https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Обикновен тон (червен тон)

Inhaltsverzeichnis

Научна класификация на обикновената риба тон

Кралство
Животни
Тип
Струни
Gromada < / dt>

Thunnus
Научно име
Thunnus thynnus

Природозащитен статус на обикновената риба тон

  • Застрашен

Местоположения на обикновена риба тон

  • Океан

Факти за обикновената риба тон

Храна
Риба, ракообразни, главоноги и мекотели
Групово поведение
Общинство
Забавен факт

< dd> Обикновената риба тон е една от най-големите риби в света

Изчислена популация
Над милион
Най-голямата заплаха
Прекомерният улов < /dd>

Най-забележителната характеристика
Тяло с форма на торпедо
Други имена
Сини перки гигант
Бременност
Няколко дни

Хабитат
Океани
Диета
Месоядни животни
Група
Риби с перки

Общоприето име
Червен тон
Брой видове
3

Физически характеристики на обикновения тон < / h2 >

Цвят
  • Сив
  • Син
  • Сребрист

Тип кожа
Гладка
Максимална скорост & nbsp;
80 км/ч
Издръжливост
До 40 години
Тегло
До 2000 паунда – приблизително 900 килограма
Дължина
1,8 м – 4,2 м ( 6ft – 14ft )

Като цяло има три вида червеноперка: тихоокеанска червеноперка и атлантическа червеноперка в северното полукълбо и южна червеноперка в южното полукълбо.

3 удивителни факта за червения тон!

  • Червеният тон може да се гмурка на дълбочина над 3000 фута.
  • Червеният тон има отлично зрение, вероятно най-доброто от всички костни риби.
  • Червеният тон мигрира в големи стада всяка година.

Класификация и научно наименование на червения тон

Тихоокеанската, атлантическата и южната червеноперка са научно наречени съответно Thunnus orientalis, Thunnus thynnus и Thunnus maccoyii. Въпреки че са отличителни видове, червеноперките имат подобен външен вид и поведение.

Външен вид на червения тон

Червеният тон се характеризира с метално сиво, синьо и сребристо тяло с прибиращи се перки и очи, подравнени с тялото. Това са гигантски риби, често тежащи от 1000 до 2000 паунда. & nbsp; Най-голямата уловени видове червена перка някога уловени поставиха световен рекорд от £1500. & nbsp;

Разпространение, популация и местообитание на червения тон

Във водите на Тихия и Атлантическия океан той се среща само в северните части на съответните им океани, докато южният червен тон е ендемичен в океаните на южното полукълбо. прекомерен риболов, много видове червен перка са застрашени Червеният тон е застрашен, атлантическият червен е застрашен, а южният червен тон е критично застрашен.

Червен тон – хищници и плячка

Червеният тон е един от най-големите хищници в открития океан. Високата му скорост и големият му размер го правят невероятен.

Какво яде червеният тон?

Черният тон яде калмари, ракообразни и костни риби.

Какво яде червеният тон?

Възрастните червени тонове се ловуват от големи акули, зъбати китове и някои видове акули. Много животни се хранят с малки и яйца.

Размножаване и продължителност на живота на синята перка

Синята перка се размножава всеки сезон на хвърляне на хайвера, освобождавайки милиони сперматозоиди и яйца във водния стълб. & nbsp; Тези оплодени яйца се излюпват само след няколко дни , но повечето от тях умират почти незабавно поради изтощение.Видовете с червеноперка, които оцелеят, ще отнеме до 8 години, за да се развият и живеят в дивата природа от 20 до 40 години.

& nbsp; Синята риба при улов & nbsp; готвене

Трите вида червена перка заедно представляват само 1% от общия запас от риба тон. & nbsp; Въпреки това, висококачественото червено месо се счита за деликатес в много кухни , особено суши и сашими. & nbsp; Тлъстото месо оторо се взема от стомаха близо до главата, докато по-слабото чуторо се взема от средата или задната част на корема. Вижте всички 84 животни, започващи с буквата B

Червен тон Често задавани въпроси Въпроси h2> Защо червеноперката е толкова скъпа? Както прекомерният улов, така и намаляването на запасите доведоха до повишаване на цените. Целулозата от червена перка също е много търсена. Незаконен ли е риболовът на червена перка? Съединените щати изискват лиценз от NOAA за риболов или внос на червена перка. Незаконният риболов е постоянно предизвикателство за възстановяването на запасите. Добра ли е за ядене червена перка? Синята перка е питателна и се цени заради месото си. Въпреки това, поради дългия си живот, тялото й натрупва високо ниво на живак, така че трябва да се яде рядко. С какво се храни червената перка? Черните перки ядат черупчести мекотели, калмари и други риби. Къде се намират червените перки? Черният тон се среща навсякъде в Атлантическия, Тихия и Индийския океан. Колко червен тон остава в света? Има над един милион червен тон. Какво е интересното за червения тон? Синята перка е една от най-големите риби в света. Колко бърза е червената перка? Червеният тон може да се движи със скорост до 50 мили в час.


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/