https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Земна пчела

Научна класификация на земните пчели

Царство
Животни
Тип
Членестоноги
Тип < / dt>

Насекоми
Разред & nbsp;
Hymenoptera
Семейство
Пчели & nbsp;
Род < / dt>

Земна пчела & nbsp;
Научно наименование
Bombus

Природозащитен статус на пчела

 • Средни заплахи

Местоположение на пчелите

 • Африка
 • Азия
 • Евразия
 • Европа < / li>
 • Северна Америка

Факти за земните пчели

Основна плячка
Нектар, Прашец, мед
Местообитание
Тихи гори и пасища
Хищници
Прилепи, жаби, скунксове
Диета
Тревопасни животни
Среден размер на котилото
200
Любима храна
Нектар
Общоприето име

< dd> Земна пчела

Брой видове
250
Местоположение & nbsp;
Северно полукълбо

Парола & nbsp;

Първо по-лек вид пчели!

Физически характеристики на земната пчела

Цвят
 • Жълт
 • Черен
 • Оранжево
Тип кожа
Коса

Изображения на земна пчела

Преглед на всички нашите снимки на Bumblebee в галерията. Вижте всички снимки на Bumblebee! Намерете любимите си домашни любимци! & nbsp; Търсене Земната пчела е един от най-общителните видове на Земята. Земните пчели, водени от кралици, са почти модел на ред и дисциплина. Те работят заедно, отглеждат млади хора и си поделят работата. Всяка пчела има специфична роля в насърчаването на цялостното здраве и оцеляването на колонията. Не всички пчели са такива например, пчелата дърводелец изглежда като земна пчела, но е по-скоро самотна пчела. Въпреки това, поради комплексни причини, броят на земните пчели изглежда намалява в световен мащаб. Това може да има сериозни дългосрочни последици върху останалата част от екосистемите на Земята.

Факти за земните пчели

 • Земните пчели са покрити с маслен слой, което ги прави по-устойчиви на вода.

< ul >

 • Крилата на земната пчела могат да функционират само при правилните температури. & nbsp; Ако пчелата не може да излети, тя може да трепери за няколко минути, за да повиши вътрешната си температура.
 • < ul>

 • Земните пчели са способни да произвеждат восъчно вещество, което изгражда гнезда и предпазва яйцата.
  • В сравнение с много насекоми земните пчели имат забележителни интелектуални способности да общуват с колонията. дори запомнете сложни модели.

  Научното име на Bumblebee

  Bumblebee е общоприетото име за цял род организми, наречени Bombus. Според речника на Merriam-Webster, терминът Bombus идва от латинската дума за рев, бръмчене или бръмчене Тя е тясно свързана с гръцката дума bombos. Земната пчела принадлежи към семейство Apidae, което е заплаха за всички видове пчели. Тя е тясно свързана с рода Meliponin, т.е. пчелата без жило. Общо има над 250 известни вида в рода Bombus. Фосилът записът включва и няколко изчезнали вида.Родът може да е еволюирал преди около 25 до 40 милиона години.

  Външен вид на земната пчела

  Земната пчела може да бъде разпозната по нейния доста голям, пълничък вид, заоблен корем и разпръснати косми по цялото й тяло. Те имат черен и жълт цвят – а понякога дори оранжев или червен – в специфични ивици или шарки Тези ярки цветове предупреждават другите животни за потенциалната опасност от застрашаване на пчелите. Повечето видове земни пчели имат кошница с прашец на задните си крака. Тази област на кошницата има гола кожа, заобиколена от малки косми, които транспортират прашеца. Поради тази причина те могат да носят значителна част от телесното си тегло като прашец. Земната пчела има четири крила, за да може да лети. Всички те са относително малки в сравнение с общия размер на тялото им. Това е довело до широко разпространеното погрешно схващане, че земната пчела трябва да е физически неспособна да лети. Това обаче се основава на погрешната представа за полета на земната пчела. Много хора приемат, че крилете на земната пчела са фиксирани. Вместо това пчелите всъщност могат да се въртят или пляскат с крилата си като хеликоптер, така че те пляскат с крилата си напред-назад, а не нагоре-надолу. Това създава въздушни вихри, които им помагат да останат изправени. Те удрят с крилата си около 100 до 200 пъти в секунда. Понякога могат да премахнат цветен прашец от цвете, като просто вибрират с пляскащите си криле близо до него. Типичната земна пчела е дълга около половин инч до един инч или около десет цента. Теглото на една пчела също е леко. Това обаче не е еднакво вярно за целия род. Най-големият пчелен вид в света е Bombus dahibomii от Чили. & Nbsp; Може да достигне до 1,6 инча дължина. Една от най-важните характеристики на пчелите е дълго, подобно на език хоботче, което е специално пригодено за събиране на нектар от цвете. Хоботчето се предлага в различни размери, вариращи от късо до дълго. с хоботчето си те могат понякога „крадат“ храна от по-дълго цвете, като пробиват дупка близо до мястото, където е храната.) В края на краищата, пчелите могат да изминат повече от миля, за да намерят подходящ източник на храна.

  Поведение на земната пчела

  Земната пчела разчита на разума и сетивата си, за да търси своите полезни цветя, включително цвят и наличие на електрически полета. място за намиране на храна, но не непременно едно и също цвете. Когато цветето се изтощи, пчелите ще се преместят на ново. Оставете следи от аромат, за да кажете на колегите кои цветя са лишени от нектар. Земната пчела е неразделна част от естествената екосистема, пренасяйки прашец между мъжките и женските части на цветята.По-специално боровинките, доматите и тиквата са силно зависими от опрашването от земни пчели. Изследванията показват, че земните пчели могат да бъдат по-интелигентни, отколкото се смяташе първоначално. & Nbsp; След като бъде намерен нов източник на храна, те могат да прехвърлят местоположението на други членове на колонията. & Nbsp; Следователно земните пчели са силно социални същества, чието оцеляване зависи от работата от цялата колония. & Nbsp; Една колония обикновено има до 500 индивида наведнъж, а понякога дори надхвърля хиляда. Въпреки че това може да звучи много, всъщност е много по-малко от максималния брой медоносни пчели в една колония . В центъра на колонията има една доминираща кралица (въпреки че някои видове може да имат много).Тя е едновременно основател, водач и майка на колонията. Всяка година около пролетта тя поставя кошер на подходящо място близо до храна източник за земни пчели. & Nbsp; Почти Тя изгражда колония от нулата и сама произвежда по-голямата част от потомството си. Работниците служат по нейно желание. Този тип система, която разделя работниците на различни касти, се нарича еусоциално поведение. Среща се доста често в насекоми. Както кралицата, така и работничките имат остро жило за защита срещу заплахи и хищници. Тези жила не се отделят след употреба, така че земната пчела може многократно да удря целта, без да се нарани. Земните пчели обикновено не безпокоят хората по време на нормалните им ежедневни дейности, но те могат да бъдат доста агресивни в защитата на своята колония.Това може да е проблем, ако колонията живее в гъсто населен район. Въпреки че повечето видове Bombus следват това основно еусоциално поведение, кукувичките земни пчели имат напълно различен начин на живот. & Nbsp; Както подсказва името, това е вид паразит на пило, който разчита на други видове, за да отгледа малките си. & Nbsp; Пчелите с кукувици проникват в друг колония, те убиват водача и го заменят със собствена женска, за да принудят работниците да хранят техните ларви, като по този начин по същество отвличат работата на друг вид земни пчели.

  Местообитание на земна пчела

  Земната пчела има обширни ареали в Северна Америка, Южна Америка, Европа и Азия (с изключение на части от Индия и Близкия изток) и Северна Африка. почти напълно отсъства в Австралия, Субсахарска Африка и Антарктида Земните пчели могат да се появят във всички видове климат и географски региони, включително тропиците, но повечето видове предпочитат умерен климат на голяма надморска височина. Земните пчели ще изградят гнезда близо до земята или под земята. Те могат да присвоят всякакви местообитания в подходящо гнездо, включително човешки сгради, гнезда на изоставени животни и дори стари мебели. Гнездото трябва да е относително хладно и да има малко пряка слънчева светлина.

  Диета на земните пчели

  Земните пчели имат доста проста диета от нектар и цветен прашец, които събират от цветята. Те не правят мед в традиционния смисъл на думата. & nbsp; Медът се прави от дългосрочно съхранение на нектар, и земните пчели не оцеляват през зимата. & nbsp; Те обаче са в състояние да съхраняват храната си в малки количества за няколко дни в подобните на восък клетки на колония. Поради тази причина земните пчели понякога се използват като опрашители от хората, но не са производители на мед, както мнозина смятат.

  Земни пчели и заплахи

  Поради сравнително малкия си размер земните пчели са податливи на хищничество от много животни. Птици, паяци, оси и мухи ще ловуват отделни земни пчели, когато се хранят, докато големи хищници като язовец, те може да изрови и погълне цяла колония за миг. Ужилването може да бъде мощна защита за пчелите, особено когато те присъстват в големи количества. Това им е позволило да процъфтяват в продължение на милиони години. Земните пчели обаче са изправени и пред сериозни дългосрочни проблеми, свързани с човешката дейност и изменението на климата.

  Размножаване на земни пчели, бебета и продължителност на живота

  Земната пчела има сложен годишен цикъл на размножаване и живот, който се върти около здравето на колонията. Годишният цикъл започва през зимата когато кралицата започне да натрупва достатъчно мазнини за зимен сън през по-хладните месеци.След като излезе през пролетта, тя ще създаде нова колония и ще произведе първите си годишни ларви. Майката ще снася няколко яйца едновременно.Тя опложда всяко яйце поотделно от сперматозоидите, съхранявани в сперматеката.Тя също има възможност да избере точно яйцата за оплождане според нуждите на колонията.&Nbsp;Оплодени яйца могат да станат нормални женски или повече майки. & Nbsp; Неоплодените яйца ще станат мъжки, които излизат в света и се опитват да се чифтосват. Майката ще се опита да потисне репродуктивния капацитет на женската, за да получи изключителните репродуктивни права на мъже. Типично яйце на земна пчела се излюпва в ларва след около две седмици на внимателно внимание. Първоначалната ларва преминава през няколко етапа на развитие. Всеки етап е известен като стадий. в зрели възрастни. Този етап на пашкула е известен като хризалис. Ако успее, колонията ще продължи да процъфтява през по-голямата част от лятото. Майката ще продължи да произвежда нови яйца, а работниците ще хранят и ще се грижат за следващото поколение. Въпреки това през есента по-голямата част от съществуващата колония умира по естествени причини Тъй като земните пчели не оцеляват през зимата, те обикновено имат много кратък жизнен цикъл. Повечето от тях живеят само месец или два.

  Популация на земни пчели

  От края на 20-ти век учените са забелязали странен и тревожен феномен: популацията на земните пчели изглежда бързо намалява по целия свят. Земните пчели са намалели с до 50 процента в някои региони на света. Някои видове са в по-лошо състояние от други. Например кукувичката земна пчела и ръждясалата земна пчела се считат за критично застрашени от Червения списък на Международния съюз за опазване на природата (IUCN). Повечето обаче остават уязвими или най-малко обезпокоителни. . Не е напълно ясно защо броят им е намалял. Използването на пестициди, загубата на местообитания и болестите са цитирани като възможни причини. Въпреки това, изменението на климата може значително да изостри тези основни проблеми. Едно проучване съобщава, че най-големият спад в популациите на земни пчели е настъпил в региони с най-голямото изменение на климата.В допълнение към справянето с изменението на климата, премахването на пестицидите и възстановяването на местообитанията може частично да спре упадъка на пчелите. Разгледай всички 84 животни, чиито имена започват с буквата B & nbsp;

  Често задавани въпроси за земната пчела

  Каква е разликата между пчела и медоносна пчела? Земната пчела и медоносната пчела са тясно свързани, но всъщност са различни видове. Както споменахме по-рано, земната пчела принадлежи към рода Bombus, а медоносната пчела принадлежи към рода Apis. разлики във външния вид, поведението и размножаването. Медоносните пчели също умират от ужилване. Как умират земните пчели? Повечето земни пчели умират естествено, когато колонията се подменя всяка година. Останалите са убити от хищници или човешка дейност. За разлика от другите пчели, земните пчели не умират, когато са прободени с жило. С какво се хранят земните пчели – хищници ли са, тревопасни или всеядни? Земните пчели ядат почти изключително нектар и прашец от цветя, което ги прави тревопасни. Нектарът е полезен като бърз източник на въглехидрати. Какво ядат земните пчели? Паяците, птиците, осите и някои мухи представляват потенциална заплаха за пчелите и понякога се ядат от малки и средни бозайници. Към кое царство принадлежат земните пчели? Земните пчели принадлежат към Кралството на Анималия. Към коя група принадлежат земните пчели? Земните пчели са от типа членестоноги. Към кой клас принадлежат земните пчели? Земните пчели принадлежат към клас насекоми. Към кое семейство принадлежат земните пчели? Земните пчели принадлежат към семейство Apidae. Към кой разред принадлежат земните пчели? Земните пчели принадлежат към разред Hymenoptera. Към какъв вид земни пчели принадлежат? Земните пчели принадлежат към род Bombus. Къде живеят земните пчели? Земните пчели живеят в Северното полукълбо. В какви местообитания живеят земните пчели? Земните пчели живеят в тихи гори и пасища. Какъв е средният размер на котилото за пчела? Средният размер на котилото за земна пчела е 200. Какво е интересно за земните пчели? Земната пчела е най-често срещаният вид пчела! Какво е научното наименование на земната пчела? Научното наименование на земната пчела е Bombus. Колко вида земни пчели има? Има 250 вида земни пчели. Колко вида земни пчели има? Има 250 вида земни пчели. Как се казва Bumblebee на … Български Земна пчела Каталонски Borinot Чешки Čmelák Датски Humlebier Немски Hummeln Английски bumblebee Естонски Kimalane Испански Abejorro Esperanto Burdo Френски Bourdon Хърватски Bumbari Холандски Hommels & lt; & nbsp; div японскиマ ル ハ ナ バ チ 属Английски Humler Полски Bumblebee Португалски Mamangaba Финландски Kimalaiset Шведски Китайски Humlor大 黃蜂


  https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
  https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/