https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

миеща мечка

  • Бозайници
  • Миеща мечка

& nbsp; С черна маска и пръстени на опашката миещата мечка е един от най-популярните бозайници в Северна Америка. Миещата мечка, носеща черна маска и опашка с пръстени, е един от най-популярните бозайници в Северна Америка. Едновременно охулен като досадник и обичан заради очарователното си поведение, миещата мечка е интелигентно, умно животно, което се забърква в проблеми с изненадващ ентусиазъм и нетърпение, когато толкова много други видове са паднали.

4 невероятни факта за миещите мечки!

  • Името миеща мечка е адаптирано от местния термин Powhatan, означаващ „животно, което драска с ръцете си.“ Powhatans са първоначално от Вирджиния.
  • Хората са били в контакт с тези животни толкова дълго, колкото хората са се заселили в Америка. & nbsp; Смятало се е, че миещите мечки са обект на митология. & nbsp; Те също са били източник на храна както за индианците, така и за европейските заселници. & nbsp; И тъй като козината им е била оформени в шапки и палта, цели клонове на промишлеността израснаха около затвора му.
  • Миещите мечки са животни с изключително чувствителни лапи, които съдържат четири до пет пъти повече сетивни клетки от останалата част от тялото. Около три четвърти от сетивната част на мозъка е изключително за докосване.
  • li>
  • Еволюционният предшественик на миещата мечка вероятно произхожда от Европа преди около 25 милиона години. След като се преместват в Америка, тези предци се заселват в тропиците около Централна или Южна Америка. миещите мечки са еволюирали, разпространили се обратно на север до умерен климат.

Научно наименование на миещите мечки


Научно име миеща мечка е Procyon lotor. & nbsp; Procyon е гръцки термин, който грубо означава „пред куче“ или „като куче“ (също така се случва да е името на много ярка звезда в съзвездието Малко куче). lotor грубо се превежда от латински на миеща мечка, отнасяйки се до необичайното поведение на миещата мечка при потапяне на храна във вода. Повечето хора в Северна Америка свързват думата миеща мечка само с един вид, обикновената миеща мечка или северната миеща мечка, но има два от тях в род.Други видове: южноамериканска миеща мечка и миеща мечка Козумел.Въпреки че си приличат на външен вид, те показват някои фини разлики.Миещата мечка Козумел (известен също като малка миеща мечка поради по-малкия си размер) има черна лента на гърлото и златистожълта опашка. ; За идентификация и е достатъчно да се знае, че миещата мечка е единственият вид, ендемичен за Северна Америка. Има над 20 признати подвида миеща мечка, включително конкретните варианти във Флорида, Тексас, Долна Калифорния и Снейк Ривър Вали. Много други подвидове са специфични за острова и правят не се кръстосват.различни популации.Всеки от тях се различава леко по структурата на черепа,формата на зъбите и косата.

Външен вид на миеща мечка

Тези животни са сред най-разпознаваемите животни в Северна Америка. & nbsp; Има заострена муцуна, широк череп, заоблени уши, остри зъби и голям, прегърбен гръб (поради фактът, че задните крака са по-големи от предните) и пухкава опашка с четири до 10 черни пръстена. Най-забележителните характеристики са черните петна около очите, които приличат на маска (въпреки че не всяка миеща мечка има това). Целта на тази маска не е напълно известно. миещи мечки да се идентифицират взаимно. Или може да подобри нощното виждане на миещата мечка. общ цвят, но в природата има изцяло или предимно бял албинос вариант. Шансът да се роди миеща мечка албинос е само едно на 10 000, и още по-малък шанс да оцелее дълго в дивата природа тъй като белият цвят го отличава от хищниците & nbsp; Неуловимият албинос миеща мечка е толкова рядък, че всеки нов доклад за него привлича много внимание & nbsp; През 2019 г. фотограф от Уиндзор направи снимка на два албиноса от едно и също & nbsp; Изчислено е, че това е случайна среща от 1 на 750 000. Миещите мечки са животни, които са средно 2 до 3 фута дълги от опашката до черепа и тежат 14 до 23 паунда, приблизително с размера на малко куче. Мъжките глигани са малко по-големи от женските с около 10 до 30%.Въпреки това, независимо от пола, телесното им тегло варира значително през годината.Те стават по-дебели през зимата и по-тънки през лятото. & nbsp;

Поведение на миещата мечка


Благодарение на отличното си нощно виждане и остри очи, миещата мечка е нощен хищник, който излиза да пирува през нощта. & nbsp; прекарва в съня си в своите скални пукнатини, кухи дървета и дупки, като рядко напуска непосредствената зона, освен ако няма налична храна. & nbsp; За разлика от много други бозайници, миещите мечки остават до голяма степен активни през зимата, когато се хранят с мазнини, понякога губейки дори половината си тегло, преди да настъпи пролетта. Разбира се, най-северните популации трябва да съберат най-много килограми, за да оцелеят през суровата зима. Един от подценяваните аспекти на това животно е неговата изненадваща пъргавина. за да избягват по-бавните хищници. Те също са отлични плувци (въпреки че нямат водоустойчивост козина, те прекарват само ограничено време във водата). ръцете могат да се катерят по дърветата и след това да скочат на земята от 40 фута без нараняване. Това изглежда осигурява начин за бягство, когато миещата мечка е сериозно застрашена. & nbsp; През 2018 г. особено амбициозна миеща мечка се изкачи на кулата на UBS в Сейнт Пол, Минесота, показваща демонстрация на невероятните способности на миещата мечка. Има популярно погрешно схващане, че миещата мечка е самотно животно. Но след внимателно проучване беше установено, че те изглежда имат ограничен социален живот, който се върти около групи, специфични за пола. & nbsp; Когато жизненото пространство стане тясно, много животни ще споделят обща зона и ще се срещат редовно, за да се хранят и да си починат. ръмжене и ръмжене, за да предупреждават други животни. Както споменахме по-рано, миещата мечка е животно с отлично усещане за допир. Неговата сръчност лапите могат да манипулират предмети и отваряне на черупки или семена. Миещите мечки също се представят добре в тестове за интелигентност и памет; те имат същата способност да решават сложни проблеми като много други интелигентни видове. всъщност това изобщо не е миене. Вместо това изглежда, че потапят ръцете си във вода да търсят храна. След като намерят нещо, миещите мечки ще търкат храната си с много чувствителни лапи и ще премахнат нежеланите парчета. бреговете, това може да създаде у миещата мечка погрешното впечатление, че мие храната си във вода.

Хабитат миещи мечки & nbsp;


Миещата мечка е ендемична за миещата мечка. голямо умерено и тропическо местообитание, простиращо се между южна Канада и северна Южна Америка, макар че по-късно въведено в нови местообитания като Япония и Европа. Тези изключително адаптивни същества могат да виреят в гори, пасища и крайградски райони и дори градски; & nbsp; почти навсякъде с достатъчно вода и няколко дървета или други големи структури за защита. Диетата на миещите мечки и хищниците може най-добре да се опише като опортюнистична, варираща в зависимост от това къде има налична храна.

Какво яде миещата мечка?

Миещата мечка предпочита растителна диета от семена, горски плодове, ядки и грудки. Допълва я с риба, насекоми, яйца, ракообразни и други малки птици и бозайници, които намира във водата, изважда от гнездата, или открива в малки дупки и пукнатини.Миещата мечка може да бъде малко вредител, тъй като ще атакува и градини, кофи за боклук, храна за домашни любимци и всяка друга хапка, оставена незащитена.Миещата мечка третира храната с ръце и хапе с остри зъби.

Какво яде миещата мечка?

Най-разпространените хищници са вълци, койоти, змии, сови и ястреби и също се ловуват от хора, но не достатъчно, за да навредят на растежа на населението.

Размножаване на миещи мечки, бебета и продължителност на живота

Миещите мечки се размножават веднъж годишно през сезона от февруари до юни, пикът е около март. Мъжкият понякога се разширява в естествена територия в търсене на податливи женски за имението по време на краткия си период. мъжките обикновено имат приоритет при избора на партньор, но дори по-слабите мъжки често имат възможност да създадат потомство.След около два месеца от бременността женската ще роди котило от три до три години. Седем комплекта наведнъж. Тя носи пълната отговорност да защитава и храни слепите и беззащитни малки, докато бащата не играе никаква роля в развитието на детето. В зависимост от майката, очите в крайна сметка се отварят след няколко седмици живот. & nbsp; След приблизително 20 седмици едно бебе миеща мечка е готово да започне да се храни с майка си и да учи основите на оцеляването. Играта изглежда е неразделна част от процеса на учене и развитие на бебето. Едва следващата пролет миещите мечки са готови да живеят независимо от тяхната майка има много кратък живот в дивата природа, от две или три години, тъй като те често стават жертва на хищници, болести или бързо движещи се превозни средства в началото на живота си. Ако успеят да оцелеят в пубертета, продължителността на живота им ще се увеличи до 5 г. Когато енотът е напълно защитен от заплахи, той може да живее в плен до 20 години.

Популация на миещи мечки & nbsp;


Червеният списък на IUCN посочва, че миещата мечка е най-малко обезпокоителният вид (въпреки че близкородствената миеща мечка от Козумел е критична застрашени). & nbsp; броят на популациите не е известен, но е вероятно да е много висок. & nbsp; Например, в низинните влажни зони се изчислява, че гъстотата на популацията на миещи мечки е около 50 на квадратен километър (почти три пъти на квадратна миля). & nbsp; В горски или селскостопански райони има около 20 от тях на квадратен километър. Има много милиони от тях на по-големи територии. Като се има предвид повсеместното разпространение на миещата мечка, не са необходими специални усилия за защита на този вид, но броят им понякога се управлява внимателно, за да се предотврати пренаселеността.

Миещи мечки в зоопарка

Въпреки че са често срещани в дивата природа, тези животни все още са популярни експонати в зоопарка в Сан Диего, зоопарка Seneca Park, зоопарка в Минесота, зоопарка в Торонто, зоопарка в Тулса, зоопарка Lehigh Valley в Пенсилвания и Cosley Зоопарк близо до Чикаго. Вижте всички 24 животни, започващи с буквата R

Raccoon Scientific Government

Kings
Животни
Тип
Струни
Клъстер
Бозайници
Ред
Хищници
Семейство
Миещи мечки

Тип
Миеща мечка
Научно наименование
Procyon lotor

Състояние на опазване на миещата мечка

  • Най-малко притеснение

Местоположения на миещи мечки

  • Централна Америка
  • Европа
  • & nbsp ; Северна & nbsp; Америка
  • Южна Америка

Факти за миещата мечка

Местоположение
Северна Америка Твърда дървесина и Смесени гори
Характеристики
Черна коса около очите
Храна
Риба, ядки, боровинки, царевица

< dt> Забавен факт. оди

Хищници
Рис, лисици, вълци, планински лъвове
Диета
Всеядни
Среден размер котило
5
Начин на живот
Самотник
Любима храна
Риба
Тип < /dt>

Бозайник
Парола
Известно е, че храната се мие преди ядене!

Физически характеристики на бараката

Цвят
  • Кафяво
  • Сиво
  • Черно
  • Бяло
Тип кожа

Козина
Скорост
15 km / h
Дължина
12-16 години
Тегло
3,5 kg-9 kg

Изображения на миещи мечки

Разгледайте всички наши изображения на миещи мечки в галерия. Вижте всички изображения на миещи мечки!

Често задавани въпроси за миещите мечки (често задавани въпроси)

Миещите мечки тревопасни ли са, месоядни или всеядни? Миещите мечки са всеядни, което означава, че ядат както растения, така и други животни. Към кое царство принадлежат миещите мечки? Миещите мечки са собственост на Kingdom Animalia. Към кой клас принадлежат миещите мечки? Миещите мечки принадлежат към клас бозайници. Към кое семейство принадлежат миещите мечки? Миещите мечки са тип Глутница. Към кое семейство принадлежат миещите мечки? Миещите мечки принадлежат към семейство Procyonidae. Към кой ред принадлежат навесите? Миещите мечки принадлежат към разред Хищни. Какво покритие имат миещите мечки? Миещите мечки са подходящи & nbsp; в кожа. Към какъв вид миещи мечки принадлежат? Миещите мечки принадлежат към рода Procyon. В какви местообитания живеят миещите мечки? Миещите мечки живеят в гористи райони близо до вода. Коя е основната жертва на миещите мечки? Миещите мечки ядат риба, ядки, боровинки и царевица. Какъв вид животно е енот? Миещата мечка е род плацентарни бозайници и хищници. Неговите най-близки живи роднини са по-малко известните олинго, петиоли и кожуси. Как изглежда изпражненията? Изпражненията на миещите мечки обикновено са тъмни, с форма на тръба и съдържат несмляна растителна материя. В дивата природа миещите мечки предпочитат да се изхождат близо до дървета, пънове и големи камъни. & nbsp; купчини дърва, тавани, гаражи, палуби за сено и Трябва да внимавате, когато боравите с него, тъй като миещите мечки могат да пренасят патогени и болести в купчините си. Как изглеждат следите от миеща мечка? Следите от миеща мечка се разпознават лесно по много дългата задна част на крака (почти обърната към петата) и по-късия преден крак. Всеки крак има пет пръста, сочещи напред и леко разделени един от друг. Отпечатъците изглеждат изненадващо човешки- като в сравнение с много други бозайници миещата мечка също се движи диагонално. Как да се отърва от миещи мечки? Ако миещите мечки се окажат неудобство, тогава трябва да се обадите на местното животно или организация за животни, за да могат да уловят и преместят миещата мечка по хуманен начин. Миещите мечки гризачи ли са? Не, миещите мечки изобщо не са гризачи. Всъщност те са по-близки до мечките, вълците и котките в разреда на хищниците. Гризачите са в напълно различен ред. Опасни ли са миещите мечки? Миещите мечки представляват малък риск за хората. Въпреки че понякога пренасят бяс, действителното предаване между хора и миещи мечки е относително рядко. Въпреки това е разумно да оставите дивите миещи мечки на мира, за да избегнете всяка възможност за предаване. Какво представляват миещите мечки хищници? Хищниците миещи мечки включват рисове, лисици, вълци и планински лъвове. Колко деца имат миещите мечки? Средният брой деца, които една миеща мечка има, е 5. Какво е интересното за миещите мечки? Известно е, че миещите мечки мият храната си преди ядене! Какво е научното наименование на миещата мечка? Научното наименование на миещата мечка е Procion lotor. Каква е продължителността на живота на миещата мечка? Миещата мечка може да живее от 12 до 16 години. Колко бърза е миещата мечка? Миещата мечка може да се движи със скорост до 15 мили в час.



https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/