https://bu-aniamals.geographicforall.com/slot-thailand/

Акита

Научна класификация на Акита

Кралство
Животни
Тип
Низове
Клъстер < / dt>

Бозайник
Ред
Хищник
Семейство
Canidae
Род

Куче
Научно име
Canis lupus

Статус на опазване на акита

Не е в списъка

Местоположения на акита < / h2> Азия

Факти за Акита

Забавен факт
Въпреки че Акита идва от Япония, тя има американски аналог
Отличителна черта

Заострени уши и обърната нагоре опашка
Темперамент
Умен, смел и безстрашен
Обучение
Средно твърд < / dd >

Диета
Всеяден
Среден размер на котилото
7
Тип
Работен < / dd >

Общо име
Акита
Парола
Много чист, интелигентен и лоялен!
Група
Куче

Акита Физически характеристики

Цвят
Кафяв, Сиво, черно, бяло
Тип кожа
Коса
Продължителност на живота
10-15 години
Тегло < /dt>

добре. 60 килограма

Известната активистка за правата на хората с увреждания Хелън Келер получава през 1937 г. подарък Акита. Въпреки това, първата акита, регистрирана в САЩ, е Таро, донесена от военен офицер. Акита е голямо, едро работно/ловно куче, което се появява през 17-ти век от планинските райони на Северна Япония. Наречена на префектура Акита, откъдето идва, тази порода някога е била отглеждана изключително от императорското семейство и двор като могъщо ловно куче. & nbsp; След като беше представена на обикновените хора, Акита е вплетена в популярната култура и митология като национално куче и символ на родната си страна. & nbsp; Подарък под формата на фигурка на Акита има за цел е символ на дълъг живот и щастие след раждането на новородено бебе. Акита е пример за шпиц: куче вълк с гъста, гъста козина и заострени уши и муцуна.Други характеристики на акита включват лице на лисица, дебела, пухкава опашка, която се извива назад по тялото и ципести пръсти, които помагат след окупацията на Япония през 40-те години на миналия век, завръщащите се американски GI въвеждат породата в Съединените щати, давайки началото на различен микс, американска акита и черно и сиво), американската акита има много по-широка и повече изразителен външен вид.С изключение на Съединените щати, повечето организации ги смятат за отделна смесица, а не за чиста порода Акита.

3 предимства и недостатъци да притежаваш Акита


Предимства! минуси! Лоялен към собственика си Акита ще създаде дълбоки връзки със своя собственик. Предпазлива към непознати Въпреки че Акита е много лоялна и нежна към своите приятели и другари, тя не създава бързи връзки. Привързаност Тази порода обича да бъде около известни приятели и семейство. Лесно се отегчавате Поради скитащо куче и интелигентен ум, скуката може да доведе до нежелано поведение. Смела Акита рядко отстъпва от предизвикателството. Проблеми със здравето и развитието Едрото телосложение на тази порода понякога може да причини проблеми, особено когато са млади. & nbsp;

Размер и тегло на Акита

Акита е голямо куче с едър кост и мускулесто телосложение. Ето по-пълна разбивка на размерите: Височина (мъжко) 26 до 28 инча Височина (женско) 24 до 26 инча Тегло (мъжки) 100 до 130 паунда Тегло (женски) 70 до 100 паунда

Често срещани здравословни проблеми на Акита

Акита е като цяло здрава порода, но има някои проблеми (особено тези с голяма рамка), които могат да ограничат продължителността на живота до около 10 г. Тя е донякъде предразположена към прогресивна атрофия на ретината (където ретината започва да дегенерира), хипотиреоидизъм (летаргия, затлъстяване, косопад и т.н. от ниско производство на хормони на щитовидната жлеза) и тазобедрена дисплазия (неправилно подравняване между бедрената кост и бедрото става). Една от другите особености на породата е стомашна дилатация – усукване на стомаха, известно още като метеоризъм.Макар че това може да не звучи сериозно, всъщност е животозастрашаващо състояние, тъй като стомахът може внезапно да се усуче, предотвратявайки изхвърлянето на въздух или газ , внимавайте за признаци на това състояние, включително уголемяване на корема, силно слюноотделяне, слабост, ускорен пулс и повръщане без повръщане. Подобно на много породи, Акита също е предразположена към рак, кожни заболявания, ушни инфекции, автоимунни заболявания, бъбречни заболявания и свръхчувствителност към лекарства. Добрият развъдчик и/или ветеринарен лекар може да проучи някои от тези проблеми рано. Обобщавайки най-належащите здравословни проблеми:

 • Рак
 • Ушни инфекции
 • Подуване на корема
 • Болест на очите
 • Хипотиреоидизъм

Темпераментът на Акита


Акита е силно, независимо, упорито куче, с достойно отношение и смела личност. това водят до териториално поведение и недоверие или безразличие към непознати.Може също така да действа агресивно към други кучета, особено от същия пол.правилно обучени и обгрижвани, някои от най-непривлекателните черти могат да бъдат смекчени с времето. Тъй като е отгледана като работно куче, Акита се адаптира добре към външни пространства и се справя най-добре, когато има работа. Но като куче пазач, тя лесно се аклиматизира към живота на закрито. Тази порода не се препоръчва непременно за собственици на кучета. за първи път или някой, който търси спътник на ниска цена, но ако сте готови да отделите време, това може да направи много.

Как да се грижим за Акита

Акита е порода, изискваща много поддръжка, която изисква време и усилия за отглеждане. Особено ако вземете това куче като кученце, тази порода ще има различни нужди през целия си живот, които изискват внимание. Вие трябва да бъде проактивен в идентифицирането и разрешаването на проблеми със здравето и поведението на вашето куче.

Храна и диета за акита

Една типична възрастна акита се нуждае от около 3 до 5 чаши висококачествена кучешка храна всеки ден, въпреки че точното количество зависи от възрастта, размера, нивото на активност и метаболизма на кучето. До седемгодишна възраст трябва да преминете към по-малко калорични храни, за да предотвратите бъбречно заболяване.От време на време лакомствата също могат да помогнат на вашето куче да тренира.

Грижи и подстригване на акита

Акита има доста гъста двойна козина, която трябва да се разресва поне веднъж седмично. Въпреки че това не е обикновена подплата, има два периода в годината, когато косата ще окапне в големи количества бучки, което изисква особено често разресване.Акита поддържа козината чиста много добре, но трябва да се опитате да подстригвате редовно ноктите си, да миете ушите си и да миете зъбите си редовно, за да поддържате добро здраве и хигиена.

Обучение на Акита

Акита е много будна и интелигентна порода с независим характер. Въпреки че тази упорита жилка понякога пречи на обучението, Акита е много отзивчива и нетърпелива да учи нови неща. но настойчиво обучение методи, които ясно показват, че шофирате, без да го отчуждавате.Въпреки това, тази порода трябва да бъде правилно социализирана в ранна възраст, в противен случай може да прояви антисоциално поведение по-късно в живота.

Акита Упражнение

Акита е енергична порода, която изисква около 30 минути до един час умерени упражнения на ден. Джогинг, бързо ходене или игра на голяма площ (особено в ограден двор) трябва да са достатъчни за изгаряне на излишната енергия. а забавните трикове и задачи могат да зарадват както кучето, така и собственика. Добра идея е да разнообразите и включите програмата си за упражнения. В противен случай то може да стане отегчено и неспокойно, което може да доведе до ритане, дъвчене или лай.също често го пускайте от каишката, защото може да гони по-малки животни.

Акита кученца

Като кученца, Акита се нуждае от специални грижи и много висококачествена храна, за да подпомогне растежа на тялото.Тя е най-склонна към костни нарушения на възраст между четири и седем месеца, когато изпитва бърз изблик на растеж & nbsp; Упражненията с голямо натоварване или играта на твърди повърхности могат да натоварят ставите на кучето до около двегодишна възраст. Ранните ветеринарни прегледи са необходими за тази порода кучета. & nbsp;

Акита и деца


Акита обича да присъства и да е привързана към децата, но може да не е подходяща за всички семейни ситуации. има малко взаимодействие с тази порода.Те могат да бъдат съкрушени от огромния размер на кучето, докато Акита от своя страна може да не толерира малтретиране от страна на малки деца.Тази порода се справя най-добре в домове с по-големи, по-отговорни деца.

Кучета, подобни на акита

Ако сте фен на акита, можете да разгледате породите по-долу:

 • Шиба ину: Вероятно най-известното японско експортно куче, шиба ину е древна порода, която датира от около 300 г. пр. н. е. & nbsp; Първоначално той е бил отгледан като силен и опитен ловец в пресечения планински терен на Япония, но днес Shiba Inu е популярен спътник, широко обичан заради изразителния си външен вид и личност. Цветът е червен, сусамов или черен и тен.
 • Айну: Тази порода, известна още като Хокайдо, идва от най-северния остров на Япония. Нейната силна конструкция, изключителна смелост, устойчивост на замръзване и изключително обоняние го направи перфектният спътник на лов за местното население Айну. Цветовете на козината са тигрово, сусамово, плътно бяло, червено, черно и вълче сиво.
 • Сибирско хъски: Въпреки че не е тясно свързано с Акита, сибирското хъски има подобна огромна фигура, гъста сива или черна козина , атлетичен характер и упорита жилка като другите видове шпицове. Хъскито също е много лоялно, общително и издръжливо.

Известни акита

Акита е добре известна в цял свят със своята нежност темперамент и лоялна личност Особено лоялно куче на име Хачико стана най-известната акита на всички времена, след като чакаше девет години на гарата за завръщането на починалия собственик през 1920 г. адаптиран за филма “Хачи: Приказка за кучето” с участието на Ричард Гиър Известни собственици са Хелън Келър, Сара Мишел Гелар, Хенри Кавил и боксьорът Ивендър Холифийлд.

Често срещани имена на акита


Ако искате да дадете на кучето си автентично японско име, това са някои от най-добрите видове (първите пет са мъж, пет са жени):

 • Хиро
 • Кин
 • Мичи
 • Нори
 • Сора
 • Аматерасу
 • Чоуко
 • Харука
 • Кими
 • Мегуми

Покажете всичките 64 животни, започващи с буква & nbsp; A & nbsp;

Често задавани въпроси за Акита & nbsp;

Тревопасни, хищни или всеядни Акита са? Акитите са всеядни, което означава, че ядат както растения, така и други животни. Към кое царство принадлежат акитите? Акитите принадлежат към Kingdom Animalia. Към кой клас принадлежат акитите? Акитите принадлежат към клас бозайници. Към коя група принадлежат акитите? Акитите принадлежат към клъстера & nbsp;. Към кое семейство принадлежат акитите? Акитите принадлежат към семейство Кучешки. Към кой ред принадлежат акитите? Акитите принадлежат към разред Хищни. Какъв вид покритие имат акитите? Акитите са покрити с косми. Какъв вид са акитите? Акитите принадлежат към рода Canis. Какви са отличителните черти на акита? Акитите имат заострени уши и обърнати нагоре опашки. Колко деца имат Акита? Средният брой деца Акита е 7. Какво е интересното за Акита? Акитите са много чисти, интелигентни и лоялни! Какво е научното име на Акита? Научното име на Акита е Canis lupus. Какво е Акита? Акита е голямо, силно работно/ловно куче, чийто произход е от Северна Япония.Той има лоялен и смел характер, който е спечелил сърцата на много собственици по целия свят. Каква е разликата между Акита и Шиба? Акита и Шиба Ину са две от шестте породи шпиц, произхождащи от Япония. Но докато Акита е най-големият японски шпиц, Шиба Ину е най-малката порода, тежаща само около 22 или 23 паунда. Тя е по-подходяща за живеене в апартамент.Иначе и двете раси се държат сходно. Каква е цената на Акита? Цената на чистите кученца Акита от добър развъдчик е между 600 и 2000 $, въпреки че средната цена е около 1000 $. Какво означава Акита? Името на тази порода идва от областта Акита в северна Япония, откъдето идва. Акита добри семейни кучета ли са? Акита е добра порода за семейства с по-големи деца, по-малко за семейства с по-малки деца.Също така има склонност да преследва малки животни и да проявява агресия към други кучета, така че трябва да внимавате, когато запознавате тази порода с вашето собствен дом, ако вече имате домашни любимци.


https://feb.uki.ac.id/js/ http://sirika.bkkbn.go.id/images/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/pix/ https://satudata.kemenpora.go.id/uploads/terbaru/ https://sipdesa.karanganyarkab.go.id/ttd/ https://sentraki.polimarin.ac.id/public/js/ http://pmb.uij.ac.id/wp-content/produk/hari-ini/ https://fkip.unsulbar.ac.id/wp-includes/js/sdana/
https://skm.fatek.unpatti.ac.id/tmp/link-maxwin/ https://simona.kemenpora.go.id/assets/cor/ https://executive.budiluhur.ac.id/img/sgacor/ https://fateta.ilearn.unand.ac.id/lang/ https://dlhk.kukarkab.go.id/css/ https://crg.spa.msu.ru/sgacor/