https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Китайска супа от върба

Научно правителство на Угуису

Царство
Животни
Тип
Низове
Gromada < / dt>

Птици
Ред
Минувачи
Семейство
Колби
Научно име

Cettinaea

Статус на опазване на Угуису

 • Най-малко загриженост

Местоположения на Угуису

< ul>

 • Азия
 • Факти за Угуису

  Храна
  Насекоми, червеи, плодове
  Young’s име
  Пиле
  Групово поведение
  Самотник
  Любопитни факти
  Тяхното гуано се използва в кремове за лице! < /dd>

  Прогнозна популация
  Стабилна
  Най-висока заплаха
  Загуба на местообитания
  Най-отличителна характеристика

  Има ярки линии над очите
  Други имена
  Японско коприварче, Пеещо храстово коприварче Ориенталско храстово коприварче
  Размах на крилата
  20 cm – 22 cm
  Инкубационен период
  2-3 седмици достойно
  Възраст на пилето
  12-15 дни
  Местообитание
  Низини и планински гори
  Хищници

  Котки, змии, хищни птици
  Диета
  Всеядно
  Начин на живот
  Ежедневно
  Общоприето име
  Uguisu
  Брой видове
  1
  Местоположение
  Япония, Китай, Корея

  Слоган

  • Тяхното гуано се използва в кремовете за лице!

  Физическите характеристики на Угуису

  Цвят < /dt >

  • Кафяво
  • Сиво
  • Маслинено
  Тип кожа
  Пера
  Дължина на тялото
  Около 14 см
  Тегло
  Мъжки 15 г, женски 12 г
  Живот сексуален
  Женските се чифтосват с 2-3 мъжки

  Изображения на Uguisu


  Преглед на всички нашите изображения на Угуису в галерията. Вижте всички изображения на Uguisu! & nbsp; Търсене

  Класификация и еволюция на Угуису

  Угуису е малък вид птица, която се среща в Япония, Китай и Тайван, както и в много други региони на Далечния изток. Птицата Угуису също е често срещана известна като японската храстовидна птица, защото е кръстена на красивата си отличителна песен. Угуису е най-тясно свързан с други малки пойни птици, включително храсти и славеи, които също имат подобен външен вид, въпреки че Угуису обикновено е малко по-голям. , се казва, че красотата на песента Uguisu ги прави известни също като японски славей. Птицата Uguisu е описана за първи път като вид, документиран от Хайнрих фон Китлиц през 1830 г.

  Анатомия и външен вид на Угуису

  Угуису е малка птица, известна със своята донякъде матова окраска, особено в сравнение с красотата на песента й. Обикновено са маслиненозелени или светлокафяви с по-тъмно оперение по върховете на крилата и опашка. & nbsp; Опашката на Угуису е сравнително дълга в съотношение с размера на тялото му и се състои от прави пера, което го прави да изглежда като дългоопашатия синигер, на който Угуису се счита за близък роднина. & Nbsp; Подобно на други видове малки седящи птици, Угуису също има тънки крака с дълги пръсти с нокти, които им улесняват хващането на клони.Угуису има малки тъмни очи с бледи ивици над всяко и прав светлокафяв клюн.

  Разпространение и местообитание на Угуису

  Птицата Угуису е най-разпространена в целогодишните региони в цяла Япония, заедно с части от северните Филипини. Угуису също е роден в Южна Русия, Китай и Корея и се среща в страни в Тайван, при по-сезонни условия. Угуису се среща в планински райони на различни височини от равнинни хълмове и високи планински гори и е известно, че пътува по-надолу по течението през зимата. Угуису се среща в сезонни гори и бамбукови гъсталаци , където има много листа за скриване, заедно с много храна.

  Поведението и начинът на живот на Угуису


  По същия начин, за славеите Угуису е сравнително самотна птица и индивидите се срещат само по време на размножителния период. & nbsp ; Угуису са сравнително тихи през зимните месеци, като издават тихо чуруликане по голите дървета, но в началото на пролетта започват да пеят, за да се опитат да привлекат партньор. прекарват по-голямата част от деня, криейки се дълбоко в сянката на заобикалящата зеленина. В някои райони угуису е прелетна птица, която прелита между различни страни със сменящи се сезони. Това е най-често бягство от студените планински зими, особено на големия японски остров Хокайдо на север.

  Репродуктивен и жизнен цикъл на Угуису

  Размножителният период на Угуису започва в началото на пролетта, когато мъжките пеят красива песен, за да се опитат да привлекат женска за чифтосване. & nbsp; Подобно на славеите, мъжките и женските са доста сходни на външен вид, въпреки че женските са малко по-малки.Женското угуису изгражда гнездо във формата на чаша в гъста гъсталака от клонки, листа и мъх, в което снася до 5 малки яйца.Женското угуису седи на яйцата си, за да ги стопли и да ги защити от 2-3 седмици след излюпването на пилетата.Майките угуису се хранят и се грижат за тях, докато навършат около 2 седмици.Угуису обикновено живеят в природата от 2 до 5 години.

  Диета и плячка на Угуису

  Угуису е всеядно животно, което означава, че се храни с различни растения и животни. Подобно на други водни коприварчета и славеи, диетата на Угуису се основава предимно на насекоми, като се храни в гората с мухи, червеи , бръмбари, молци и скакалци. & nbsp; Известно е също, че Угуису търси плодове и горски плодове, за да допълни вашата диета. & nbsp; Необходимостта от намиране на храна е една от причините, поради които Угуису мигрира в някои части от естествения си ареал. & nbsp; Не само, че е много по-хладно през зимните месеци, но Угуису също се бори да намери храна в такива безкомпромисни условия. Ако се преместите в низините, има по-голям шанс вечерята да не свърши.

  Угуису Хищници и заплахи


  Угуису е много характерна птица и нейните писъци се чуват в планинските гори на Далечния изток. & nbsp; Техният сравнително сив цвят обаче означава, че въпреки че Uguisu може лесно да бъде чут, всъщност е много трудно за хищниците да го забележат сред листата.Има много животни, които успяват да хванат Uguisu с основните му хищници, включително диви котки и кучета като змии, гущери и хищни птици. Угуису също са застрашени от хора, които изсичат все повече и повече естествени гори, за да направят път за развиващите се градове, което означава, че Угуису е загубил голяма част от естественото си местообитание.

  Интересни факти и характеристики на Угуису

  Смята се, че красивата песен на Угуису е не само за намиране на половинка, но и за обявяване на територия пред други хора в района. & nbsp; Колкото и да е странно, изпражненията на Угуису (известен като гуано) сега се използват като продукт, особено в някои кремове за лице, тъй като се смята, че правят кожата по-мека и сияйна.Очевидно този конкретен избор на хидратиращ крем се счита за използван от гейши и кабуки актьори в цяла Япония от векове и сега се продава като търговски продукт.Uguisu се възприема като знак за идващата пролет в Япония и затова е известен и с други имена като Spring Bird и Hanami Bird.

  Връзката на Угуису с хората

  В продължение на много години от родната си Япония, Угуису е представян както в изкуството, така и в поезията заради красотата на характерната си песен.беден живот.Поради използването на тяхното гуано като кожа подобрител, те сега са поставени в клетки, така че да могат да се събират по-лесно и да се изпращат по целия свят Развитието на човешките селища, заедно с обезлесяването за дърводобив и земеделие, и нарастващите нива на замърсяване доведоха до намаляване на населението в по-голямата част от естествения ареал на Угуису.

  Природозащитен статус и живот на Угуису днес


  Угуису е включен в Червения списък на IUCN като животно, за което се грижат най-малко и следователно не е пряко застрашено като вид в естественото му местообитание. Това се дължи на факта, че Uguisu се среща в много страни на различна надморска височина и следователно в местообитания, и следователно е доста широко разпространен. & nbsp; Популацията в някои райони също е стабилна, но в други намалява, до голяма степен поради обезлесяването Сега те се отглеждат в Япония, за да може гуаното им да се събира и използва като съставка в някои кремове. Вижте всичките 4 животни, чиито имена започват с буквата U

  Често задавани въпроси за Uguisu

  Uguisus тревопасно, хищно или всеядно животно е? Uguisus е всеяден, което означава, че яде както растения, така и други животни. Към кое царство принадлежи Угуисус? Uguisus принадлежи към Kingdom Animalia. Към какъв вид Uguisus принадлежи? Uguisus принадлежи към тип Phylum. Към какъв вид Uguisus принадлежи? Uguisus принадлежи към тип Phylum. Към кое семейство принадлежи Угуисус? Uguisus принадлежи към семейство Cettiidae. Към кой ред принадлежи Uguisus? Uguisus принадлежи към разред Passeriformes. Какъв вид покритие има Uguisus? Uguisus е покрит с пера. & nbsp; Към какъв вид принадлежи Uguisus? Uguisus принадлежи към род Cettia. Къде живее Угуисус? Угуисус живее в Япония, Китай и Корея. В какъв тип местообитание живее Uguisus? Uguisus живее в равнинни и планински гори. Кои са някои от хищниците на Uguisus? Хищниците на Uguisus включват котки, змии и хищни птици. Колко яйца снася Uguisus? Uguisus обикновено снася 3 яйца. Какво е интересното за Uguisus? Guano Uguisu се използва в кремове за лице! Какво е научното име на Uguisu? Научното име на Uguisu е Cettia diphone. Каква е очакваната продължителност на живота на Угуису? Uguisus може да живее от 2 до 5 години. Как се казва малкият Угуису? Бебето Угуису се нарича мацка. Колко вида Ugu & nbsp; isu има? Има 1 вид угуису. Каква е очакваната продължителност на живота на Угуису? Угуису може да живее от 2 до 5 години. Как се казва малкото Угуису? Малкото Угуису се нарича бастун. Колко вида угуису има? Има 1 вид угуису. Коя е най-голямата заплаха за Угуису? Най-голямата заплаха за Угуису е загубата на местообитания. Какъв е размахът на крилата на Угуису? Угуису има размах на крилете от 20 см до 22 см (7,9 до 9 инча). Какво е другото име за Угуису? Угуису се нарича още японски копривар, пеещ копривар или източен копривар. Колко бърз е Угуису? Uguisu може да се движи със скорост до 18 мили в час. Как да кажа Uguisu на … Немски Japanbuschsänger Английски Japane & nbsp; se Bush-коприварче Японскиウ グ イ スХоландски, японски, китайски struikzanger日本 树 莺  https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
  https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/