https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Малтипу

Inhaltsverzeichnis

Maltipoo с научна степен

Кралство
Животни

Факти за Maltipoo

Любопитни факти & nbsp;
Maltipoos може да има един от три различни типа козина, в зависимост от специфичните гени, които са наследили от своите родители. Те включват копринена, къдрава или вълнообразна.
Диета
Всеядно

Физически характеристики на Maltipoo

Изображения на Maltipoo

Разгледайте всички наши изображения на Maltipoo в галерия. Вижте всички изображения на Maltipoo! Търсене Тази публикация може да съдържа партньорски връзки към нашия Maltipoo и други партньори за домашни кучета. Купуването чрез тях ни помага да продължим мисията си да помагаме да образоваме видовете по света, за да можем да се грижим по-добре за тях. Развъдчиците първоначално смесиха пудели с малтийски, за да създадат порода, която би била добър компаньон за домашни любимци за страдащите от алергия. Maltipoos са любящи, игриви и интелигентни малки породи кучета. Те са хибридна порода, която е кръстоска между малтийски и пудел или миниатюрен пудел. Развъдчиците първоначално смесват пудели и малтийски, за да създадат порода, която би била добър спътник за страдащи от алергия. & Nbsp; W В зависимост от това колко силни са малтийските гени, Maltipoos могат да бъдат хипоалергенни кучета като пуделите. Maltipoo, известни също като Malt-A-Poos, могат да бъдат чудесно допълнение към почти всеки дом. Породата е добра с децата и обича да прекарва време с членовете на семейството си. Maltipoo може да има къдрава или разрошена козина. , кремав и среброто са най-често срещаните цветове на козината, въпреки че могат да бъдат и сини, сиви, черни или кафяви.

3 предимства и недостатъци на притежаването на maltipoo

Плюсове! Недостатъци! Линеят малко или изобщо не линят : Повечето малтипу не линят много и могат да бъдат добър домашен любимец за страдащите от алергия. Лаят : Малтипу могат да бъдат много шумни и лаят по-често от другите Лесни за дресиране : Maltipoos могат да бъдат лесни за дресиране. Те мотивират храната си, така че използването на положителен метод на обучение с хранителни награди може да бъде ефективно. Тревожност при раздяла : Maltipoos не се справя добре, когато е сам вкъщи. Може да развие тревожност при раздяла. Тази порода не е идеална за домове, където някой ще отсъства през повечето време. Добър за деца : Maltipoos Те са нежни и привързани. Те могат да бъдат добро допълнение към дом с деца, особено по-големи. Скъпо : осиновяването на малцови акане може да струва повече от много други породи. Малтипу не са много енергични, но обичат да играят. Те са прекрасни домашни любимци за всички възрасти.

Размер и тегло на Maltipoo

Maltipoo е дребна порода. Мъжките и женските са приблизително с еднакъв размер. Напълно порасналият Maltipoo може да тежи от 5 до 20 паунда и може да бъде висок от 8 до 14 инча. Това са сравнително широки диапазони тъй като специфичните гени, които Maltipoo наследява от родителите си Maltip и Poodle, ще определят точния му размер.Чашите са по-малки версии на кучето.Чашата тежи между 5 и 10 паунда. Височина (мъжки): 8 инча до 14 инча Височина (женски): 8 инча до 14 инча Тегло (мъжки): 5 паунда до 20 паунда Тегло (женски): 5 паунда до 20 паунда

Чести здравословни проблеми с Maltipoo

[rs -ads block = “ANIMALSRS”] Преди да закупите Maltipoo, е полезно да се запознаете с някои от потенциалните здравословни проблеми, които могат да засегнат тази порода. Това ще ви помогне да разберете какви признаци и симптоми да търсите и да вземете решение ако трябва да заведете куче на ветеринар. Изкълчването на пателата е един от възможните здравословни проблеми, с които може да се сблъска тази порода.Изкълчването на пателата е, когато капачката на коляното или колянното капаче не е правилно позиционирана и се плъзга навътре и навън.Това може да причини куцота в крака или да накуца кучето.скача нагоре, когато ходите Понякога е необходима операция за отстраняване на този проблем. Някои Maltipoos също могат да страдат от епилепсия. Епилепсията е гърчово разстройство, което понякога се причинява от генетиката, а понякога от неизвестни фактори. Медикаментите могат да лекуват нормално епилепсията и да позволят на вашия домашен любимец да живее почти нормален живот. Друг потенциален проблем е болестта на Legg-Calve-Perthes. Това заболяване засяга по-малките породи кучета. Това състояние причинява намален приток на кръв към горната част на бедрената кост. Това причинява разрушаване на главата на бедрената кост, което може да доведе до мускулна атрофия. накуцване или болка Хирургията често може да коригира това и да позволи на кучето да ходи без болка. Ето някои здравословни проблеми, с които Maltipoos може да се сблъска:

 • Дислокация на пателата
 • Епилепсия
 • Болест на Legg-Calve-Perthes

< h2> Maltipoo темперамент и поведение

Точният темперамент на Maltipoo може да варира в зависимост от тяхната генетика, грим и черти, наследени от пудел или малтийски родители. Чертите на майката обикновено са по-доминиращи, но средата, грижите и социализацията на Malt-A -Poo може също играят роля при определяне на тяхната личност и поведение. Повечето от тези видове кучета имат много приятелски характер. Те са склонни да бъдат по-общителни. Тази порода също често се разбира добре с деца и може да бъде много любяща и нежна. Малтипу не се справят добре, когато са оставени сами за твърде дълго време. също така е по-податливо на безпокойство при раздяла, отколкото някои други породи кучета, така че не би било добър домашен любимец за вас, ако останете сами през по-голямата част от деня.

Как да се грижим за него Maltipoo

Когато мислите за грижите за Maltipoo, има няколко фактора, които трябва да имате предвид. обхват на активност и диетични нужди, които да дадете на вашето куче възможно най-добрата грижа.

Храна и диета

Грижете се за вашето Maltipoo, както е планирано, едно от първите неща, за които трябва да помислите, е храненето на вашето куче. Възрастните Maltipoo трябва да се хранят с висококачествена храна за малки породи. Обикновено те се нуждаят от 5/ 8 до 1/5 от чаша храна всеки ден. & nbsp; Точното количество храна може да варира в зависимост от размера на конкретното куче, нивото на активност, здравето, възрастта и други променливи. & nbsp; Ако имате нужда от помощ, за да определите колко храна трябва да яде всеки ден вашият малт-а-пооп, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар.След като намерите идеалното количество храна, с което да храните кучето си всеки ден, разделете това общо количество на две хранения. Кученцата Maltipoo на възраст под шест месеца ще трябва да ядат около четири по-малки хранения на ден. Това е така, защото стомахът на кученцето е по-малък от този на възрастен, така че те не могат да се справят с твърде много храна наведнъж. Изберете храна за малки кученца породи и се консултирайте с вашия ветеринарен лекар, ако не сте сигурни за точното количество, което е идеално за вашето растящо кученце

Поддръжка и грижи

Въпреки че точните нужди от подстригване на вашето Maltipoo може да варират леко в зависимост от козината му, с Вие определено ще искате да разресвате домашния си любимец редовно. Това означава да го разресвате всеки ден или през ден. Редовното разресване ще предотврати сплъстяването и заплитането на козината и ще премахне разпуснатите косми. & nbsp; Ако вашето куче има къдрици като неговия родител пудел, може да откриете, че той или тя ще трябва да ходи на фризьор веднъж на четири до шест седмици. Ако не държите на добре поддържана и подстригана козина, тя ще потъмнее, което може да доведе до кожни инфекции. Проверете ноктите на Maltipoo, за да се уверите, че не стават твърде дълги. Твърде дългите нокти могат да затруднят ходенето и дори да причинят болка на вашето кученце. Трябва също да поддържате ушите на Maltipoo чисти, за да предотвратите замърсяване. Отстранете мръсотията и остатъците и използвайте ухо почистващ разтвор за предотвратяване натрупването на твърде много ушна кал. & nbsp; И накрая, ще искате да миете зъбите на вашето куче поне на всеки няколко дни, за да предотвратите образуването на плака и зъбен камък и причиняването на зъбни заболявания.

Обучение

Като цяло Maltipoos са сравнително лесни за обучение. Те са силно мотивирани от храната си, така че прилагането на метод на обучение, базиран на лакомства, вероятно ще бъде най-добрият за тази порода. Методи на обучение, които се фокусират върху положително подсилване, те са най-ефективни за тази порода. Малтипу, особено женските малтипу, също могат да бъдат упорити. Понякога това може да направи обучението малко по-предизвикателно, но ако сте много постоянни, трябва да видите положителни резултати. Също така ще искате да се уверите, че социализирате вашето Maltipoo от най-ранна възраст. Това ще помогне на вашето куче да се научи да се държи в различни ситуации, заобиколено от различни хора и други кучета. Изчаквайки вашето куче да достигне зряла възраст, за да започнете обучението, може да направи процеса по-труден и вашето куче вероятно ще бъде по-упорито, отколкото когато е било по-младо.

Упражнение

Въпреки че Maltipoo е малък, той все още изисква ежедневни упражнения. Поне извеждайте кучето си на 10-15 минути разходка всеки ден или си играйте с него в ограден двор. Можете също да закупите играчки, за играйте с кученцето си вътре. Ако вашият Malt-A-Poo не получава достатъчно упражнения, той може да се отегчи. Скуката може да накара вашия домашен любимец да изпадне в беда и да стане разрушителен, така че ще искате да се уверите в нуждите му по отношение от упражнения ще бъдат изпълнени.

Maltipoo Puppies

Уверете се, че домът ви е готов за ново кученце, преди да го доведете вкъщи. Премахнете всички потенциални опасности, приберете всичко, което не искате да видите кученцето си да дъвче, и купете храна и други консумативи на подготви кучето. Ще бъде важно да започнете обучението си за Maltipoo веднага щом го донесете у дома. Това може да помогне на вашето куче да научи важни команди и очаквания от по-ранна възраст, за да се придържа към него. След като кучето ви бъде напълно ваксинирано, започнете да го социализирате и помислете дали да го спасите вземете курс по послушание. Кученцата Maltipoo са очарователни. Те обичат да се гушкат.

Малтипу и деца

Малтипу са прекрасно семейно куче. Те са любящи, нежни и игриви. дете или по-малко дете, което не знае правилния начин да играе с куче Поради тази причина тази порода е най-подходяща за дома с малко по-големи деца. Въпреки че Maltipoo обикновено са добри за бебета, винаги е добра идея да наблюдавате внимателно бебетата, когато са с тази или друга порода, тъй като това може да ги предпази от случайно нараняване на бебе или куче.

Кучета, подобни на Maltipoos:

Пудели, малтийски и йоркширски териери са три породи, подобни на Maltipoos.

 • Пудел: Пуделът съставлява половината от гените на Maltipoo. И двете породи са много интелигентни, игриви и лесни за дресиране. И двете могат да бъдат и добро семейно куче. Пуделите обаче са много по-големи от Maltipoo. & nbsp ; Средният пудел тежи над 50 паунда, в сравнение със среден малтипу, който тежи само 12,5 паунда.
 • Малтийски: Малтийските болонки са другата половина от гените на Малтип. И двете породи са чувствителни, привързани и общителни. & Nbsp ; Maltipoo има по-високо ниво на интелигентност, по-лесно се обучава и има по-голяма нужда от упражнения от малтийците.
 • Йоркширски териери: Йоркширските териери и Maltipoo са малки кучета, които са отличен компаньон. Йоркшир Териерите са по-малки от Maltipoo и тежат само 5,5 паунда в сравнение със средното тегло от 12,5 паунда Maltipoo. И двете породи също са интелигентни и привързани. Maltipoos обаче е по-добро семейно куче от йоркширския териер.

Известният Maltipoo

Maltipoo Те са популярна хибридна порода. Много знаменитости също харесват тези дружелюбни, любящи и игриви кученца. По-долу са някои известни Малтипу:

 • Вълк на Елън Дедженеръс Малтипу
 • Пени на Малтипу Блейк Лайвли
 • DJ към Maltipoo на Rihanna
 • Софи към Maltipoo Miley Cyrus
 • Kiko към Maltipoo Кармен Електра

Популярни имена за Maltipoo Търсили ли сте идеалното име за вашето Maltipoo без успех? & nbsp; Разгледайте списъка по-долу, за да видите дали можете да намерите идеалното съвпадение за вашето сладко кученце.

 • Трюфел
 • Люис
 • Динамит
 • Бруизър
 • Оуен
 • Емили
 • Стар
 • Аса
 • Алексис
 • Моли

Вижте всичките 46 животни, започващи с & nbsp; буква & nbsp; M

Maltipoo – често задавани въпроси (често задавани въпроси)

Колко струва да имаш Maltipoo? Развъдчиците могат да таксуват от $400 до $2000 за Maltipoo, въпреки че повечето развъдчици определят породата между $700 и $800. Можете също така да намерите Maltipoo за осиновяване чрез приют или спасителна организация. Това трябва да е по-евтино от закупуването от развъдчик и вероятно ще струва няколкостотин долара. Maltipoo също ще изискват ветеринарни грижи, храна, кучешко легло, клетка, нашийник и каишка, играчки, лакомства и други консумативи. Не забравяйте покупната цена на всички тези артикули и помислете за цената на притежаването на Maltipoo. Грижа за Maltipoo -свързани вероятно ще бъде най-висок през първата година на притежание, тъй като ще купувате толкова много артикули за първи път. Бюджет $1000 до $1500 през първата година и $500 до $1000 през следващите години. Запомнете средната стойност Maltipoo има продължителност на живота от 10 до 15 години. Уверете се, че сте готови да плащате за храна, грижи и други консумативи за вашето кученце през целия му живот. Добър ли е Maltipoo за деца? Да, Maltipoo е куче, подходящо за деца. Тяхната игрива и любяща личност ги прави страхотен спътник за дете. Въпреки това, Maltipoo са малки и могат да бъдат наранени от шумно малко дете. Maltipoo само за вкъщи с малко по-големи деца . Колко дълго живее Maltipoo? Продължителността на живота на Maltipoo обикновено е от 10 до 15 години. Различни фактори обаче могат да повлияят на продължителността на живота им, като генетика, здравословни проблеми и грижите, които получават. Какво е Maltipoo? Малтипу е смесица между малтийски и пудел. Тази порода е много любяща и привързана и може да бъде добро допълнение към повечето домове. Малтипу също са много активни и игриви. Те имат къдрава или разрошена козина, повечето често оцветени на цвят.бяло, кремаво или сребристо. Козината им може да бъде черна, синя, сива или кафява. Maltipoos обикновено тежат между 5 и 20 паунда. Чаша или мини версия на тази порода тежи от 5 до 10 паунда. Как се приготвя Maltipoo? Козината на Malt-A-Poo трябва да се разресва всеки ден или през ден. Това ще запази козината в най-добрия му вид и ще я предпази от матова или заплитаща се. Трябва също така редовно да миете зъбите на Maltipoo, да подрязвате ноктите му и почистете ушите му. Много ли хвърлят Maltipoos? Не, Малтипу не линят много. Те са били развъждани като хипоалергенни кучета. Техните пуделски гени ограничават количеството, което губят, но ако малтийските гени са по-силни, Малтипу може да загуби малко. Малтипу бесни ли са? Малтипу могат да бъдат по-гласовити от другите породи кучета. Някои малтипу могат да бъдат игриви, а други не. Генетиката и обучението на кучета могат да играят роля в това дали са щастливи или не. Какъв е темпераментът на Maltipoo? Maltipoo е добре известен със своята приятелска и привързана личност. Те също така са общителни и рядко срамежливи. Пуделът или малтийският родител са по-доминиращи.


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/