https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

американски ондатр

Inhaltsverzeichnis

Научна класификация на ондатрата

Кралство
Животно
GromadaGromadaКлас БозайнициРазред ГризачиСемействоCricetidaeТипOndatraНаучно наименованиеOndatra на zibethicus / h2>

  • Най-малко притеснение

Местоположения на ондатрата

  • Азия
  • Централна Америка
  • Евразия
  • Семейни единици

Интересен факт Ондатрата може да остане под водата до 17 минути наведнъж Приблизителен размер на популацията Неизвестен Най-застрашена загуба на влажна зона Най-отличителна черта Мембранни задни крака Други имена Musquash (термин Cree за ондатра)

Бременност28 дни Размер на котилото6-8

Езера местообитания, езера и влажни зони ХищнициЗмии, орли, ястреби, алигатори, миещи мечки, койоти, рисове и много други повечеДиетаВсеядниИме по избор owa Местоположение на ондатра Северна Америка, Европа и Северна Азия

Физически характеристики на ондатра

Цвят
  • Кафяв
  • < li> Черно

Тип кожа
Коса
Най-висока скорост & nbsp;
3 mph
Продължителност на живота
1-10 години
Тегло
0,7 kg – 1,8 kg (1,5 lb – 4 lb)
< dt> Височина
13 см (5 инча)
Дължина
41 см – 63 см (16 инча – 25 инча)

< / dd >

Възраст на полова зрялост
До една година
Възраст на отбиване & nbsp; g
Месец

Снимки на ондатра


Разгледайте всички наши изображения на ондатра в галерията.

Вижте всички снимки на ондатри! Ондатрата е смел гризач, който разделя времето си между водата и сушата. С ципестите си крака и голяма опашка, подобна на кормило, ондатрата е много добре адаптиран и успешен вид, който има огромно разпространение в сладководните влажни зони и езера на северното полукълбо. цялото семейство.Тези бързо растящи растения понякога влизат в конфликт помежду си за жизнено пространство и ресурси.

5 невероятни факта за кожата на ондатрата!

  • Ондатрът е животно, което традиционно е източник на храна и кожа за хората от хиляди години. & Nbsp; В началото на 20-ти век той е бил един от най-ценните източници на кожа в Северна Америка.
  • Открити са стотици вкаменелости на мускатни плъхове, датиращи отпреди повече от 4 милиона години. & nbsp; Тези вкаменелости разкриват, че предците на мускатните плъхове са се увеличили с течение на времето по отношение на размера на тялото, размера на черепа и сложността на зъбите.
  • Всъщност ондатрата се счита за инвазивен вид в няколко чужди територии. & nbsp; Някои страни дори са забранили вноса.
  • С напредване на възрастта тези гризачи показват видими признаци на износване, като например побеляване на козината им.
  • Ондатрите играят важна роля в някои митове за сътворението на индианците. & nbsp; Говори се, че те са изровили калта който е бил използван за създаването на света.

Научното име на ондатрата

Научното име на ондатрата е Ondatra zibethicus. & nbsp; Ondatra идва от думите Huron и Wyandot, което означава животно и бъдеще той дойде при нас чрез френски, докато zibethicus е латинска дума за мускус поради силната си миризма.Мускатът е единственият жив представител на род Ondatra днес.Най-общо казано, той принадлежи към семейство Cricetidae в по-големия разред Rodentia заедно с полевки , леминги, хамстери и плъхове и мишки от Новия свят. Всъщност някои таксономисти смятат, че ондатрата е само вид полевки. Повечето полевки живеят на сушата, но има няколко вида водни полевки (една от които живее в Северна Америка ), които са полуводни по природа.

Външен вид на ондатра


Формата на тялото е повече от просто мимолетна прилика с бобър, но въпреки общата среда и начин на живот, тези две животни са само далечни роднини на разред Rodentia.Голямото тяло на ондатрата е с размери не повече от 25 инча и около 1,5 до 4 паунда.Плоската и люспеста опашка добавя още 7 до 11 инча до размера Тялото му е допълнено от дълги мустаци, големи зъби, излизащи от черепа, къси крака и задни лапи, покрити с мембрани. Плътната водоустойчива козина, която е тъмнокафява (макар и по-светла през лятото), може да задържа въздуха отдолу, което дава на ондатрата много на топлина и Устните имат способността да се затварят зад предните резци, което позволява на ондатра да хапе под водата, без да се удави Малките уши едва се виждат през козината е самотно животно, което може да споделя пещера само с други, за да запази телесната си топлина. & nbsp; Но по време на размножителния сезон социалният живот на ондатрата се върти около големи семейни групи, състоящи се от двойка мъжки и женски и цялото им потомство. ограничена територия, често водеща до нараняване и смърт. Ако територията стане твърде претъпкана, женската всъщност може да изхвърли малко потомство от гнездото. & nbsp; Zw Тези животни комуникират помежду си или предупреждават натрапници, като излъчват силно миришещ мускус. Той също така има редица писукания и писукания. Въпреки че ондатрите са предимно нощни животни, те са животни, които са най-активни между следобед и здрач. На сушата те са доста бавни и досадни. но те са добри плувци, които могат да останат под водата от 12 до 17 минути всеки път и дори да плуват назад. Тези гризачи гребят с ципести задни крака и използват опашката си като кормило. Ондатрът също е добър копач, който може да създаде тунели.от купчини растителност и кал в или близо до плитка вода.Тези къщи, наречени лицеви опори, осигуряват защита от хищници и суровите елементи.Те обикновено имат подводен вход и поне едно отделение.Те обикновено не съхраняват храна за зимата. но ако ресурсите започнат да се изчерпват, той може да погълне вътрешността на собствената си дупка. Понякога ондатрите прибягват и до изоставени леговища на бобри. & nbsp; Някои рап вие посочвате, че ондатрата може дори да се скрие с бобъра и да му помогне да идентифицира близките хищници.

Местообитание на ондатра


& nbsp; Ондатр & nbsp; е ендемичен в умерените и по-хладни райони на Съединените щати и Канада. Видът по-късно е въведен в Европа и Северна Азия (главно Русия) в началото на 20 век и се разпространява бързо оттам. до 6 фута вода, където има много пространство, за да свие гнездото си.

Диета с ондатри

Ондатрите наистина са всеядни, които могат случайно да се хранят с растителност или месо, но по-голямата част от храната им се състои от растителна материя, най-важната от която вероятно е опашата . & Nbsp; Месоядната част от диетата се състои от малки животни, включително жаби, раци, костенурки, миди и риби. Ондатрата изяжда около една трета от теглото си в храната си всеки ден.

Хищници и заплахи от ондатри < /h2> & nbsp; Ондатрите & nbsp; са важен източник на храна за зашеметяващ брой хищници като койоти, миещи мечки, горски сови, алигатори, рисове, пуми, лисици, мечки, росомахи, орли, водни безделници, норки и речни видри. между най-ниските части на хранителната верига и върховите хищници на върха. В миналото ловът на ондатри е бил по-чест. Среща се и днес, но не непременно за ресурси. & nbsp; В някои В някои части на Европа ондатрата се счита за инвазивен вид, така че е ловувана и отровена поради щетите, които причинява на дигите и дигите, на които хората разчитат, за да предотвратят наводнения.Този вид може също да причини щети на културите и поради тяхната плодородна репродуктивна скорост, популациите са склонни да процъфтяват в повечето райони, дори когато ондатрата е ловувана или заразена с болест (въпреки че Пенсилвания изглежда намалява през десетилетията). адаптирани добре към живот в близост до новообразувани канали, напоителни канали и малки оттоци и потоци.Намаляването на някои естествени хищници е причинило популациите на ондатрите да набъбнат над нормалното, понякога дори надвишавайки капацитета на екосистемата да ги поддържа.

Размножаване и жизнения цикъл на ондатрите & nbsp;


& nbsp; Ондатрите се размножават през пролетта и лятото от март до август. моногамен, който създава двойки за размножаване с конкретен обитател. Въпреки това, ако пространството е ограничено и популациите са пренаселени, ондатрите могат да образуват йерархии на господство и да се държат полигамно, което означава, че един възрастен ще има множество партньори през целия размножителен сезон. Чифтосването се случва, когато ондатрите са частично потопени във вода или се разпръсват на няколко отломки по повърхността на водата.Женската произвежда две или три котила годишно, всяко от които се състои средно от шест до осем малки.По време на бременност всяко дете се ражда малко, без косми и напълно зависимо от групата за защита и храна. През първия месец от живота малките котенца са напълно зависими от майка си за защита и мляко. e не играе почти никаква роля при отглеждането на малките.Необходими са от шест месеца до една година за пълно развитие.Времето за развитие зависи от климата,защото северният ондатр расте най-бавно.Ондатрата обикновено живее не повече от три или четири години в дивата природа, но до 10 години в плен. Очаква се много от тях да умрат от хищници в даден момент от живота си, така че те компенсират този висок процент на загуба с високи нива на възпроизводство. Това също може да доведе до пренаселеност и конфликти в някои

Популация на ондатра & nbsp;

Въпреки че точният брой на популацията не е известен, ондатрът оцеля и процъфтява почти навсякъде в своя роден и въведен ареал. видове, които предизвикват най-малко безпокойство, което означава, че не са необходими специални усилия за увеличаване на тяхното изобилие . Изглежда, че някои популации от мускус са Акира преминава през цикъл на възстановяване/упадък в зависимост от наличието на храна в дадена област. Тъй като се раждат повече мускатни плъхове, количеството на наличната растителност намалява, намалявайки броя на мускатните плъхове, които могат да оцелеят. С намаляването на популацията нивата на растителност се връщат към нормалното . & nbsp; Ето как числата обикновено се подреждат във времето. Вижте всичките 46 животни, които започват с буквата M

Често задавани въпроси за ондатрата.


Каква е разликата между ондатра и бобър? Въпреки че и двата вида са адаптирани към полуводен начин на живот, бобърът всъщност принадлежи към отделно семейство, наречено Castoridae. Това прави ондатрата по-тясно свързана с някои полевки, мишки и плъхове, отколкото с бобрите. е отразено в някои от физически и поведенчески характеристики на бобъра. Бобърът има много по-голям размер (до 60 паунда), наистина обемист череп по отношение на тялото и по-широка опашка с форма на острие. докато цялото тяло на ондатрата се вижда в водата. Както бобрите, така и ондатрите са единствените бозайници, които строят водни къщи, но само бобърът може да строи бентове. Ондатрата изглежда помага на бобрите, като отваря път през клубове и друга растителност с ненаситния си апетит. Какво прави как изглежда ондатра? Ондатрата е голям гризач с едро тяло, плоска опашка и дълги мустаци. Не бива да се бърка с бобъра, който принадлежи към съвсем отделно семейство. Колко голям е ондатрата? Тялото на ондатра е с размери 25 инча, плюс още 7 до 11 инча с опашката. За гризач тежи доста големи 4 паунда. Агресивни ли са ондатрите? Ондатрите могат да бъдат доста агресивни в защитата на територията и ресурсите от самите себе си. Обикновено тази агресия е насочена срещу външни групи, но ако ресурсите свършат, тя може дори да бъде насочена навътре към други членове на семейството. & nbsp; Когато ондатра среща други членове на семейството по-голямо или по-опасно животно, предпочита да избяга преди всичко Хората ядат ли ондатри? Понякога ондатрата е била консумирана в някои части на Съединените щати (както от индианци, така и от заселници), когато другата готова храна е била оскъдна, но никога не е била ловувана в голям мащаб. Дали ондатрите са тревопасни, хищници или всеядни ? Ондатрите са всеядни, което означава, че ядат както растения, така и други животни. Към кое царство принадлежат ондатрите?

Ондатрите принадлежат към Kingdom Animalia. Към коя група принадлежат ондатрите? Ондатрите принадлежат към рода Gromada.

Към кой клас принадлежат ондатрите? Ондатрите принадлежат към клас бозайници. Към кое семейство принадлежат ондатрите? Ондатрите принадлежат към семейство Cricetidae. Към кой разред принадлежат ондатрите? & nbsp; Ондатрите са част от разред гризачи. Каква покривка имат ондатрите? Ондатрите са покрити с косми. Къде живеят ондатрите? Ондатрите живеят в Северна Америка, Европа и Северна Азия. В каква среда живеят ондатрите? Ондатрите живеят в езера, езера и влажни зони. Какви са хищниците от ондатрите? Хищниците на ондатрата включват змии, орли, ястреби, алигатори, миещи мечки, койоти, рисове и др. Какво е научното наименование на ондатрата? научното наименование на ондатра е Ondatra zibethicus. Каква е продължителността на живота на ондатрата? Ондатрите могат да живеят от 1 до 10 години.

Как се казва малкият ондатр? Малкият мускат се нарича набор. Как се казва малкият мускат? Малкият мускат се нарича набор. Каква е опасността от голям & nbsp; жест за ондатра? Ондатрата се нарича още ондатра (термин на крий за ондатра). Какво е другото име за ондатра? Мускусният плъх се нарича още мускат (термин на крий за ондатра). Колко мускатни плъхове са останали в света? Размерът на популацията от ондатри е неизвестен. Колко бебета имат ондатрите? Средният брой деца на ондатра е 6 до 8. Какво е интересно за ондатра? Ондатрата може да остане под вода до 17 минути наведнъж. Колко бърз е ондатрата? Ондатрата може да измине до 3 мили в час.

[ rs-ads block = “ANIMALSRS”]


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/