https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Късен калкарифер (Barramundi)

Научна класификация Barramundi

Кралство
Животни
Тип
Низове
Клъстер < / dt>

Rayfin
Ред
Bassfish & nbsp;
Семейство
Latidae
Род

Lates
Научно име
Lates calcarifer

Природозащитен статус Barramundi

  • Най-малко притеснение

Местоположение на Барамунди

  • Океан

Faity o Barramundi

Храна < / dt>

Риба, ракообразни, мекотели
Групово поведение
Самотен
Забавен факт
Пръстените по тялото показват възраст

Най-голямата заплаха
Подкисляване на океана
Характеристика
Заострена, вдлъбната глава & nbsp;
Други имена
Азиатски костур, гигантски костур
Тип вода за живот
Солена
Местообитание
Реки, потоци , океани

Хищници
Хора, змии, птици, крокодили
Диета
Месоядни
Род
Риба
Общоприето име
Barramundi

< dt> Брой видове

1

Физически характеристики на Barramundi

Цвят
    < li> Зелено
  • Сребристо
Тип кожа
Мащаб
Тегло
& nbsp ; 50 килограма & nbsp
Дължина
1,5 м (4,9 фута)

Barramundi, известен също като азиатски лаврак, е универсална риба, ценена както като източник на храна, така и като твърда спортна риба. В допълнение към значителните диви популации в много географски региони, видът също се култивира чрез аквакултури в много страни. Компактното и удължено тяло на барамунди са едни от най-отличителните видими характеристики. Той е известен също и със способността си да понася широка гама от видове вода, включително сладка и солена вода.

3 невероятни факта за рибата Barramundi!

  • Възраст и пол : Рибите Barramundi често са специфични за пола, като младите възрастни са мъже а по-възрастните са жени.
  • Аборигенско име : общоприетото име на рибата идва от езика на австралийските аборигени и означава „едролюспеста сребърна рибка“.
  • Развъждащи се на лунна светлина : тези риби се размножават предимно през нощта, когато се появи новолуние или пълнолуние.

Класификация и научно наименование на рибата Barramundi

Рибата Barramundi произлиза от на името на австралийския абориген Куинсланд. Името означава „едролюспеста речна риба”, което е подходящо описание за животното. То има и много други местни или общи имена, включително: австралийски или азиатски лаврак, барамунди костур и гигантски костур. Рибата е известна в научната общност и като Lates calcarifer, с някои исторически синоними за класа информация. като Holocentrus calcarifer и Lates darwiniensis Видът принадлежи към таксономичното семейство Latidae, което принадлежи към клас Actinopterygii заедно с други лъчеперки риби.

Външен вид на рибата Barramundi

Тези риби имат сравнително дълго тяло в съотношение с другите си размери с дълга, вдлъбната глава. Те също имат голяма уста с отличителна изпъкнала долна челюст, която може да се простира далеч отвъд очите , гръбна перка с комбинация от шипове и лъчи в гръбната и коремната перка Въпреки че често изглеждат маслиненозелени или сребристи, оцветяването им може да варира значително, за да осигури камуфлаж, подходящ за обичайната им среда. Барамунди скача във въздуха, когато рибар го хваща.

Рибни люспи Barramundi

Както подсказва значението зад общото им наименование, рибите Barramundi имат сравнително големи люспи със силна адхезия, което може да направи отстраняването на котлен камък труден процес. Люспите също се считат за ктеноиди, което означава, че имат бодливи или назъбени ръбове.

Разпространение, популация и местообитание на рибата Barramundi


Този вид е широко разпространен в Индо-Тихия океан, като местните популации варират от Африка до Япония. & nbsp; Има разнообразна и значителна популация в цяла Северна Австралия, особено във водите, простиращи се между Австралия и Папуа Нова Гвинея. В Индия Barramundi има висока толерантност към соленост, така че вирее както в солена, така и в сладководна среда. Въпреки това, въпреки тяхната гъвкава соленост диапазон, те са чувствителни към температури извън идеалния им диапазон от 26-30 ° C (79 до 86 ° F). Те се считат за катадромни, което означава, че обикновено мигрират нагоре по реките, за да се размножават. Дивите риби се считат за места за хвърляне на хайвера си в много естуари в индо-тихоокеанския регион Точният брой на популациите е неизвестен, отчасти поради широкото географско разпространение, разнообразието на местообитанията и миграционния характер на рибата. Въпреки това еколозите и природозащитниците нямат много основания да вярват, че броят им нараства или намалява със значителни темпове. като най-малко тревожен, въпреки че това може да се промени, ако глобалното търсене на риба продължи да се увеличава.

Хищници и плячка от риба Barramundi

Хищници: какво яде рибата Barramundi

Поради широкото им присъствие в Индо-Тихоокеанския регион има много потенциални хищници за млади и възрастни риби. & nbsp ; Естествени хищници са някои местни видове змии, австралийски пеликани и морски крокодили. Хората също са основният хищник на Barramundi както в развлекателен, така и в търговски контекст.

Плячка: хранителна цел за Barramundi

Тези риби се считат за опортюнистични хищници и имат силен хранителен рефлекс, така че ще изядат всеки воден дивеч, достатъчно малък, за да погълнат, включително собствените си малки. & nbsp; Младите barramundi обикновено атакуват много малки организми, като зоопланктон в тяхното солено местообитание за хвърляне на хайвер.Разнообразието от плячка, включително ракообразни и мекотели, се увеличава, когато рибите пораснат и започнат да мигрират.

Размножаване и продължителност на живота на рибата Barramundi


Рибите Barramundi се считат за последователни хермафродити, което означава, че преминават от единия към другия пол през целия живот цикъл, рибите обикновено се размножават като мъжки и остават в тази роля до първия сезон на хвърляне на хайвера, а след това преминават към женските, докато узреят по-нататък.Малко се знае за потенциала на живота на вида, но е известно, че те растат и растат бързо. търговски размер в рамките на две години.В повечето региони размножаването започва с появата на мусоните, когато ветровете и времето се променят към по-влажни модели.Мъжките мигрират надолу по сладководните естуари, за да срещнат женските в солени води и в приливни равнини отвъд устието на реките. Фазата на луната оказва значително влияние върху скоростта на хвърляне на хайвера, като пълната и новата луна показват значително повишена активност. след това оплодени и оставени без надзор до края на живота си.

Риба Barramundi в улов и готвене

Barramundi е потенциална цел за спортен риболов поради тяхната наличност и силна бойна способност. & nbsp; В някои региони те се зарибяват специално за любителите на риболова и много риболовци ги търсят като цел „ улови и пусни “. модерни методи за аквакултура. Розовото месо на рибата става люспесто бяло, когато се готви, което може да се сравни с месото от скобар, раиран костур или групер. Месото има прилично количество масло със сладък, маслен аромат вкус, което я прави популярна съставка в местната кухня в целия индо-тихоокеански регион.Когато става дума за хранене, съставът на телесните мазнини варира от една риба до друга, но те обикновено имат високо съдържание на протеини Сравнително мекият вкус дава на готвачите широка гама от възможности, когато става дума за подправки и методи на приготвяне. Може да се пече, пече на скара, пържи, пече на скара или да се готви на тениска с добри резултати. Сосът от лимон и копър е популярен избор за печене на месо , което е цялостна здравословна опция за хора с хранителна стойност и много харесват и общата техника на рибен пай и пържене. Традиционното местно приготвяне включва увиване на рибата в листа от див джинджифил. След това увитото месо се поставя директно в горещите въглища или огън пепел и печени.

Популацията на рибата Barramundi


Тъй като Barramundi има толкова голяма географска област и има тенденция да мигрира, често е трудно за изследователите през целия им живот да проследят и оценете общото Сега те са класифицирани като най-малко обезпокоителните въпреки значителните търговски риболовни операции. Вижте всичките 84 животни с имена, започващи с буквата B & nbsp;

Често задавани въпроси за рибата Barramundi

Какво е риба Barramundi? Barramundi, известен също като лаврак, е широко разпространен вид месоядни риби, търсен както от любителски, така и от търговски рибари. Те са често срещан източник на храна, богата на протеини, което ги прави основният източник на храна в Азия, Индия и Австралия Счита се, че окисляването на океанската среда представлява по-голяма заплаха за общата им популация, отколкото по-нататъшния търговски и развлекателен риболов от хора. Къде може да се намери риба барамунди? Barramundi се среща в целия индо-тихоокеански регион, като местният ареал се простира далеч на запад до Африка, на изток до Австралия и на север до Япония. Големи популации се срещат по бреговете на Северна Австралия и няколко страни от Югоизточна Азия. На местно ниво, по-млади представители от видовете предпочитат сладководни реки и естуари, докато възрастните прекарват повече време в крайбрежни соленоводни среди. Какъв вид риба е барамунди? От гледна точка на риболовеца, барамунди е подобен на лаврака по отношение на цялостната си форма и способност да се бори с въдица. В кухненски контекст външният вид и текстурата на месото от риба е подобно на този на рибата снапер, групер и риба зебра. Къде живеят рибите барамунди? Тези риби понасят широк диапазон от нива на соленост на водата, така че могат да бъдат намерени в прясна, солена и солена вода. Бебетата се размножават в солена среда, като например приливните равнини, които се намират близо до устията на реките. & nbsp; Младите възрастни са склонни да живеят в реки и други естуари, докато по-възрастните често посещават крайбрежни райони извън местните речни системи. Колко големи са рибите барамунди? Тези риби са сравнително големи и възрастните често могат да достигнат дължина от около 5 фута (1,5 м), което е почти средната височина на възрастен. Те също така могат да достигнат относително значително тегло от около 120 паунда (55 кг ). Как изглежда рибата барамунди? Видът се характеризира с компактно и удължено тяло, покрито с големи, здрави люспи. Цветът на люспите може да варира от зелен до сребрист, в зависимост от естественото им местообитание. Тези риби също имат характерна вдлъбната глава, заострен нос , значителна захапка и дълга муцуна. Тревопасни, месоядни или всеядни животни е Barramundi Fish? Рибите Barramundi са месоядни, което означава, че ядат други животни. Към кое царство принадлежат рибите Barramundi? Рибата Barramundi принадлежи към кралството на Animalia. Към коя група принадлежи рибата Barramundi? Рибите Barramundi са от типа Gromada. Към кой клас & nbsp; принадлежат рибите Barramundi? Рибите Barramundi принадлежат към клас Actinopterygii. Към кое семейство принадлежи рибата Barramundi? Рибата Barramundi принадлежи към семейство Latidae. Към кой разред принадлежат рибите Barramundi? Рибата Barramundi принадлежи към разред Perciformes. Какъв вид покритие има рибата Barramundi? Рибите Barramundi са покрити с люспи. Какъв вид покритие има рибата Barramundi? Рибите Barramundi са покрити с люспи. Кои са някои от хищните риби Barramundi? Хищниците на рибата Barramundi включват хора, змии, птици и крокодили. Какво е научното наименование на рибата Barramundi? научното наименование на рибата Barramundi е Lates calcarifer. Какво отличава рибата Barramundi? Има 1 вид риба Barramundi. Колко вида риба Barramundi има? Има 1 вид риба Barramundi. Каква е отличителната черта на рибата Barramundi? Рибата Barramundi има заострена, вдлъбната глава. Колко вида риба Barramundi има? Има 1 вид риба Barramundi. Коя е най-голямата заплаха за рибата Barramundi? Най-голямата заплаха за Barramund & nbsp; и Fish е подкисляването на океана. Какво е другото име на рибата Barramundi? Рибата Barramundi се нарича още азиатски лаврак или гигантски костур. Какво е интересното за рибата Barramundi? Люспестите пръстени на рибата Barramundi показват нейната възраст.


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/