https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Гигантска панда

Inhaltsverzeichnis

Научна класификация Мечка гигантска панда

Кралство
Животни
Тип
Тип

Правителство
Бозайници
Разред
Хищни
Семейство Ursidae ТипAiluropoda Научно наименованиеAiluropoda melanoleuca

Статус на опазване на мечката панда

  • Възприемчив

Местоположения на мечката панда

  • Азия
  • < /ul>

    Факти за голямата панда

    Плячка Бамбук, плодове, гризачи Име на малките & nbsp; Млади & nbsp; Групово поведение

    • Самотен

    Любопитство Бамбукът съставлява 99% от диетата им! Приблизителна популация 2000 Най-застрашена загуба на местообитание Най-отличителна характеристика Удължаване на китката Костът работи като палец Други имена <& nbsp; / dt> Гигантска мечка котка, бамбукова мечка Бременност 5 месеца Тип вода Обвивка & nbsp; вода & nbsp;

  • Дневна / Нощна

Общоприето име Giant Panda, Giant Panda Брой видове1 Местоположение

Планините на централен Китай ЛозунгБамбукът съставлява 99% от диетата им! GrupaSamak

Физически характеристики на мечката гигантска панда

Цвят
  • Кафяв
  • Черен
  • Бяло
Тип кожа
Кожа
Максимална скорост & nbsp;
20 mph

Издръжливост
20-35 години
Тегло
110 kg – 250 kg (242 lb – 551 lb)

Височина
1,5m – 1,8m (4,9ft – 6ft)
Сексуална възраст и зрялост
4-8 години < /dd>

Възраст на отбиване
12-15 месеца

Изображения на мечка гигантска панда Разгледайте всички наши изображения на мечка гигантска панда в галерията. Вижте всички Изображения на гигантска мечка панда! Намерете любимите си животни! & nbsp; Търсене

Класификация и еволюция на гигантската мечка панда


Голямата панда е вид мечка, срещащ се в планините на централен и западен Китай .  Гигантската панда, едно от най-известните и лесно разпознаваеми животни в света, също е едно от най-редките и е в голяма опасност в естествената си среда, главно поради загуба на местообитание. Гигантската панда е уникална сред мечките, защото тя не спи зимен сън, има много малки деца при раждането си и оцелява на диета, която е почти изцяло вегетарианска. Китайците също виждат голямата панда като символ на мира и са положени много усилия, за да се опитат да защитят останалите популации в родния им край местообитания

Конструкция и външен вид Голямата панда

Голямата панда е средно голяма до голяма мечка, която подобно на други видове има голяма глава, къса опашка и дълга муцуна с голям нос, което им дава отлично обоняние. & nbsp; Гъстата козина на голямата панда е кремаво бяла с големи черни петна по крайниците, ръцете, ушите и носа и отличителни черни петна около малките очи. Голямата панда яде почти само бамбук, така че има много физически адаптации, които помогнете му да го консумира, включително разширение на костта на китката, което работи малко като палец, позволявайки на Голямата панда да хваща бамбуковите стъбла.Те също имат големи челюсти със силни челюстни мускули, които заедно с плоски кътници позволяват на Голямата панда Панда, за да смаже бамбуковите стъбла и листа, за да извлече хранителни вещества.

Местоположение и местообитание на мечката гигантска панда


Исторически погледнато, гигантските панди могат да бъдат намерени в равнини от басейна на река Яндзъ, но увеличен човешката дейност в тези райони е изтласкала гигантските панди високо в планините.Отдалечени популации все още съществуват в шест различни планински вериги в централен и западен Китай, дом на широколистни и иглолистни гори с гъст бамбук под етаж от 5000 до 13 000 фута. & nbsp ; Тези високопланински гори са хладни, облачни и влажни и обикновено са склонни към високи нива на валежи. Смята се, че уникалната окраска на голямата панда може да им помогне да се слеят с тези мъгливи гори, когато търсят храна. Загубата от тези местообитания в резултат на обезлесяването в момента е най-голямата заплаха за голямата панда, която разчита почти изцяло на бамбук, за да оцелее.

Поведението и начинът на живот на мечката панда

Голямата панда е самотно животно, което обитава територия, белязана от секрети, ароматни жлези и следи от драскотини по дърветата.Мъжките гигантски панди бродят из къщата повече от два пъти по-големи от женските и нейната територия се припокрива с територията на няколко женски големи панди, за които има репродуктивни права.Тъй като бамбукът не е особено хранителен, голямата панда трябва да яде много бамбук всеки ден и може да изяде до 30 кг бамбукови листа, издънки и стъбла , което е около 40% от телесното им тегло. & nbsp; Ето защо гигантските панди прекарват 12 до 15 часа на ден в дъвчене на бамбук, седнали, оставяйки предните си лапи да хващат растенията. & nbsp; Въпреки че изглежда, че гигантските панди прекарват по цял ден ядат или спят, известни са и с това, че дъвчат бамбук. че се катерят добре по дърветата и дори могат да плуват добре, когато е необходимо.

Възпроизвеждане и жизнени цикли на мечката гигантска панда


Гигантските панди се размножават между март и май, когато женската започва да проявява желание за чифтосване, като издава поредица от стенания и оригвания, за да примами мъжкия. его на дърво или пещера. & nbsp; Младите панди са много недоразвити при раждането, с размери само 15 cm и тегло само 100 g, дори са по-чувствителни към факта, че са също слепи и без косми и не започват да пълзят, докато не са близо три месеца. & nbsp; Дори ако женската роди близнаци, тя може да се грижи само за едно, което язди на гърба й, докато навърши 6 месеца, а след това може да тръсне несигурно до нея. майки, докато навършат 18 месеца Някои бебета могат да останат с майка си в продължение на няколко години, докато тя забременее отново, след което тръгват да установят собствена територия.

Диетата и плячката на голямата панда

Въпреки че е класифицирана като хищник (не за Споменете вид мечка), голямата панда яде почти изключително бамбук в заобикалящата го гора. Известни с консумацията на над 30 различни вида бамбук, големите панди ядат разнообразни храни. и части от растението по различно време на годината, за да извлечете максимума от тях.В състояние да изяде до 30 кг бамбук на ден, Голямата панда използва силните си челюсти, за да смачка различни части от растението в по-лесно смилаема паста пандите също допълват диетата си с други растения, включително треви и плодове, а понякога и гризачи и птици.Въпреки че могат да изядат почти половината от телесното си тегло в бамбукови части само за един ден, голямата панда все още трябва да пие вода и прави това с планински потоци, които се доставят от топенето на лед и сняг по-високо по склоновете.

Гигантска панда мечка Хищници и заплахи


Поради големия размер и уникалното местообитание на голямата панда, възрастните нямат естествени врагове в техния прохладен, пълен с бамбук свят.Малките обаче са напълно безпомощни, докато навършат поне една година и стават жертва на по-големи хищници като леопарди и хищни птици.Въпреки това, най-голямата заплаха to гигантски панди на китайски е в планините има хора, които са ловували тези необичайни животни заради уникалната им козина, която в някои райони е почти изчезнала.Въпреки че суровите наказания за бракониерство сега са забавили лова, гигантските панди са изложени на висок риск от местообитания загуба под формата на обезлесяване за дървен материал и обезлесяване на земя за селско стопанство.Вследствие на това те са били принудени да останат в малките и изолирани джобове на техния някога огромен естествен ареал и са били подложени на сериозен спад на населението acji.

Гигантска панда мечка Интересни факти и характеристики

Гигантската панда винаги е очаровала хората и затова нейното научно име означава „черно-бяла котешка лапа“, а китайското й име означава „гигантска котешка мечка“, защото голямата панда имат зеници в очите си като котка. Те също са известни като бамбукови мечки от местните заради огромното количество, което консумират. Гигантските панди са толкова малки при раждането си, че тежат приблизително колкото средната мишка. и тежат 100 g, те съставляват около 0,001% от теглото на майка си поредица от обаждания, при които са идентифицирани 11 различни звука на гигантска панда

Връзката на голямата панда с хората


Голямата панда е обект на възхищение от хората от стотици години, ал e повече заради красивите им черни и бели кожи в миналото.Откакто бяха открити от западния свят и осъзнаха, че са рядкост в дивата природа, гигантските панди се превърнаха в едни от най-известните големи животни в света, с все повече и повече дизайни и усилия за спасяването им от изчезване. Те обаче бяха драстично повлияни от нарастващата човешка дейност в техните естествени местообитания, което в крайна сметка доведе до огромен спад в популацията и изолацията на останалите популации. Въпреки привидно пухкавия си вид, голямата панда е вид мечка и въпреки че нападенията срещу хора са редки, не е необичайно хората (особено тези, които се опитват да влязат в плен) да навредят.

Природозащитен статус и живот на мечката панда

От десетилетия голямата панда е била в списъка на IUCN животно, което е застрашено в дивата природа Смяташе се, че голямата панда е застрашена от изчезване в дивата природа. Кости в близко бъдеще, ако не е направено повече за защитата му. Китайското правителство е създало 33 резервата за големи панди и повече от 50% от естественото им местообитание вече е защитено от закона. Предприети са също обширни изследвания за предотвратяване на гигантските изчезване на панди. но просто не може да оцелее без изключителни бамбукови гори. Въпреки това, след 10 години растеж на населението до около 2000 възрастни, голямата панда е премахната от списъка на застрашените видове и вместо това е класифицирана като уязвима от IUCN, до голяма степен благодарение към усилията на китайското правителство. не само за защита на естествените им местообитания, но и чрез успешни програми за развъждане. Вижте всички 55 животни, започващи с буквата G

Често задавани въпроси (Често задавани въпроси) Панда Голяма панда

[rs -ads block = “ANIMALSRS”]
Тревопасна ли е голямата панда, месоядна или всеядна? Мечките гигантски панди са всеядни, което означава, че ядат както растения, така и други животни. Към кое царство принадлежат големите панди? Мечките гигантски панди принадлежат към Kingdom Animalia. Към кой клас принадлежат мечките гигантски панди?

Мечките гигантски панди принадлежат към клас бозайници. Към коя група принадлежат мечките гигантски панди? Мечките гигантски панди принадлежат към глутницата. Кое семейство са мечките гигантски панди? Мечките гигантски панди принадлежат към семейство Мечки. Към какво принадлежат мечките гигантски панди? Мечките гигантски панди принадлежат към разред Хищни животни. Какъв вид покритие имат мечките гигантски панди? Мечките гигантски панди са покрити с козина. Какъв вид мечки панди са те? Мечките гигантски панди принадлежат към рода Ailuropoda. Къде живеят големите панди? Гигантските панди живеят в планините на централен Китай.

В какви местообитания живеят големите панди? Мечките панда живеят във влажни бамбукови гори на голяма надморска височина. Колко деца имат мечките панда? Средният брой бебета на една голяма панда е 1. Какво е интересното за мечките гигантска панда? Бамбукът представлява 99% от диетата Gia & nbsp; nt Panda Bear! Какво е научното име на мечката панда? Научното име на мечката панда е Ailuropoda melanoleuca.

Каква е продължителността на живота на гигантската мечка панда? Мечките гигантски панди могат да живеят от 20 до 35 години. Как се казва бебето панда? Бебето панда се нарича малко. Колко вида мечки панди има? Има 1 вид мечка панда. Коя е най-голямата заплаха за мечката панда? Най-голямата заплаха за голямата мечка панда е загубата на местообитания. Какво е другото име на мечката голямата панда? Мечката панда се нарича още гигантска мечка котка или бамбукова мечка. Колко мечки панда са останали в света? В света са останали 2000 големи мечки панди. Колко бързо е ухото на Giant Panda B. & nbsp;? Голямата панда може да се движи със скорост до 20 мили в час. How to say Giant Panda Bear in … Bulgarian Голяма пандаEnglish Pandakatalan Panda Gegantesque Panda velkádunski Pandanienski Großer PandaEnglish Giant PandaEsperanto pandohanspango melanoleucaestonian Hiidpandafin Isopandafrancus > Panda géanthebrajski פנדה ענק Хърватски Голяма панда Унгарски ÓriáspandainДонезийски Pandavalian Ailuropoda melanoleucajapońskiジ ャ イ ア ン ト パ ン ダLatin Panda maiormalayan Panda Gergasi Dutch ReuzenpandaEnglish Pandapolish P & nbsp; anda grandportugal Panda-giganteEnglish Ailuropoda melanoleuklani Orjaški pandaEnglish Pandashevish Jättepanckiấnchuan Trinavian Latureớnchinese Trappian Latureớ大熊猫



https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/