https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Леопардова костенурка

Inhaltsverzeichnis

Научна класификация Леопардова костенурка

Кралство
Анималия
Тип
Клъстер
Ред
Reptilia
Разред
Testudines
Семейство
Testudinidae
Тип

Stigmochelys
Научно наименование
Stigmochelys pardalis

Статус на опазване на леопардовата костенурка

 • Почти застрашени

Местоположения на леопардовите костенурки

 • Африка

Факти за леопардовата костенурка

Основна плячка Треви, плевели, цветя Характерна особеност Голям размер на тялото и защитна шарена черупка Местообитание

Ливади и савани Хищници Котки, кучета, хора Диета Растениевъдни Начин на живот

 • Уединен
 • < / ul> Любима храна

  Тип треви Влечуго Среден размер на потомството12СлоганНай-разпространената костенурка в Африка!

  Физически характеристики на леопардовата костенурка

  Цвят
  • Кафяв
  • Сив
  • Жълто
  • Черно
  • Светлокафяво
  Тип кожа
  Везни

  < dt> Максимална скорост & nbsp;

  0,3 mph
  Очаквана продължителност на живота
  50-100 години
  Маса

  < dd> 18 кг – 54 кг (40 фунта – 120 фунта)

  Дължина
  40 см – 70 см (16 инча – 28 инча)

  Изображения на леопардова костенурка

  Разгледайте всички изображения на леопардова костенурка в галерията. Вижте всички изображения на леопардова костенурка!

  Леопардовата костенурка е тежка категория в света на костенурките. Със средно тегло от 40 паунда, този вид е доста често срещан в саваните на Субсахарска Африка. Подобно на голямата котка, от която идва, леопардовата костенурка има ясно изразени черни и жълти петна, всяка от които е напълно уникална за индивида. & nbsp; ; Въпреки случайните заплахи за оцеляването му, този вид е създаден, за да оцелее.

  4 удивителни факта & nbsp;

  • Леопардовата костенурка има предни крака с форма на тояга с гълъби. пръстите и ноктите на краката. Въпреки че не е толкова бърз като съименника си, този вид понякога е способен на малки изблици на скорост на къси разстояния. Освен това има способността да се катери по скалисти терени.
  • Леопардовата костенурка живее в изоставени дупки, вместо да правят свои собствени. & nbsp; Копаене на дупки само при изграждане на гнездо по време на размножителния период.
  • Бракониерите, които хващат костенурка и я пускат за продажба в международната търговия с животни, са постоянен проблем
  • Един от по-интересните факти е, че този вид има рядка бяла разновидност, известна като леопард или снежна костенурка.

  Научното наименование на леопардовата костенурка.

  Научното наименование на леопардовата костенурка на Stigmochelys pardalis; & nbsp; pardalis е просто латинската дума за леопард. & nbsp; Този вид някога е бил част от род Centrochelys, но след известен дебат по-късно е прехвърлен на род Psammobates, който включва няколко вида южноафрикански костенурки. & nbsp; Най-накрая той намери постоянен дом в Stigmochelys, чийто единствен жив представител е леопардовата костенурка. Научното наименование на този род идва от комбинация от две гръцки думи за стигма и костенурка. Таксономистите също се чудеха дали леопардовата костенурка представлява един последователен вид или два независими подвида. , но много проучвания подкрепят първото заключение, че генетично няма отделни подвидове.

  Външен вид на леопардовата костенурка

  Леопардовата костенурка се смята за четвъртия по големина вид костенурка в света. Една напълно пораснала костенурка може лесно да достигне дължина от 12 до 28 инча и да нарасне до 100 паунда, което е около размера на голямо куче, въпреки че средната костенурка тежи само около 40 паунда. Мъжката и женската са много трудни за разграничаване само от външен вид освен ако наистина не знаете какво търсите. Има някои леки разлики в средния размер по пол, но тези факти обикновено надвишават индивидуалните различия.

  Изпъкналата черупка LAMPARTA на костенурката, която е свързана с останалата част от тялото чрез ребрата, се състои от две основни части: горна черупка и долен пластрон. & Nbsp; Много кръглата и стръмна черупка е покрита с редуващи се черни и жълти шарки, които дават името на този вид (или, в случай на рядък сорт, снежнобяла и черна шарка). & nbsp; Тези цветове и шарки са много по-изразени при непълнолетни и млади възрастни. & nbsp ; При зрели възрастни белезите избледняват до кафяво и сиво. & nbsp; Самата черупка се състои от мозайка от твърди люспи: основно люспи, покрити с рогови плочи. & Nbsp; Линиите на шевовете на люспите са покрити и подсилени с плочи, което допълнително укрепва черупката. & Nbsp; Противно на общоприетото схващане, невъзможно е да се различи възрастта на костенурката по външния вид на черупката или тялото. & Nbsp;

  Поведение на леопардовата костенурка

  [ rs-ads block = “ANIMALSRS”]
  Леопардовата костенурка прекарва по-голямата част от деня в сън или в търсене на храна. & nbsp; бавна и напрегната, тази костенурка е известно, че се скита дълго в търсене на по-добри места за хранене. Тя е най-активна през умерените часове на деня на зазоряване и здрач. Костенурката търси подслон в ниши или сенки през деня, за да избегне ударните лъчи на слънцето, а когато е студено, тя спи през нощта. Цветовете на леопардовата костенурка не са само за показ. Те осигуряват камуфлаж срещу африканската среда и растителност. & nbsp; Винаги, когато бъде забелязан от хищник, леопардът костенурката има способността да се оттегли в черупката си, за да се защити. Тази черупка е толкова непревземаема, че може да изчака почти всяко страхотно животно, с изключение на размножителния период, когато се установяват социални йерархии. Леопардовата костенурка е самотна ивичеста костенурка с много разхлабена социална организация и много малка способност за общуване. & nbsp; Когато размножителният период най-накрая наближи, костенурката става донякъде по-силен, тъй като призивът му помага да привлече партньори и да изпревари други мъжки. & nbsp; И когато избере партньор, мъжкият също ще издава сумтещи звуци по време на копулация. & nbsp; Единственият друг път, когато наистина издава звук, е когато костенурката се скрие черупката си. & nbsp; ; Издава съскащ звук поради изтласкването на въздуха от дробовете й. Леопардовата костенурка разчита главно на обонянието си, за да открие и проследи храната си. Зрението изглежда важен аспект от нейното възприятие , но не е ясно дали костенурката може да прави разлика между различните цветове. ; И въпреки че няма видими антифони, тя също е в състояние да усеща звуци и вибрации при ниски честоти.

  Местообитание на леопардова костенурка

  [ rs-ads block = “ANIMALSRS”]
  Леопардовата костенурка има голямо покритие, което обхваща множество подзони. -Сахара. & Nbsp; От умерени пасища до сухи равнини, той предпочита топли местообитания с ниско разположена растителност. Не е добре адаптиран към влажни или студени райони с проливен дъжд или сняг.

  Диета на леопардова костенурка

  Леопардова костенурка е тревопасна овчарка, която винаги изглежда сякаш търси или яде.Липсата на зъби, острият клюн и силната уста на животното му помагат да разкъсва и разкъсва растителността с лекота.Те също играят важна роля в екосистемата, като разпръскват несмлени семена в цялата среда

  Какво яде леопардовата костенурка?

  Леопардовата костенурка се храни със смеси от треви, сукуленти и бодили. Широката селекция от сукуленти, включително плодовете и венчелистчетата на кактуса опунция, също служи като изобилен източник на вода. е в състояние да оцелее продължително време време без повторно пиене. & nbsp; И когато обстоятелствата са наистина трудни, костенурката може да погълне костните фрагменти като източник на калций.

  Леопардови костенурки Хищници и заплахи

  Леопардовата костенурка често е изложена на риск на лов, бракониерство и хищничество, но не е съвсем ясно дали това има значителен ефект върху числеността на популацията. Понякога те се хващат и предлагат за продажба в международната търговия с животни (въпреки че също се отглеждат в плен). Независимо от месото или черупки. А понякога биват убивани просто защото са досадни, които се хранят с посеви и градини.

  Какво яде леопардовата костенурка?

  Благодарение на твърдата си черупка и камуфлажните цветове, една възрастна леопардова костенурка ловува няколко други животни, може би освен хора и лъвове. Около 80% от младите костенурки обаче се губят от лисици, щъркели, гущери, мангусти и много други хищници преди дори да успеят да достигнат зряла възраст.

  Възпроизвеждане на леопардова костенурка, бебета и жизнеспособност


  Наближавайки традиционния размножителен сезон между май и октомври, мъжките костенурки ще участват в плашещи и агресивни съревнования за достъп до мъжките.Когато някой победи своите съперници,победилият мъжки ще преследва потенциалната половинка дни или дори седмици,само за да може да се чифтосва с нея.Не рядко се опитва да избяга,така че когато той най-накрая наваксва, мъжкият ще се опита да я обездвижи, като повтаря удари по главата си.След чифтосването приключи, женската ще изкопае дълбока дупка в земята, за да снесе яйцата си.между пет и 30 яйца. & nbsp; Съотношението на половете в съединителят всъщност се определя от заобикалящата околна температура & nbsp; При температури над 86 градуса по Фаренхайт се появяват повече женски, отколкото мъжки. преждата тръгва, за да подготви ново гнездо по-късно.Нито тя, нито баща й отделят много време и усилия за грижи за малките.През следващите 9-12 месеца яйцата ще останат невидими, въпреки че все още са уязвими за атаки от хищници, които случайно яжте ги.Ако оцелеят през този период, пиленцата излизат от яйца, тежащи само част от килограма, но са готови да изковат собствения си независим живот.На този ранен етап младите възрастни показват много силна черна и жълта шарка по телата си с изпъкнали ивици, петна или линии, които избледняват повече до кафяво и сиво с възрастта. И мъжките, и женските започват сексуална активност след около 12-15 години. Тези изключително дълголетни животни могат да достигнат 100-годишна възраст в дивата природа.

  Популация на леопардови костенурки


  Леопардовата костенурка вече е застрашена в дивата природа от бракониерство, лов и загуба на местообитания, но това не е променило това, което ядете Понастоящем е класифициран като най-малко обезпокоителния вид от Червения списък на IUCN. Въпреки че общата популация на света не е добре известна, изглежда, че Танзания, Източна Африка, има най-голям брой костенурки, като останалите остават около 6000 индивида. Законите за борба с бракониерството попречиха на някои да бъдат предлагани за продажба в международната търговия с животни.

  Леопардова костенурка в зоологическата градина

  Леопардовата костенурка е основният експонат в зоологическата градина в Мериленд, зоологическата градина в Централна Флорида и ботаническата градина, Хогъл Зоопарк в Юта, детски зоопарк Сагино в Мичиган, зоопарк Александрия в Луизиана и зоопарк Living Desert в Палм Дезърт, Калифорния. Извън САЩ можете да намерите тези прекрасни животни в зоопарка Welsh Mountain Zoo и зоопарка Twycross в Обединеното кралство и Окланд Зоопарк в Нова Зеландия. Вижте всички 24 животни, чието име започва с буквата L

  Леопардова костенурка Често задавани въпроси (Често задавани въпроси nia)

  Леопардовите костенурки тревопасни, месоядни или всеядни ли са? Леопардовите костенурки са тревопасни, което означава, че ядат растения.

  Към кое царство принадлежат леопардовите костенурки? Леопардовите костенурки принадлежат към Кралството на Анималия. Към кой клас леопарди принадлежат? Леопардовите костенурки са рептилии. Какъв клас са леопардовите костенурки?

  Леопардовите костенурки принадлежат към глутницата Кое семейство са леопардовите костенурки? Леопардовите костенурки принадлежат към семейство Testudinidae.

  В какъв ред са подредени леопардовите костенурки? Леопардовите торове & nbsp; принадлежат към разреда на Тестудините. Какъв вид са Леопардовите Тор & nbsp ;? Леопардовите костенурки принадлежат към рода Stigmochelys. Каква покривка имат леопардовите костенурки? Леопардовите костенурки са покрити с люспи. Какъв тип местообитание живеят леопардовите костенурки? Леопардовите костенурки живеят в пасища и савани. Коя е основната плячка на леопардовите костенурки? Леопардовите костенурки ядат трева, плевели и цветя. Какви са хищниците на леопардовите костенурки? Хищниците на леопардовите костенурки са котки, кучета и хора.

  Какви са отличителните черти на леопардовите костенурки?

  Леопардовите костенурки имат големи тела и защитни черупки с шарки.

  Колко яйца снасят леопардовите костенурки? Леопардовите костенурки обикновено снасят 12 яйца. Какво е научното наименование на леопардовата костенурка? Научното наименование на леопардовата костенурка е Stigmochelys pardalis. Каква е продължителността на живота на леопардовата костенурка? Леопардовата костенурка може да живее от 50 до 100 години. Колко бърза е леопардовата костенурка? Леопардовата костенурка може да се движи със скорост до 0,3 мили в час. Колко голяма е леопардовата костенурка? Леопардовата костенурка може да нарасне до 28 инча и 100 паунда, но типичният екземпляр е наполовина по-малък. Къде живеят леопардовите костенурки? Леопардовата костенурка живее в саваните и пустините на Субсахарска Африка. Основният източник на храна е ниската растителност. Какво ядат леопардовите костенурки? Диетата на леопардовата костенурка се състои от смес от трева, сукуленти и бодили. Ако има спешна нужда от хранителни вещества, тя може да се храни с остатъци. Колко дълго расте леопардовата костенурка? Скоростта на растеж на индивида може да варира в зависимост от много различни фактори, като наличието на храна, но костенурката обикновено спира да расте, когато достигне полова зрялост на възраст около 12-15 години. Колко живеят леопардовите костенурки в плен? Леопардовата костенурка може да живее в плен от 80 до 100 години.


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/