само няколко сантиметра. за да предотвратят загуба на контакт през първите няколко седмици от живота си. Дори когато стане по-независим, Джоуи ще остане в своята чанта на майката за защита и безопасност през следващите няколко месеца. & nbsp; Когато в крайна сметка стане твърде голям, за да се побере в торбичката, понякога той мигрира към гърба на майка си. Опосумът обикновено достига полова зрялост през първите или две години от живота си Много от тях стават жертва на хищници и болести, преди да умрат от естествена смърт, така че продължителността на живота на някои Тези видове в дивата природа обикновено не надвишават 10-15 г. Те могат да живеят дори по-дълго в плен, където са защитени от повечето заплахи.

    Популация на опосума

    Размерът на популацията е труден за оценка, но природозащитният статус може да варира значително между видовете. & nbsp; Според Червения списък на IUCN, който е независима организация , който проследява състоянието на опазване на много животни, опосумите могат да варират от най-малко обезпокоителните до критично застрашените.Опосумът, който е широко разпространен в крайбрежните райони на Австралия, се е интегрирал толкова добре в човешкото общество, че е обичайна гледка на от друга страна. , западният пръстеноопашат опосум и приказният опосум са критично застрашени. Много видове сега са защитени от австралийското правителство. Ловът, улавянето или убиването на множество опосуми по каквато и да е причина е незаконно. Въпреки това се изчислява, че една четвърт от 27-те вида опосум в Австралия в момента са застрашени от изчезване.

    Опосуми в зоологическата градина

    Зоопаркът в Сан Диего, който е един от малкото зоологически градини в Съединените щати, в които има австралийски опосуми, има дълга история с източните опосуми. & nbsp; Основните трима члена (мъжки и две жени) са доведени в зоопарка през 1984 г. След няколко години без опосуми, зоологическата градина получи повече от светилището Хийлсвил във Виктория, Австралия, но те не винаги се показват. Вижте всички 50 животни, започващи с P

    Често задавани въпроси за опосумите (Често задавани въпроси)

    Какво ядат опосумите? Опосумът е всеядно животно, което яде всяка малка плячка или растителна материя, която може да намери, включително насекоми, яйца, нектар, плодове, цветя и листа. Той е много подходящ за дъвчене и смилане на твърда растителна материя, която не може ядат много други видове. Какви животни ядат опосуми? Опосумът е обичайна плячка за змии, котки, кучета, лисици, сови, тигри и други големи месоядни същества. Как изглежда опосумът? С техните пухкави тела, дълги муцуни, големи уши, закачливи опашки и торбести животни, опосумите приличат донякъде на своите американски събратя, опосумите. Въпреки това има толкова много разлики в групата на опосумите, че не е строго правило. & nbsp; Някои видове приличат повече на катерици и дори мишки, отколкото на американски опосуми. Добре ли е да имате опосуми? естествената среда, тъй като те помагат за контролиране на популациите от насекоми. Понякога те унищожават човешки градини и ферми и следователно могат да се считат за вредители. Каква е разликата между опосум и опосум? Опосумът обикновено се отнася за американската група. Опосумът се отнася конкретно за австралийската група Phalangeriformes. Те имат много общи черти, включително чанта и хващаща се опашка. Но различно, те са разделени от милиони години еволюция. Към кое царство принадлежат опосумите? Опосумите принадлежат към Кралството на Анималия. Към какъв тип принадлежат опосумите? Опосумите са от типа Глутница. Към кой клас принадлежат опосумите? & nbsp; Опосумите са от клас бозайници. Към кое семейство принадлежат опосумите? Опосумите принадлежат към семейство Phalangeriformes. Към кой разред принадлежат опосумите? Опосумите принадлежат към разред Diprotodontia. Към какъв вид & nbsp; принадлежат? Опосумите принадлежат към рода Phalangeridae. Какво облекло имат опосумите? Опосумите са покрити с козина. В каква среда живеят опосумите? Опосумите живеят в храсталаци и тропически гори. Колко деца има опосумът? Средният брой Броят на децата на опосума е 2. Какво е интересното за опосума? На австралийския континент има 69 вида опосум! Какво е научното наименование на опосума? Научното наименование на опосума е Phalangeriforme. Каква е продължителността на живота на опосума? Опосумът може да живее от 5 до 8 години. Каква е продължителността на живота на опосума? Опосумът може да живее от 5 до 8 години. Колко бърз е опосумът? Опосумът може да пътува със скорост до 15 мили в час.


    https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
    https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/