https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Манта скат

Inhaltsverzeichnis

Научна класификация Manta Ray

Кралство
Животни
Тип
Тип
Ред
Chondrichthyes
Разред
Myliobatiformes
Семейство
Mobulidae
Тип

Manta

Състояние на защитата на Manta Ray

 • Чувствително

Местоположения на Manta Ray

 • Океан

Факти за скат Манта

Прей Зоопланктон Основен улов Риба, планктон, скариди Групово поведение

 • Санитарни мерки
Curiosity Manta са най-големите скатове в света Най-голямата заплаха Риболов, снабдяване за международна търговия Най-характерни Широки, плоски тела Други имена Дяволска риба Бременност 12 до 13 месеца Вид вода

 • Sa & nbsp; lt
 • & nbsp; Оптимално pH6-9 Всички местообитания в света ХищнициАкули, хора, косатки Диета Месоядни животни

  Тип Риба Общоприето име Manta Ray Брой видове2 Среден размер на съединителя2 Logan Може да нарасне до 9 m ширина ci!

  Физически характеристики на Manta Ray

  Цвят
   • < li > Сиво
 • Синьо
  • Черно
  • Бяло

  & nbsp; < / dd >

  Тип кожа
  Гладка
  Максимална скорост & nbsp;
  20 mph
  Издръжливост

  < dd> 50 години < / dd>

  Тегло
  5300 паунда
  Дължина
  23 фута
 • Манта Изображения на скатове

  Разгледайте всички наши изображения на скат манта в галерията. Вижте всички изображения на скат манта! Намерете любимите си животни! Търсене Манта, която понякога се нарича и дяволска риба, е най-голямата скат в света. Изключително интелигентни и предимно самотни, те могат да бъдат намерени във всички океани на света. Дълготраен и бавен за възпроизвеждане, този вид е податлив на прекомерен риболов и улавяне за международна търговия.

  Шест невероятни факта за Manta Рей !

  • Масивен мозък : Тези риби имат най-високото съотношение мозък към размер от всички студенокръвни риби и проявяват ниво на интелигентност, подобно на това на делфините , слонове и примати.
  • Защитени : От 2011 г. мантите са защитени риби в международни води съгласно международен договор, Конвенцията за мигриращите видове, и много държави са забранили риболова. / li>
  • Разликата от скатовете : скатовете са еволюирали от скатовете, но са напълно отделни видове. & nbsp; За разлика от скатовете, те нямат бодли, които да жилят и не обитават дъното. < /li>
  • Два вида : съвсем наскоро учените установиха, че наистина има два вида: гигантската океанска манта, която е по-неуловима, и рифовата манта, която е по-малка и по-известна.
  • Уникално хранене : Тези риби използват креативни техники, за да извлекат максимума от филтърната храна, включително правене на валцовани ролки, за да останат на едно място и участие във верижно хранене, по време на което няколко риби следват взаимно, създавайки ефект на циклон.
  • Най-голямата : Манта скат е една от най-големите риби в света.

  Класификация и научно наименование Манта скат

  [rs -ads block = “ANIMALSRS”]
  Тези риби принадлежат към клас Chondrichthyes, разред Myliobatiformes, семейство Mobulidae и род Manta. & nbsp; Идентифициран е друг вид с научното име M. alfredi. Думата ” манта” произлиза от испанските и португалските думи за палто или одеяло. Традиционно скатите са били ловувани и улавяни с помощта на капани за одеяла и името е останало.

  Скат манта срещу скат

  На пръв поглед скатът манта е риби, които изглеждат поразително като лъчи на външен вид. И двете са членове на разред Myliobatiformes, а мантите са еволюирали от лъчи. И двете имат сплескани тела с широки перки. гръдни кости, които са свързани с главите им. & nbsp; Мантите не след те седят на шиповете на опашката или шиповете, с които са известни скатовете, но запазват остатъчен остатък от един под формата на опашен гребен. Следователно мантите не убождат; & nbsp; жилата жилят. & nbsp; За разлика от скатовете, които обитават дъното, манта се движат през открития океан. Устата им е на предния ръб на главите им, а не на дъното като устата на скатовете.

  Видове манта

  В продължение на много години се смяташе, че съществува само един вид манта. & nbsp; Въпреки това през 2008 г. учените потвърдиха съществуването на два различни вида:

  Гигантски океански скат (Manta birostris)

  Тази огромна риба се среща в всички големи океани. & Nbsp; Обикновено прекарва по-голямата част от времето си извън бреговете в открити води.

  Рифов скат манта (Manta alfredi)

  Скат манта, M. alfredi, живее главно по бреговете на Индо -Тихия океан. Той е много по-малък от гигантската океанска манта.

  Външен вид на манта

  Nie ma takiej reklamy 🙁
  Тези риби имат голямо, плоско тяло с форма на диамант с триъгълни гръдни перки, които наподобяват крила, когато са в движение. & nbsp; Два дяла на главата стърчат от предната част на главата, давайки й алтернативно име” дяволска риба “. & nbsp; Размахът на крилата на гигантските океански скатове може да достигне до 29 фута дължина и може да тежи до 5300 паунда. Тези големи риби имат странични очи, а широките им крайни муцуни са по-скоро на предния ръб на главите им, отколкото дъното, какъвто е случаят с повечето лъчи. & Nbsp. ; Двата дяла на главата в предната част на главата се простират навън, позволявайки на водата да навлезе в устата; & nbsp; тези дялове отличават рибата с това, че са единственото гръбначно с три сдвоени придатка. Като филтърни хранилки, те се хранят, като плуват с широко отворена уста, позволявайки на зоопланктона и пресявайки през редиците малки гребла, които очертават устата им. Тези хрилни плочи или хрилни гребла са много ценени в китайската медицина. Тези риби ела по две Те са с различен цвят във всички океани по света, че най-голямата популация живее в Еквадор, където се събират на места като Националния парк Мачалила и морския резерват Галапагос, поради популярната употреба на техните хриле в китайската медицина, за които няма научни доказателства за реални ползи за здравето, показват, че тези риби са податливи на прекомерен улов и прекомерен улов.В световен мащаб хрилните мрежи достигат над $30 милиона годишно.Тези риби се размножават бавно и са дълги тяхната жизнеспособност, излагайки популациите си на още по-голям риск.И двата вида са класифицирани като уязвими от IUCN и са положени усилия да се противодейства на това.Много страни са забранили риболова на тези риби, включително Мексико, Перу, Еквадор, Филипините и Нова Зеландия; & nbsp; риболовът на манта в международни води е забранен съгласно Конвенцията за мигриращите видове от 2011 г.

  Хищници и плячка на манта

  Manta Ray Predators

  Основните хищници на тези риби са големи акули и косатки или косатки

  Manta Ray Prey

  Тези риби се хранят с филтър, така че диетата им се състои главно от планктонни организми като копеподи и мизиди. & nbsp; Скаридите са друга популярна основна храна и се смята, че ядат доста голям брой малки до средни риби.

  Възпроизвеждане и жизнеспособност на скат манта

  Малко се знае за навиците на размножаване и хронологията на развитието на манта, каквито са те са трудни за наблюдение в дивата природа.Обикновено обаче те са мухите изглежда привличат женските, докато започнат да се чифтосват. Понякога няколко лъча се комбинират във “влакове”; пълнолуние може да причини това поведение. Мъжкият опложда яйцата на женската и след период на бременност от 12 до 13 месеца, обикновено един ражда се живо кученце. Малките кученца са миниатюрни копия на възрастни и могат да излетят сами веднага след раждането си. Средната продължителност на живота на тази риба е около 50 години.

  Манта при риболов и готвене В някои части в света тези риби се смятат за деликатес. На някои места се ядат като храна, но това не е популярно в западната култура. Освен това в много части на света се прилагат забрани за риболов. Вижте всичките 47 животни, чиито имена започват с буква M

  ЧЗВ за манта

  С какво се хранят мантите? Мантите са филтриращи климатици, което означава, че ядат храна, като филтрират океанска вода през отворените си уста. Водата, пълна със зоопланктон, крил и други същества, се пресява през редовете хрилни плочи, покриващи устата им. се състои от планктонни организми като напр. мишки и копеподи, но те също ядат скариди и риба с малък и среден размер. Мантата риба ли е? Да, мантите са вид риба. С какво се хранят мантите? В природата мантите се ловуват предимно от големи акули и косатки или косатки. & nbsp; Хората също ядат манта от време на време; & nbsp; В някои култури рибата все още се счита за деликатес. & nbsp; По-често обаче техните хрилни пластини се използват в китайската медицина и често се ядат в този контекст. Колко е голяма мантата? гигантските океански скатове могат да достигнат до 29 фута дължина и да тежат до 5300 паунда. Други видове манта, рифовите манти, са много по-малки. Размерът на диска им е 11,5 фута, докато размерът на диска на гигантската манта океанът е 16 фута. Къде живеят мантите? Мантите живеят във всички океани по света. Гигантската океанска манта прекарва по-голямата част от времето си в открити води далеч от бреговете, докато рифовите манти живеят предимно близо до брега в Индо-Тихоокеанския регион . Към кое царство принадлежат? Manta Rays принадлежат към Kingdom Animalia. Към коя група принадлежат Manta Rays? Лъчите Манта са от типа Глутница. Кое семейство & nbsp; са Лъчите Манта? Manta Rays принадлежат към семейство Mobulidae.

  Към кой разред принадлежат Manta Rays? Manta Rays принадлежат към разред Myliobatiformes. Към какъв вид принадлежат Manta Rays? Manta Rays принадлежат към рода Manta. Какъв вид покритие имат Manta Rays? Manta Rays са покрити с гладка кожа Колко яйца снасят Manta Rays? Manta Rays обикновено снасят 2 яйца. Какво е интересното за Manta Rays? Мантата може да нарасне до 9 м ширина! Какво отличава мантата? Manta Ray има широки, плоски тела. Колко дълго издържа Manta Ray? Мантата може да живее 50 години.

  Колко вида манта има? Има 2 вида манта. Какво прави мантата различна? Manta Ray имат широки, плоски тела. Колко дълго издържат Manta Ray?

  Мантата може да живее 50 години. Колко вида манта има? Има 2 вида манта.

  Коя е най-голямата заплаха за мантата? Най-голямата заплаха за манта скат е риболовът и събирането на реколтата за международна търговия. Какво е оптималното pH за манта скат? Оптималното pH за Манта Рей е 6,0 до 9,0. <& nbsp; strong> Какво е другото име на Манта Рей? Манта Рей се нарича още дяволска риба. Колко бърз е Манта Рей? Мантата може да се движи със скорост до 20 мили в час.


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/