https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Калифорнийска морска свиня

Научна класификация на Vaquita

Кралство
Животни
Тип
Низове
Клъстер < / dt>

Бозайници
Ред
Cetariodactyla
Семейство
Пристанищни ястреби
Род < / dt >

Пристанищна морска свиня
Научно наименование
Phocoena sinus

Природозащитен статус Vaquita

 • Критично застрашен < / li>

Местоположения на Вакита

 • Северна Америка
 • Океан

Факти за Вакита < /h2>

Храна
Риба, ракообразни, калмари
Основна плячка
Акули
Местоположение
Северен Калифорнийски залив
Забавен факт
Най-малкият кит в океана
Най-голямата заплаха
Прилов
Най-отличителната черта
Без клюн, тъмни кръгове около очите
Други имена
Малка крава
Бременност
11 месеца
Местообитание
Океан
Хищници
R ekiny
Диета
Всеяден

Физически характеристики на Vaquita

Цвят
< ul>

 • Тъмно сиво
 • Тип кожа
  Епидермис с фина кожа
  Продължителност на живота
  21 години
  Тегло
  Около 50 кг
  Дължина на тялото
  140-150 см
  Сексуално зрялост < / dt>

  Достигане на 1,3 м

  Изображения на Vaquit

  Разгледайте всички наши снимки на Vaquita в галерията. Вижте всички картини на Vaquita! Намерете любимите си животни! Търсете

  Vaquita Резюме

  Vaquita държи няколко рекорда сред другите китоподобни, включително рекорди за най-малкия и най-редкия от всички известни морски бозайници. Този вид морска свиня наскоро беше открит и каталогизиран от учени, които не са имали жив екземпляр за изследване до 1980 г. Vaquitas са животни, които се срещат само в малка област в северния край на Калифорнийския залив, в район, известен като морето на Кортез. Въпреки че информацията за биологията и поведението на тези животни е много ограничено, еколозите са сигурни, че са на ръба на пълното изчезване.

  3 факта за Vaquita

  • Редки записи: Vaquita има няколко записа, включително най-редкият морски бозайник и този с най-малък роден ареал.
  • Сенки за очи: Тъмният цвят около очите е отличителен белег на животното и се използва за бързото им идентифициране в див.
  • Съпътстващи щети: Предстоящото изчезване на вида се дължи почти изцяло на случайна смърт в риболовни мрежи, предназначени за улавяне на други животни.

  < h2> Класификация и научно наименование на Vaquita < / h2> Vaquita е испанската дума за „малка крава” и произлиза от нейния изключително нисък ръст в сравнение с други видове морски свине. Като китоподобни, малката крава е тясно свързана с други морски бозайници, като напр. делфини и китове. & nbsp; Този вид е класифициран като Phocoena sinus, което буквално означава „морска свиня от Калифорнийския залив“. j “. & nbsp; Този залив е единственото известно естествено местообитание на това животно. Те принадлежат към семейство Phocoenidae от клас Mammalia.

  Външен вид на Vaquita

  Най-малкият вид китоподобни в света е подходящо наречен. Възрастните растат до около 4 до 5 фута дължина, а теглото в зряла възраст варира от 60 до 120 паунда. ъгловата гръбна перка спрямо техния размер. Възрастните женски са малко по-дълги от мъжките, но имат по-малко изпъкнали гръбни перки.Подобно на делфините и други морски бозайници, те трябва периодично да плуват на повърхността, за да дишат. Техните сравнително малки тела са със закръглена форма без видим клюн, което им придава ясно различен външен вид от техните братовчеди делфини.Тялото на вакита е предимно сиво с по-тъмна кожа отгоре и по-светла кожа по корема.Те също имат характерен тъмен цвят около очните им кухини и параграф

  Разпространение, популация и местообитание на Vaquita


  Vaquita има съмнителни данни за най-редките морски бозайници в света, както и за един с най-малък географски обхват . & nbsp; Те са открити само в сравнително защитените води на Морето на Кортез, което е резервоар със солена вода в северния край на Калифорнийския залив. Заливът осигурява приличен подслон от по-силните океански течения, открити в Тихия океан, както и от предизвикана от буря турбуленция и по-големи хищници, които често се срещат в тези води. Vaquita са животни, които са склонни да се придържат към плитки води и обикновено плуват в 500 фута вода в тях. Това е една от причините, поради които те са особено уязвими на хрилни мрежи и други практики в местните търговски риболовни операции. & Nbsp; Много ваquita са били изгубени през през последните няколко десетилетия в резултат на случайно улавяне в незаконни мрежи, предназначени за улов на застрашени риби тотоаба, скариди и други водни видове. Тези малки морски бозайници са изправени пред много заплахи в допълнение към страничния улов в риболовни мрежи, включително замърсяване и прекъсване на местни хранителни доставки. Консерватори и изследователи изчисляват, че само около 10 индивида от vaquita са останали диви, което е довело до класифицирането им като критично застрашени. Скорошните усилия за преместване и защита на представителите на вида не са успешни, въпреки значителната обществена осведоменост, финансиране и международно участие. Експертите са убедени, че животното може да бъде изправено пред пълно изчезване още през 2021 г.

  Vaquita Predators and Prey

  Predators: What Eats Vaquita

  Много ограничените наблюдения затрудняват учените да определят подробностите за участието на vaquita в местна хранителна верига. Докладите на рибари показват, че някои видове акули се хранят с животното, но не се смята, че това е основен фактор за предстоящото им изчезване. . & nbsp; Те не са известна цел за модерен развлекателен или търговски риболов операция.

  Плячка: малко кравешка диета

  Вакитите са масови хищници, точно като делфините и другите китоподобни. Те ловуват различни местни риби, а краковите и другите бентосни риби са голяма част от храната им. & nbsp; Те също могат да ядат калмари и миди, ако успеят да ги намерят.

  Размножаване и продължителност на живота на Vaquita


  & nbsp; Vaquita се възпроизвежда сравнително бавно, което само влоши неотдавнашната криза на населението. Ограничените наблюдения върху поведението на животните показват, че мъжките се конкурират за вниманието на по-големите женски. Смята се, че потенциалните майки раждат по едно теле на всеки две години след 10-11 месеца от Бременност.При раждането телетата обикновено са с дължина около 2,5 фута и тегло около 15 паунда.Смята се, че тези морски бозайници имат продължителност на живота над 20 години, като възрастните женски достигат полова зрялост на възраст между 3 и 6 години.

  Вакита при риболов и готвене

  Самата вакита не е била обект на търговски риболов наскоро или в миналото. Те обаче са особено податливи на въздействието на хрилните мрежи, използвани за лов на местна риба тотоаба. Тези риби също са сериозно засегнати.застрашени и защитени от мексиканското правителство, но незаконните риболовни операции продължават да се движат от търсенето на въздушния мехур на животното на азиатските пазари.

  Популация на Vaquita

  На практика е невъзможно да се определи точният брой индивиди от Vaquita, останали в залива, но учените разполагат с няколко начина да проследят и изчислят техния брой. Общият брой е намалял рязко през последните няколко десетилетия. 200 индивида през 2008 г., но този брой спадна до по-малко от 30 през 2016 г. и се смяташе, че е около 10 през 2020 г. Вижте всички 5 животни, които започват с V

  ЧЗВ за Vaquita (често задавани въпроси)

  Какво е vaquita? Vaquita са малки морски бозайници, пряко свързани с морската свиня и споделят много характеристики с делфините и китовете, включително необходимостта да дишат на повърхността на океана. Те са най-редките морски бозайници и са застрашени от пълно изчезване. Къде може да се намери vaquita? Произхождайки от много малък географски регион, ограничен до северния край на Калифорнийския залив, известен също като морето на Кортез, Vaquita живее в плитки води с дълбочина 500 фута или по-малко. Вакита изчезнала ли е? Учените смятат, че към 2020 г. в дивата природа са останали 10 екземпляра вакита. Липсата на защита или пленничеството на вида обаче накара експертите да прогнозират пълно изчезване в близко бъдеще. Защо vaquita е под заплаха? Основната причина за заплахата от vaquita е попадането в капан в хрилни мрежи, предназначени за улов на местни видове риба, особено тотоаба. Въпреки че тези бозайници не са целеви, те често са жертви на тази незаконна практика. Замърсяването на околната среда и други фактори на околната среда може да имат допринесе и за техния упадък. Какво яде вакита? Vaquita, подобно на братовчедите на делфините, са гъвкави солени водни хищници, които оцеляват главно чрез ядене на риба. Но също така е известно, че нападат ракообразни, калмари и други животни, които намират в околната среда. Към кое кралство принадлежат Вакитите? Vaquitas са собственост на Kingdom Animalia. Към коя група принадлежи Vaquita? Vaquita принадлежи към типа Phylum. Към кой клас принадлежи Vaquity? Vaquits принадлежат към класа Mammalia. Към кое семейство принадлежат Vaquits? Vaquitas принадлежат към семейство Phocoenidae. Към кой ред принадлежат Vaquitas? Вакитите принадлежат към разред Чифтокопитни. Какъв вид покритие има Vaquitas? Vaquita са покрити с кожа. Какъв вид покритие има Vaquitas? Вакитите са покрити с кожа. Каква е основната уловка за Vaquitas? Vaquity са лов на акули. Кои са някои от хищниците Vaquitas? Хищниците Vaquita включват акули. Какво е научното име на Vaquita? Научното име на Vaquita е Phocoena sinus. Какво отличава Vaquita? Вакитите нямат клюн и тъмни кръгове около очите. Каква е отличителната черта на Vaquita? Вакитите нямат клюн и тъмни кръгове около очите. Какво е другото име на Vaquita? Вакита се нарича още малка крава. Какво е интересното за Vaquitas? Вакита е най-малкият кит в океана.  https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
  https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/