https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Кралска кобра

Научна класификация на кралската кобра

Кралство
Животни
Тип
Gromada

< dt> Правителство

Рептилии
Разред
Лускокрили
Семейство
Elapidae
Род
Ophiophagus
Научно име
Ophiophagus hannah

Статус на опазване на King Cobra

  < li> Podatny

Факти за King Cobra

 • Азия

Факти за King Cobra

< dt> Жертва
Гущери, птици, други змии
Име на малките
Пилета
Забавен факт

< dd> Това е най-дългата отровна змия в света.

Оценка на размера на популацията
Неизвестно
Най-голяма заплаха
Бракониерство, загуба на местообитания
Най-отличителна черта

Разширяваща се качулка
Други имена
хамадриал
Бременност
66-105 дни
Размер на котилото
21 до 40 яйца
Местообитание
Гора, гъсталаци, влажни зони
Диета
Хищник
Начин на живот
 • Всеки ден
Въведете
Gad < / dd>

Народно име
Кралска кобра
Брой видове
20
Местоположение
Южна Азия и Югоизток
Група
Самотен

Физически характеристики на кралската кобра

Цвят < dd>

 • Кафяво
 • Жълто
 • Черно
 • Зелено
Тип кожа
Везни
Максимална скорост
12 mph

Изображения на King Cobra

Разгледайте всички наши изображения на King Cobra в галерията.

Вижте всички снимки на King Cobra!

Търсене

„Кралската кобра е обявена за най-дългата отровна змия в света“

Повечето кралски кобри са с дължина между 12 и 18 фута. Те живеят в Южен Китай, Индия и Югоизточна Азия. Местообитанието им включва потоци, гори, бамбукови гъсталаци и блата. Тази змия е месоядно животно, което яде други змии, птици и гущери.Кралските кобри живеят в природата около 20 години.

Удивителни факти за кралската кобра

 • Това е единствената змия, която изгражда гнездо за яйцата си.
 • има достатъчно отрова в ухапване, за да убие слон
 • Това влечуго повдига горната половина на тялото си и разширява качулката си, когато се почувства застрашено
 • Хората са неговите единствени хищници
 • Група кралски кобри се нарича колчан

Научното име на кралската кобра

Научното наименование на кралската кобра е Ophiophagus hannah. Гръцката дума Ophiophagus означава ядене на змии, а Hannah е препратка към гръцкия мит за феите, обитаващи дървета. Кралската кобра яде други змии и живее по-голямата част от живота си по дърветата. Понякога се нарича хамадриада. Принадлежи към семейство elapidae и принадлежи към клас Reptilia.

Някои от 20-те подвида на тази змия са горската кобра, плюещата кобра на Аш, мозамбикската кобра и индийската кобра.

Външният вид на кралската кобра

Кралската кобра е животно с гладко тяло, покрито с жълти, кафяви, зелени и черни люспи. Има цветна шарка на рибена кост на гърба на врата. Някои кралски кобри са левцизми. Кралската кобра Leucist няма по-голямата част от цвета си и изглежда бяла. Не е албинос, тъй като има сини очи, за разлика от розовите очи. Кралската кобра Leucist има всички характеристики на кралската кобра с изключение на черни, зелени, кафяви и жълти люспи.

Кралските кобри са животни, които имат две тъмни очи и зъби с дължина половин инч. Половин инч може да звучи много кратко за змийски зъби. Но те трябва да са къси, за да не изстискат долната челюст, когато затвори устата си.

Тази змия може да бъде дълга от 12 до 18 фута. Например 18-футова кралска кобра е дълга 2/3 от лондонски автобус! Сравнете това с горската кобра, която расте само до 10 фута дължина. Нищо чудно, че кралската кобра е известна като най-дългата отровна змия в света.

Кралската кобра тежи между 11 и 20 паунда. Теглото на кралска кобра с тегло 20 паунда е еквивалентно на два галона боя. Най-тежката кралска кобра живееше в зоопарк в Ню Йорк и тежеше малко под 28 килограма. Мъжките кралски кобри стават малко по-големи от женските.

Жива кралска кобра на плажния пясък

Поведение на кралската кобра

Въпреки че тази змия има репутацията на агресивна , всъщност има срамежлива природа. Той предпочита да избягва хора и други животни, ако е възможно. Той се смята за самотно влечуго. Въпреки това, когато се видят заедно по време на размножителния период, групата се нарича колчан.

Тъмнокафявите, зелените и черните люспи на това влечуго му позволяват да се слее със заобикалящата го среда. Въпреки това, когато се почувства застрашен от животно или човек, той ще разшири качулката и ще повдигне горната половина на тялото от земята. Това е така, за да може да се движи свободно и да гледа всичко, което го заплашва. Тази змия също показва зъбите си и съска при заплахата. Някои хора казват, че съскането на кралска кобра звучи много като ръмжене на куче.

Отбранителната позиция на кралската кобра до голяма степен е причината те да се смятат за агресивни влечуги. Просто изплашете по-малките животни! Тези влечуги обаче просто се защитават срещу заплахи.

Отровата на кралската кобра не е особено силна. Но количеството отрова, което може да инжектира в човек или животно с една хапка, е достатъчно, за да убие слон или 20 души. Отровата причинява дихателна и сърдечна недостатъчност. Това определено би се квалифицирало като защитна черта на тази змия!

Местообитание на кралската кобра

Кралската кобра живее в части от Югоизточна Азия, Южен Китай и Индия. Местообитанието им включва гори, бамбукови гъсталаци, потоци и блата. Тези змии живеят в топъл и влажен климат.

Те прекарват по-голямата част от времето си по дърветата, сливайки се с гъсти, листни клони. Понякога висят на клон на дърво, за да хванат друга змия. Друг път кралските кобри слизат от дърветата, за да ловуват плячка на горската почва. Те могат да пътуват до близките потоци в търсене на храна. Тези влечуги могат да плуват доста добре и могат да бъдат видени да се движат по водата.

Когато времето се охлади през късната есен и зимата, кралските кобри мигрират към дупките си, за да се стоплят. Те се връщат през пролетта.

Диета на кралската кобра

Какво ядат кралските кобри? Кралските кобри са хищници, които ядат птици, гущери и други змии. Когато са малко, тези змии ще ядат малки гризачи. Ако кралската кобра изяде голямо количество от плячката си наведнъж, може да не яде отново няколко месеца.

Тази змия има перфектно зрение. Понякога може да забележи жертвата, докато почива на висок клон на дърво. Подобно на другите змии, тя също има впечатляващо обоняние.

Кралските кобри са бързи и се движат бързо, за да атакуват плячката си, без да се налага да я задържат на място като другите кобри.

Хищници и заплахи от кралската кобра

Хората са единствените хищници на кралската кобра. Бракониерите понякога улавят тези змии и ги убиват заради кожата им, правят лекарства и дори ги изяждат. Някои от тези влечуги се продават незаконно като екзотични домашни любимци.

Тъй като тези влечуги се нуждаят от определен тип среда, за да процъфтяват и имат отрова, която може да убие човек, определено не е добра идея някой да отглежда такова като домашен любимец.

В Югоизточна Азия укротителите на змии понякога използват кралски кобри в улични представления. Те се преструват, че кралската кобра е очарована от музиката, която свирят на флейта. Известно е, че тези змии са ухапани от змиеукротители и също така бягат в среда, където не могат да оцелеят.

Загубата на местообитания от обезлесяването и обезлесяването е друга заплаха за кралските кобри.

Официалният природозащитен статус на кралските кобри е крехък с намаляващи популации. Въпреки че са в списъка на застрашените видове в Индия, страната предприема стъпки, за да ги защити. Те се фокусират върху адекватното информиране на обществеността за тези влечуги. Нещо повече, те също са микрочипове за кралските кобри, така че те могат да ги проследят, ако бъдат заловени от продавачи на екзотични домашни любимци. Виетнам даде на тези змии статут на защитен вид.

Размножителният и жизненият цикъл на кралската кобра

Размножителният период на кралската кобра е от януари до Април. Когато мъжката кралска кобра се заинтересува от женската, той избутва главата си над тялото ѝ. Ако в района има други мъжки кралски кобри, мъжките се бият и най-силният се чифтосва с женската. Кралските кобри са моногамни (придържат се към един и същ партньор всеки размножителен сезон).

Женската създава гнездо, като избутва клонки, трева и друга растителност на купчина. Температурата в стека/гнездото е около 80 градуса по Фаренхайт. Скоро след това снася от 21 до 40 (понякога повече) яйца в гнездото. Яйцата се излюпват 51 до 79 дни по-късно. Забележка: Кралската кобра е единствената змия, която изгражда гнездо за яйцата си. Женската остава в гнездото и яростно пази яйцата си от хищници, докато се излюпят. Следователно повечето яйца на кралската кобра ще се излюпят и малките ще оцелеят.

Малките кралски кобри се наричат пиленца. Всяко пиленце може да тежи от по-малко от унция до унция и половина. Люпилите обикновено са с дължина от 12 до 29 инча. Пиленцето с дължина 12 инча е с размерите на малка дървена линийка.

Пилетата са ярко оцветени. Това помага за възпиране на хищници. Докато растат, люспите им стават тъмнокафяви, черни и зелени. Те напускат гнездото, за да търсят плячка и живеят сами веднага след излюпването. Отровата на новоизлюпеното е също толкова мощна, колкото и възрастната кралска кобра. Имайте това предвид, в случай че някога ги видите!

Тези влечуги са податливи на различни видове дерматофити. Срокът на експлоатация на кралската кобра в природата е около 20 години. Но най-старият рекорд за кралска кобра принадлежи на змията, която е достигнала 22-годишна възраст!

Популация на кралска кобра

Точната популация на кралска кобра не е известна. Въпреки това природозащитният статус на кралската кобра е крехък. Населението му намалява. Загубата на местообитания и бракониерската дейност са двете основни заплахи за популацията на тази змия. Той е в списъка на застрашените видове в Индия.

Вижте всички 15 животни с имена, започващи с K

Често задавани въпроси (ЧЗВ) Кралска кобра

Колко дълго издържа кралската кобра?

Кралските кобри могат да бъдат дълги от 12 до 18 фута. Мъжките обикновено са малко по-големи от женските.

King Cobra срещу Cobra: кой печели битката?

Кралските кобри ядат други змии, включително кобри, така че кралската кобра би победила на практика всеки друг вид кобра.

Колко смъртоносна е кралската кобра?

Отровата на кралската кобра не е особено силна, но тази змия отделя много от нея. Отровно ухапване (за разлика от сухо ухапване без отрова) може да убие слон или 20 души. Внимание, сухата захапка също е опасна, защото зъбите на тази змия са толкова остри, че могат да причинят сериозни наранявания.

Можете ли да оцелеете след ухапване от кралска кобра?

Да. Има антитоксин, който може да противодейства на отровата на кралската кобра. Отровата на тази змия може да убие за 30 до 45 минути след ухапването. Ето защо е важно да посетите лекар възможно най-скоро.

Каква е разликата между кобра и кралска кобра?

Може да изглежда, че кралската кобра и другите кобри трябва да принадлежат към една и съща група. Но има някои разлики. Първо, кралската кобра принадлежи към собствения си вид. Родът на кралската кобра е известен като Ophiophagus, докато китайската кобра, горската кобра и много други са включени в рода Naja.

Друга разлика е, че главата на кралската кобра е по-голяма от тази на другите кобри и качулката й е по-тясна. Те също имат две особено големи люспи на гърба на главата си, които другите кобри нямат. Тези специални люспи се наричат окципитални.

Много кобри са отровни. Плюеща кобра оправдава името си, плюейки отрова по всичко, което я застрашава. Египетските кобри са отровни и също отделят отрова, която атакува нервната система на хищника. Кралската кобра обаче твърди, че е най-дългата отровна змия в групата.

Тревопасни, месоядни или всеядни са кралските кобри?

Кралските кобри са месоядни, което означава, че ядат други животни.

Към кое кралство принадлежат кралските кобри?

King Cobras са собственост на Kingdom Animalia.

Към коя глутница принадлежи кралската кобра?

Кралските Кобри са членове на Глутницата.

Към кой клас принадлежат кралските кобри?

Кралските кобри принадлежат към класа на рептилиите.

Към кое семейство принадлежат кралските кобри?

Кралските кобри принадлежат към семейство Elapidae.

Към кое ниво принадлежат кралските кобри?

Кралските кобри принадлежат към разред Сквамати.

Какъв вид покритие имат King Cobras?

Кралските кобри са покрити с люспи.

Какъв вид покритие имат King Cobras?

King Cobras са обхванати от Sc, но.

Къде живеят кралските кобри?

Кралските кобри живеят в Южна и Югоизточна Азия.

В какъв тип местообитание живее кралската кобра?

Кралската кобра живее в гори, гъсталаци и влажни зони.

Какво е научното име на King Cobra?

Научното име на кралската кобра е Ophiophagus hannah.

Как се казва малката кралска кобра?

Има 20 вида кралска кобра.

Колко вида кралска кобра има?

Има 20 вида кралска кобра.

Как се казва малката кралска кобра?

Бебето King Cobra се нарича мацка.

Колко вида кралска кобра има кобра?

Има 20 вида кралска кобра.

Коя е най-голямата заплаха за кралската кобра?

Най-големите заплахи пред кралските кобри са бракониерството и загубата на местообитания.

Какво е другото име на King C obra?

Кралската кобра се нарича още хамадрада.

Колко кралски кобри са останали в света?

Размерът на популацията на кралската кобра не е известен.

Колко деца имат King Cobra?

Средният брой деца в King Cobra варира от 21 до 40.

Какво е интересно за King Cobras?

Кралската кобра е най-дългата отровна змия в света.

Колко бърза е кралската кобра?

Кралската кобра може да достигне до 12 мили в час.


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/