https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Китова акула

Inhaltsverzeichnis

Научна класификация на китовите акули

Царство
Животни
Клъстер
Хрущялни
Клас
Струни
Ред
Килим
Семейство
Rhincodontidae
Тип < / dt>

Rhincodon
Научно име
Rhincodon typus

Природозащитен статус на китовите акули

 • Средни заплахи

Факти за китовата акула

 • Океан

Факти за китовата акула

< dt> Основна плячка
Крил, планктон, раци, риба
Местообитание
Топли крайбрежни води и открит океан
Хищници
< dd> Човек, акула, орк
Среден размер на котилото
12
Начин на живот
Самотен
Любима храна
Kryl
Любопитни факти
Месото от акула има високи цени
Местоположение
Многогодишни тропически води

Храна
Планктон, нектони, ракообразни i, Главоноги
Слоган
 • Най-големият вид риба в света!

Физически характеристики на китова акула

Цвят
 • Кафяв
 • Сив li>
 • Син
Тип кожа
дебела кожа до 10 см
Тегло

< dd> 13 , 6 тона

Дължина
До 18,8 м
Плитка зрялост
Достига на 25

Снимки на китова акула

Разгледайте всички наши снимки на китова акула в галерията. Вижте всички снимки на китови акули! & nbsp; Търсене Често достигайки височина от 40 фута или повече, мистериозната китова акула е най-голямата жива риба! Въпреки името си, китовите акули не са китове. всъщност са риби. Името им идва от огромния им размер. Често достигаща до 40 фута дължина или повече, китовата акула е риба с размерите на голям училищен автобус. Тези акули, както много китове, се хранят с филтър и живеят на диета от планктон и малък крил или дребна риба Китовите акули обикновено са мирни риби и е известно, че позволяват на гмуркачите да яздят гръбните им перки.

Факти за китовата акула & nbsp;


& nbsp;

 • Целта на зъбите на китовата акула е неясна, тъй като те не се използват активно.
 • Известно е, че китовите акули са любопитни и често взаимодействат с лодки.
 • li >
  • Учените откриха, че очите на китова акула имат малки зъби.
  • Всяка година китовите акули следват миграционен път, който ги пренася през хиляди мили океан.
  • Яйцата на китовата акула остават в майка си и се излюпват там.

  Научното име на китовата акула < /h2> Научно наименование на акулата Китовата акула е Rhincodon typus, което идва от латинските думи за „драскал“ и „зъб“. Китовата акула има много слоеве от малки, груби зъби, които формират основата на нейното име. Китовите акули са класифицирани в разред Orectolobiformes, който също включва хранещи се акули, и са в клас Chondrichthyes (или хрущялни риби). Това е единственият член на семейството на акулите Rhincodontidae.

  Външен вид и поведение на китова акула

  Китовата акула е най-голямата риба в света. Това е голяма риба, която може да нарасне до 60 фута дължина, въпреки че повечето екземпляри достигат около 40 фута дължина и тежат около 15 тона. & nbsp; Най-голямата известна китова акула е измерена на 62 фута през 2001 г. и теглото й е оценено на над 60 тона. Тези риби са с форма на акула, но муцуната им е разположена пред голяма, плоска глава, а не отдолу, както е при много акули. Устата им е голяма и средната уста на акула е над пет фута широка, което им позволява за събиране на храна Китовите акули са тъмносиви отгоре и светли отдолу, със серия от ярки петна или ивици, покриващи тъмните части на телата им. Това им помага да се маскират, когато плуват. Те обикновено не са агресивни и често позволяват на гмуркачите да се доближат до тях, които могат внимателно да взаимодействат с тях без никакви проблеми. & Nbsp; Тези огромни риби понякога позволяват на гмуркачите да хванат гръбните перки и след това да ги теглят през водата, привидно без страх. & Nbsp; Понякога те плуват към лодки и може дори да се блъснат в плавателни съдове, но това поведение изглежда се дължи на любопитство и не цели да причини вреда. Те съжителстват добре с други морски обитатели, освен ако не се чувстват застрашени. Тези акули живеят предимно сами, освен в определени периоди от годината, когато са били наблюдавани да се събират на групи, известни като стада, за да търсят храна, като годишната им миграция към австралийското крайбрежие.

  Местообитание на китова акула


  Тези риби се срещат по целия свят, почти винаги в топли, тропически или умерени морета, с изключение на Средиземно море. & nbsp; Те обикновено се срещат между 30 градуса северна ширина и 35 градуса южна ширина край бреговете на страни като Белиз, Мексико, Еквадор, Филипините, Австралия и Южна Африка. & Nbsp; Те предпочитат вода между 21 и 30 градуса по Целзий (70 -80 F), но са открити във вода с температура до 3 градуса по Целзий (37,4 F). Въпреки че обитават по-дълбоки води в океаните, най-често се срещат в плитки крайбрежни води, където имат изобилие от храна.

  Диета с китова акула

  Въпреки че тази гигантска риба всъщност е акула, тя не преследва голяма плячка, а вместо това оцелява на диета, състояща се главно от планктон. Акулата яде и друга малка плячка, като аншоа. крил , сардини, медузи, скумрия, раци и калмари Тези акули не ядат много храна, включително калмари или раци, които са станали твърде големи. Това е пасивно хранене, метод за основно плуване на акулата с отворена уста, така че да може да смуче всяка налична храна. Поглъщайте храната и отваряйте устата отново, за да съберете повече плячка. Целта на зъбите на акулата е неясна, тъй като тази акула не използва зъбите си за хранене. Възможно е понякога зъбите да помогнат за улавяне на малки риби или медузи, но това не е установено.

  Китови акули Хищници и заплахи

  Други видове акули всъщност са едни от най-добрите хищници на китовите акули, както и на други големи океански хищници. Големите бели акули, тигровите акули и косатките (известни също като косатки) всички плячка на по-млади, по-малки акули, но в по-голямата си част такива хищници не ловуват по-големи китови акули, защото те просто са твърде големи, за да бъдат предизвикани от хищници. Друга заплаха за продължаващото съществуване на тези акули са хората. В някои случаи хората ги убиват, като случайно ги хванат в риболовни мрежи, където обикновено умират. Тези огромни риби също все още се ловуват в някои страни като Индия, Филипините и Китай , където се използват като храна, масло и перки. Броят на акулите намалява и през 2016 г. те бяха обявени за застрашени от Международния съюз за опазване на природата (IUCN), което означава, че са силно застрашени от изчезване в дивата природа.

  Размножаване на китова акула, бебета и продължителност на живота


  Малко се знае за размножаването на тези акули, тъй като тези големи риби могат да избегнат, ако не Не искам Тяхното поведение при чифтосване е несигурно, тъй като е малко вероятно да бъде наблюдавано и следователно не е добре документирано. Въпреки това учените знаят, че тези акули трябва да са на възраст между 25 и 30 години, преди да са готови за размножаване. След като акулите са оплодени, майката държи оплодените яйца в себе си, така че по-младата акула да има безопасно място за развитие на яйца.По тази причина майката не се грижи за децата след раждането им. Размерът на котилото не е сигурен, но е документирано котило от 300 млади китови акули (наречени кученца). Бебетата са с дължина от 21 до 25 инча при раждането. Продължителността на живота на китовата акула не е точно известна, но се оценява на около 70 години и учените са установили, че тези големи риби могат да живеят над 100 години, вероятно дори 125 години.

  Популация на китови акули

  Няма точни данни за световната популация на китови акули, но те изглежда значително намаляват в части от Атлантическия и Тихия океан. & nbsp; Много страни са забранили или регулирали лова на китови акули , но подобни дейности продължават да се провеждат в различни части на света. В Китай стотици от тези риби се убиват незаконно всяка година, поне отчасти заради техните перки. които са ценени заради предполагаемите си лечебни свойства. Маслото също се добива за употреба в храни и лекарства, а месото се използва като източник на храна за някои хора, прясно или осолено. & nbsp; Някои оценки сочат спад от около 75 процента от популацията на китовите акули в някои части на Тихия океан Поради тази причина техният природозащитен статус е посочен като застрашен от IUCN. Вижте всички 37 животни, чиито имена започват с W

  Китовите акули Често задавани въпроси (Често задавани въпроси)


  Месоядни ли са китовите акули , тревопасни или всеядни? Китовите акули са месоядни животни, но не се хранят с други животни по начина, по който акулите обикновено си представят. Те обаче ядат много видове дребна плячка, включително планктон, крил, аншоа, раци, рибни яйца, сардини и др. , калмари и медузи Те ядат само малка плячка, така че ако някоя от обичайните им жертви стане твърде голяма, китовата акула няма да я изяде. Какво представляват хищниците китова акула? Докато възрастните китови акули не трябва да се тревожат твърде много за хищници, младите и стари или болни китови акули се ловуват от различни риби, включително акули и сини марлини. Те също са податливи на хищници като косатки и хора те също ги ловуват в някои части на света. Колко голяма е китовата акула? Когато се раждат, китовите акули не са много големи, дълги са само около два фута. Те обаче стават най-голямата риба в света и средната китова акула достига до 40 фута дължина. & nbsp; Някои изключително големи екземпляри е установено, че са дълги над 60 фута, а най-голямата проверена китова акула е с дължина почти 62 фута. Китовата акула акула ли е? Да, китовата акула си е акула. ​​Техните скелети са направени от хрущял, те издишват хрилете, снасят яйца и не хранят малките си. Въпреки това, вместо да ловуват плячката си и да я разкъсват на парчета с големите си остри зъби, китовите акули се хранят по-скоро като много видове китове, като филтрират малък планктон и малки риби и животни от водата, за да се хранят.Китовите акули често плуват с устата им се отварят, за да съберат храната, от която се нуждаят. По-голяма ли е китовата акула от синия кит? И синият кит е много по-голям от китова акула. ​​Сините китове са дълги около 98 фута, така че нанизмът дори на най-големите известни китови акули, които достигат само около 60 фута дължина. Въпреки това, тъй като сините китове са бозайници и китовите акули не са, китовата акула все още е най-голямата риба в света. Опасни ли са китовите акули? Като цяло китовите акули не са опасни и като цяло не са агресивни към хората. Те често взаимодействат с водолази или хора на лодки по спокоен, незаплашителен начин. & nbsp; Някои наблюдатели дори описват младите китови акули като Въпреки това, хората трябва да имат предвид огромния размер на това животно и да знаят, че възрастна китова акула може лесно да бъде случайно наранена. Към кое царство принадлежат китовите акули? Китовите акули принадлежат към кралството на животните. Към коя група принадлежат китовите акули? Китовите акули принадлежат към групата Глутница. Към кой клас принадлежат китовите акули? Китовите акули принадлежат към класа Chondrichthyes. Към кое семейство принадлежат китовите акули & nbsp ;? Китовите акули принадлежат към семейство Rhincodontidae. Към кой разред принадлежат китовите акули? Китовите акули принадлежат към разред Orectolobiformes. Какъв вид са китовите акули? Китовите акули принадлежат към род Rhincodon. Какъв тип покритие имат китовите акули? Китовите акули са покрити с гладка кожа. В какъв тип местообитание живеят китовите акули? Китовите акули живеят в топли крайбрежни води и открити океани. Коя е основната жертва на китовите акули? Китовите акули се хранят с крил, планктон, раци и риба. Какъв е средният размер на котилото на китова акула? Средният размер на котилото на китовите акули е 12 години. Какво е интересното за китовите акули? Китовите акули са най-големият вид риба в света! Какво е научното наименование на китовата акула? Научното наименование на китовата акула е Rhincodon typus. Каква е продължителността на живота на китовата акула? Китовите акули могат да живеят между 60 и 70 години. Каква е продължителността на живота на китовата акула? Китовите акули могат да живеят между 60 и 70 години. Колко бърза е китовата акула? Китовата акула може да се движи със скорост до 10 мили в час. • https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
  https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/